Day 04 Challenge .:TEH TARIK PLACE AYER@8:.

DAY 04 : What You Ate Today + Something Green

 
alamak! terlambat sehari nak post challenge ni. aduhai... busy sangat. nak blogwalking pun x sempat lagi. sorry ye my sayangs sekalian. T___T nanti aku komen habis-habisan. you know me right. muahahaha..

okay, back to the challenge. alkisahnya apartment aku tak ada air. waaaa. lepas solat asar je, terus ajak Azra pergi Alamanda. alang-alang rasa nak melabur saham ke (maaf), bolehlah terus pergi toilet. tak ada cepat-cepat naik kereta g cari tandas. adeh.

dah sampai kat Alamanda, terus pergi tempat yang dituju iaitu MPH. itu je tempat aku boleh hidup. dengan kedai jam. hahaha. kalau korang belikan aku novel atau jam tangan, aku sayang korang selama-lamanya. XP

nak cari novel baru Sarnia Yahya (aku minat gila dengan cerita2 dia), tapi tak keluar lagi. sedihnya T__T last-last dah hilang mood punya pasal, aku follow je Azra dia nak ke mana. lepas solat Maghrib, terus pergi Noodle Station. kawan nak sangat makan situ, aku pun ikut sahaja.





ala, tak bestlah makanan dia. tak ada rasa langsung. aku pesan Ladna Kuew Teow Chicken Delight. hmmm, plain sangat rasanya. naik muak pun ada. tapi air dia sedaplah juga.Nama air dia Sunrise. tak silap aku, gabungan Oren, STrawberi and Yoghurt.

then, takut apartment tak ada air, kami gerak jalan-jalan ke Putrajaya. aku ajak Azra pergi Monumen Alaf Baru since aku tak pernah jejak lagi kaki kat situ. hahaha. sedih betul. dah hampir 4 tahun menetap kat situ, tak pernah lagi pergi tengok Monumen.



tempat dia biasa je. kalau nak jogging best lah. aku memang cari port jogging je. tak ada benda lain dah. hahaha. tengok ada satu kedai yang buka. perghhh, ramai kot makan kat situ. memang mantaplah kot makanannya, who knows.

then, masa bergambar kejap dekat Monumen, ternampak satu kawasan ni.

eh, tak pernah nampak pun sebelum ni -.- ke aku dengan Azra je nampak kawasan tu. muahaha. kami dah gila.



then, cari jalan macam mana nak ke kawasan tu.

oh, baru wujud agaknya tempat ni. SERIOUS! tak pernah sedar pun tempat ni ada.

nama dia Ayer@8. maybe sebab dia terletak di sebelah tasik and menghadap Masjid Besi and dia dibina di Presint 8.





wah, ramai jugalah yang datang. bangunan dia besar. tapi baru buka. akak butik Nurhannah kata, 2 minggu sebelum raya baru buka. oh, padanlah.

tapi, so far memang banyak kedai makan je lah. hahaha. banyak orang kaya je melepak situ. *kami tiba-tiba menyelit.

lepas dah puas berjalan, kami singgah ke Teh Tarik Place. sebab nampak ramai gila orang. dah duduk situ, member panggillah mana-mana waiter. tunggu punya tunggu, ada seorang mamat yang memang taste aku ni tegur.

dik, kena layan diri. tadi kitorang pun dah terkena. *sambil tersengih

alahai, malunya. memang masa tu POKER FACE paling hebat aku pernah buat. baru nak cover ayu, dahlah memang aku suka lelaki macam tu. pakai spek. heee... dah malu berdua kat situ. muahahahaha. bestnya kalau dapat berjumpa lagi. haha, sorry ye, nak berangan sekejap je kat sini.

so far, tempat dia memang nampak mantap. memang lawa. tapi makanan dia macam mahal sikitlah. aku ushar tadi, ada roti canai, roti bom, nasi, memang ala-ala kedai mamak lah. tapi ni bukan kedai mamak punya. hehe.







mee goreng mamak pun dalam rm7.50. perggggggggggggghhhh, mahalnya mak. -.- tapi sedaplah kot. aku tak ada mood nak makan, sebab dah malu punya pasal, so aku x sure sedap ke tak. maaf ye.



