Day 08 Challenge .:A MOMENT:.

Day 08 : A Moment + Bad Habit
 
7:14 a.m
apartment
nak siapkan assignment!
 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
sekarang memang tengah terkejar-kejar. adeh. harini dah masuk 11 September, tapi entry baru nak masuk hari ke-8. memang busy. nanti minggu depan dah final exam, lagi aku kurang nak menghadap blog. sobs.
 
okay, back to the story, a moment. hmmmmmmmmmmm....
 
moment paling best bagi aku bila kami sekeluarga atau satu geng berjalan-jalan. aku dengan jalan-jalan ni memang x boleh dipisahkan. muahaha.
 
ada satu hari tu, aku tengah duduk bosan tak tahu nak buat apa, tanyalah geng. nak pergi mandi sungai tak. dia pun fikir jap and kata on. kitorang ajak member lain, and diaorang pun setuju. so, apalagi. cepat-cepat siap. 
 
kebetulan haritu hari Ahad, so masing-masing lambat sikit mandi. ops. hehe.
 
dari UNITEN sampailah ke air terjun di Rawang tak silap aku. jauh mak. tapi memang syok! masa tengah makan kat tengah-tengah air terjun, sempat lagi gaduh dengan monyet. adeh.
 
paling latest, bercuti dekat Langkawi. best moment ever!!!!! :D
 
bercuti dengan family lagi lah best. kita cuma bawa pakaian je. yang lain parents tukang fikirkan. kita tolong bawa apa yang patut. hehehe.
 
okay, tu je. ^^,
 
bad habit - well, aku ada habit suka gigit kulit jari. bukan kuku tau. siapa yang buat ni, tahulah maksud aku. kalau aku tengah berfikir jauh, mesti akan jadi habit ni. i can't seem to stop it. urgghhhh..

 
 
 
post signature

Share:

25 comments

  1. Akak pun suka bercuti kat Langkawi... bestkan kat sana? Tenang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best! kalau dapat g lagi sekali ngan family plak pun best gak. hehe

      Delete
  2. jalan-jalan cari makan. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! cari angin, cuci mata. muahahaha xP

      Delete
  3. Replies
    1. kannnn.. dah lama sangat x mandi air terjun XD

      Delete
  4. berjalan memang syokk..

    xpuas berct kt langkawi.. nk pi lg ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal. haritu pun 3 hari je x silap, g sana... sobs

      Delete
  5. belum sempat lagi jejak kaki ke langkawi..myb one day..heheh :)

    ReplyDelete
  6. eiii...tak suke la gigit jari...kotor!!

    sorry amy akak belum pos lagi hadiah awak..nanti dah pos akak bagitau yer..sibuk sikit lately..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ala, kak. cannot help it. xP

      hadiah tu untuk apa kak? saya x ley nak pastikan la nape saya ley dapat hadiah. hehehe... xpe. ^^,

      Delete
  7. samalah kita, kalau ajak jalan laju je..hehe.

    gud luck untuk final, amy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. sep sikit kak Sal! :D

      thanks a lot ^^

      Delete
  8. Hahha. Akak sukaa benda yang unplanned. Mcm on the spot gitu. Fun dia lagi terasa. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! rasa sweet sangat. memang akan ingat pnya :D

      Delete
  9. Sebelum gi mandi manda tu mandi dulu x kt rmh?

    ReplyDelete
  10. Samalah ngan akak...moment yg paling Besat adalah dapat pergi TRAVEL!!!! heee

    ReplyDelete
  11. looorh nape tak berkubang aje kat swimming pool uniten tu :P kakakaka.. akak slalu gak p situ brendam..

    ReplyDelete
  12. Kak ros pun suks tau jalan jalan... Tak kisaj dekat atau jauh. Heeee
    Bab gigit kuku tu tak pernah buat ;)

    ReplyDelete
  13. Auch we have the same bad habit :3 Tapi sekarang dah kurang.. sikit je.. Harap dapat stop terus ^^

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.