Day 07 Challenge .:MY SAYANG:.

 Day 07 : Your Best Friend + Fruit
 
 
assalamualaikum and hello lads! 



ha, dah lama x menulis. terkejar-kejar nak buat entry semua. -.-

my sayang? cewah. sebenarnya aku dah pernah tulis pasal dia. dialah sahabat yang aku x sangka akan jadi baik and rapat dengan aku. 

aku mula-mula kenal masa form 4. kami satu cube. berkawan macam biasa. entah macam mana, kami boleh baik. cerita apa-apa je. pasal lelaki mostly. muahahaha. tapi masa masuk u, aku duduk UTP, dia dapat UTM. sedih. jauh sangat.

tapi jarak bukan penghalang. cewah. lepas aku keluar UTP, aku masuk UNITEN. masa tu dekat sikit dengan KL. kalau ada peluang je, kami berjumpa. 

kenapa boleh baik dengan dia? maybe we share the same story. keluarga kami bahagia cuma x complete. aku kehilangan ayah. mak ayah dia berpisah. kami berdua anak sulung. we know how hard it is to be the strongest in the family. even kami selalu menangis sendirian. 

tapi alhamdulillah, i have my new father. and she also gets her own father. but that means i only have 2 father and one mom. but she has 2 fathers and 2 moms! how cool is that? :D 

kenapa aku terspeaking ni. -.- dia kata dalam kad kahwin nanti, dia nak bubuh empat nama. biar orang amaze sekejap baru tengok nama pengantin. muahahahaha.

okay, that's all folks! selebihnya aku dah bercerita dekat entry ni >>> Dia Sahabatku Dunia Akhirat
 
adios~
PHOTO OF FRUIT
ya ALLAH. bagilah aku buah apa-apa, confirm aku habiskan dulu!
 
 
 
 
post signature

Share:

26 comments

  1. memang susah nak jumpa sahabat sejati ni kan..sentiasa ada masa susah dan senang..BFF!!!^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu! so, bila dah jumpa, jangan sia2 kan. ^^,

      Delete
  2. saya pun ada seorang bff sekepala kawan sejak matrik sampai sekarang still in contact. =)

    btw, awak di tag! =)
    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, baguslah macam tu ^^, smoga berkekalan.

      thanks. saya dah buat, tapi nnti saya tambah credit ye :)

      Delete
  3. alahai sweetnya ade kawan macam ni.. sy skg ade kawan yg baik time kt kolej je.. dr skola smua da jauh..huhu

    dia comel la.. alahaiii.. licinnya muka ><

    dan sy pon anak sulong! kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... saya dengan dia pun jauh skang. sobs. tapi yang ada best friend tu, untunglah ada yang memahami.

      kan, dia memang comel. jeles saya, saya xde rupa yang menarik. sobs.

      yeahh! sama!! :D

      Delete
  4. Semoga persahabatan kalian kekal. Akak doakan kalian saling ada untuk satu sama lain. Kawan baik yg ngam & faham kita susah nak cari,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH, mudah2an..

      thanks kak Farrah :)

      Delete
  5. Susah tau nak dpt kawan baik yg betul2 boleh kita percaya... huhu akak pun cuma ada sorang... tua 5 tahun dari akak... akak suka bercerita dengan dia kalau ada masalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. susah sangat. lagi2 yang memang ngam sekepala. boleh gila, boleh gosip, boleh nangis sama2. hehe..

      kita pun jadi suka kan bila ada orang sudi dengar masalah. and dia betul2 MENDENGAR.

      Delete
  6. Zumal ada gak kwn rapat dulu, dari tabika lagi. Tapi sejak dia dah kawen dan kerja jauh macam dah terputus hubungan. Ada sorg kwn masa kat u je jadi rapat walaupun kerja jauh, bila balik kg mesti singgah umah. Sebab kami sama2 bujang terlajak agaknya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, dari tabika? hebatlah!! :D

      oh, biasanya mesti macam tu kan. rapat sebab ada persamaan. they know what we feel. ^^

      Delete
  7. Best ada BFF ni macam-macam boleh share..BFF Cik Mimie suma dah jauh2 da tapi kiteorg still contact lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya pun sama kak ^^, memang best. alhamdulillah.

      Delete
  8. that is so sweet..friendship never ends..hee

    ReplyDelete
  9. patutlah rasa macam familiar, memang Amy pernah cerita pasal dia dulu kan..ops, i olls bukan stalker, hanya blog follower.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, selalu sangat dah. ehhehehe...

      Delete
  10. Yup..sedih cerita awak berdua.
    Akak pun anak sulung.
    Tapi, pggil angah..bukan along.
    Yg sulung..'simpan'

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, kalau saya faham apa yang kak Shikin cuba sampaikan, takziah saya ucapkan...

      Delete
  11. Baguslah Amy dh jumpa sahabat sejati. hehe.

    ReplyDelete
  12. agak susah nk dpt best firend yg memahami kat kan..kalau ada sorang tu mmg BEST..nak ke mana2 sahaja berteman..tapi akak?..huhhu nak ke mana2 sendirian

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. memang susah. manusia ni unpredictable.

      ala kak, nanti adalah tu teman. takut dah berteman kang, asyik berkepit je 24 jam lak xP

      Delete
  13. Amy, jaga hubungan persahabatan ni baik baik k. Bukan mudah tau nak memiliki sahabat yang benar benar jadi SAHABAT. Beruntung amy...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.