okay, tu je. harap kita berjumpa lagi andai ada jodoh. hahaha. mati kalau lelaki tu baca blog aku ni. -.-
 
PHOTO OF THE DAY - SOMETHING GREEN
 
 
post signature

Share:

26 comments

  1. Wah wah untung tak ada air dapat jumpa si jejaka yang diminati.

    ReplyDelete
  2. hihihi yang sorang ni memang suka buat komen pukal :D sekali gus few entries i loooike.

    akak dulu penah makan kat noodle station tu jugak kat alamanda tu. tapi xde lah teruk sangat. kiranya okay lagi kalo nam pegi hihi. nasib awak la diorang lupa letak garam kot.

    wow ada kawasan lepam baru eyh kat putrajaya. akak suka jalan jalan sana. just kalo malam memang haru sikit nak keluar kekeke. nak kena ada geng hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha. :D

      xtahulah kak. ye kot. tak pun, sebab saya xde mood masa tu. sobs. or salah pilihan. hmm..

      yep, ada kawasan baru. nanti bolehlah pergi ^^, kalau nak geng, saya ada. ajak je saya, saya on. hahahahaha.

      Delete
  3. kaksha hanya mau komen.... tak semua orang terer buat kuew tiaw ladna.... ok tu je... hahaha
    ehh.. semoga ada jodoh.... aminnnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. minta maaf. saya kadang-kadang mulut ikut lepas je nak cakap apa.

      thank you kak Sha. amin. ^^,

      Delete
  4. Owh terpikat ye..
    Mane gambar mamat tu..nak tengok comel x?
    Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. x sempat nak snap lah kak. i ni segan orangnya. hahaha XP

      bagi orang lain, x comellah kot. bagi saya, boleh tahan. hehe

      Delete
  5. Ayer@8..
    Thanx share banyak pic...akak suka.
    Kalau anak dah besar-besar akak nak bawak jalan kat sume tempat yang Amy tunjuk... Sobsss..
    Sekarang akak x boleh drive without other helper sebab yang kecik tu suka panjat akak masa driving.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. Ayer@8. kalau lalu dekat Jambatan Wawasan x silap, yang berkaler-kaler tu, pun boleh. lepas tu amek simpang kiri. kat situ macam sunyi sikit. so, kalau akak nampak ramai masuk simpang tu, memang ye lah tu ayer@8. hehe.

      oh, ye ke? haha. xpe kak. bila dorang dah besar, baru diorang ingat sikit tempat2 yang sis Shikin bawa g ni. hehehe

      Delete
    2. Aah lah, kan?
      Kecik mana nak ingat..thanx.

      Delete
  6. salam..nak inform kepada rakan bloglist blog Diari Resipi,kathy dah bertukar link blog baru. link baru kat bawah... :)

    http://kathy78rbain.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. takkk hajakkkkkkk!nampak best jer air strawberry + yogurt + oren tuhhhh........

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tengah tak ada mood. so, nak ajak pun malas. ^^,

      air tu memang sedap. but takes time lah nak habiskan. masam. haha

      Delete
  8. Wahh.. pengalaman yg menyeronokkan tu.. makanan pun sedap2 tengok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. betul. dah bertahun, baru lah merasa nak berjalan-jalan kat putrajaya. haha

      Delete
  9. ahahaha lawaklah amy ni terpikat pandang pertama lah ni yek harap2 jump lg klau ada jodoh akak sokong :-)hA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... eh, ni erk nama dia cinta pandang pertama kak? haha. entah2 x jmpa dah. sobs. kalau ada, adalah kan. saya pun doa semoga akak JM berjumpa dengan someone special one day. ^^,

      Delete
  10. Wah, cntiknye view kat sini..nak pegi tapi jauh sgt lor..hukhuk..makanan nampak sedap je sume..hihihi

    ReplyDelete
  11. haha. amy, kite pon suka lepak mph. heaven gila kot dapat lepak kedai buku lama2. novelis yg amy suka tu publisher mana? hehe.

    ReplyDelete
  12. teh tarik tu yang best tu.. alahai..sian Amy.. terus takde selera nak makan yer..:)

    ReplyDelete
  13. try makan kat restaurant arab tu. sedap. portion dia banyak nak mam. hahahah.

    ReplyDelete
  14. Air sunrise tu,...nampak refreshing sangat!

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.