Day 02 Challenge .:FIRST LOVE:.

Day 02 - Your First Love + What You Wore Today

well, technically, aku tak ada lagi cinta pertama. haha.

kalau nak romantik sikit, cinta pertama aku adalah cinta aku terhadap ummi. bilamana dia melahirkan aku, wajah dia yang aku pandang terlebih dahulu. dia yang membesarkan aku. dia yang sabar melayan karenah aku. dia tak pernah merungut walau sedikit pun even aku ni kadang-kadang melukakan hatinya tanpa aku sedari. so she's my first love.

kalau cinta pertama untuk seorang lelaki, well, tak adalah. sedih kan. hmm.. kalau diikutkan, crush banyaklah. setakat 5 tahun jadi pelajar U, aku ada 5 crush. ada yang bertahan sampai 2 tahun. lama betul, tak sangka aku.

ada pula yang bertahan sampai 2 bulan je. tapi itu sekadar crush biasa. cinta pertama, aku tak merasa lagi. kadang-kadang aku tertanya, wujud ke cinta pandang pertama? aku tak pernah rasa setakat ni, so i'm not really a fan of this love-at-first-sight thingy.

what i wore today. aku malas nak ambil gambar. aku terlalu busy nak buat assignment, so aku bagi baju yang pernah aku pakai dululah. muahahaha.

 


 



 
 
 
post signature

Share:

37 comments

  1. datang dari blog mamaniza... salam ukhwah amy :D DONE FOLLOW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ^^,

      salam ukhwah juga. hehe

      Delete
  2. yehhh. ini sbnar2nya first love!!! ilovemymom :)

    #comelnyaaaaa dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... we all love our mom kan ^^,

      thank you. heee. ke cik Nadyya silap orang ni. XP

      Delete
    2. xsilap la.. tahu amy yg ne. amy pakai baju warna pink kn?hahah

      Delete
  3. hihi.. suka cinta pada ummi tu... bukan senang orang nak lafaz cinta kat mak sendiri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. terima kasih. selagi mak kita masih ada, luahkanlah segala kasih sayang pada dia. jangan sampai menyesal x berkesudahan nanti kan.

      Delete
  4. cinta lepas kawen lagi best la amy..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mengharapkan macam tu mama ka0ri. moga-moga ALLAH makbulkan ^^,

      Delete
  5. Cinta pertama ya. Tapi sokong cinta pertama pada ibu bapa kita.
    Semoga bertemu cinta sejati nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... terima kasih ^^,

      insya-ALLAH :)

      Delete
  6. Cinta & kasih kpd ibu membawake syurga... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. banyak jasa dia pada kita kan... x mampu kita nak membalasanya. T__T

      Delete
  7. Sayang mak kita jgak..hehe..cantik baju Amy :-)

    ReplyDelete
  8. Comel :)

    Jangan lupa join segmen ABM ye
    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-merdeka-hari-malaysia.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sis ^^,

      insya-ALLAH nanti saya join. dah bookmark dah :)

      Delete
  9. in shaa Allah vinta tuh pasti hadir

    ReplyDelete
  10. Itu baru lah my first love yedak? hehe

    ReplyDelete
  11. Cinta masa belajar akan timbul penyesalan je di kemudian hari. Sbb nothing. Buang masa. Buang duit. Baik berkawan je. Klu diorg kata cinta, nak ajak kawen, buat istiqarah. Mudah dan dipermudahkan. Ni pengalaman sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. banyak pengalaman mommy irra hehe...lariiiii

      Delete
    2. hahaha... orang banyak pengalaman pun bagus. boleh bagi nasihat dekat orang. thanks kak Irra ^^,

      Delete
  12. belum ada cinta pertama..in sha Allah..will coming nanti boleh kongsi di sini :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH :) saya doakan untuk akak JM gak ^^

      Delete
  13. Takpe, orang sekarang ramai kawen lambat.
    Patient yang pregnant anak 1st ramai yang dah cecah umo 30tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju setuju. CT target nak kawen by 28 and kalo 30 tak kawen gak baru nak risau hahaha

      Delete
  14. kekeke first love akak umur 19 teeet. masuk universiti terus menggatal. tapi lepas tu tak tahan lama pun dalam tujuh bulan aje sbab tak tahan. hahaha kekadang trtanya tanya sapa laki sapa prempuan sbb dia emo semacam. pms manjang :D

    bagi akak first love ni mcm pngalaman bercinta kali pertama. so based on my first love puuih puih langsung tak teringin nak teringat. tak ada moment menyentuh perasaan menikam kalbu pun. biarlah bercinta bila hati dan pemikiran dah matang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ye ke? adoi, ada juga macam tu ye.. hahaha...

      saya setuju! ALLAH akan hadirkan cinta tu bila kita dah bersedia kan ^^,

      Delete
  15. Suka baca "first love' Amy ni......;-)

    ReplyDelete
  16. Cinta pertama?.. selalu je kak Ros baca kat novel, tengok dalam dram adan filem.. tapi, entah. Kak Ros pun tak tahu pernah ke rasa cinta pertama tu.. hihi.. bagi Kak Ros, perasaan cinta tu boleh dipupuk sebenarnya.. nak dengan tak nak je.. eh, eh, lari tajuk sudahh.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... eh, kalau dengan suami kak Ros, bukan cinta pertama ke? XP

      saya pun nak bincan lebih pasal cinta xley gak, sebab xde pengalaman. so saya ikutlah siapa2 yang dah power bab cinta ni. hehehe

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.