Day 09 Challenge .:SOMEONE YOU LOVE:.

Day 09 : Your Beliefs + Someone You Love 
8:23 a.m
apartment
yeah, finish my assignment! :D
assalamualaikum and hello lads!
my beliefs? hmmm... 
Belief 1 : Hidup Ni Ada Pasangan Masing-Masing

.: Sedangkan binatang pun ada pasangan masing-masing. apatah lagi manusia. orang kata, kalau tak ada jodoh kat dunia, maknanya jodoh dia ada kat syurga.
macam arwah pak cik aku, sebelum dia meninggal dunia, dia pernah ada awek. arwah sayang gila dengan perempuan tu. tapi tiba-tiba perempuan tu jauhkan diri. dia kata dia tak nak dah dengan pak cik. 

pak cik memang sedih sangat. kenapa tiba-tiba jadi macam tu? apa salah dia? rupa-rupanya tak lama lepas tu, dia dapat tahu awek dia dah tak ada kat dunia sebab sakit leukimia x silap aku. 

and beberapa tahun lepas tu, pak cik pula pergi membawa diri. mungkin jodoh mereka berdua ada di sana. ALLAH lebih tahu.

Belief 2 : Semuanya Akan Jadi Baik

.: Hidup siapa yang tak macam roda kan. kejap naik, kejap turun. banyak dugaan melanda. banyak masalah yang menimpa. but eventually, semuanya akan jadi baik. ALLAH takkan datangkan dugaan kalau DIA tahu kita x mampu. 

so, kalau kita tak merungut, kita terima. ALLAH akan bagi ganjaran balik. :)

Belief 3 : Sayangi Diri Sebelum Sayang Orang Lain

.: kalau diri sendiri pun tak sayang, apatah lagi nak sayang orang lain. betul tak? 

ini apa yang aku pegang bila aku down. 

yes, i'm talking to myself. aku selalu low esteem. tapi kadang-kadang tu rasa bodoh juga, ye lah, kalau aku sendiri tak yakin and tak sayang dengan apa yang aku ada ni, macam mana aku nak sayang orang lain.

sama macam orang yang naked suruh orang lain pakai baju. 

kau nak tak ambil baju dia? sedangkan dia pun naked.

nampak tak persamaan dia? ke aku salah bagi?

PHOTO OF SOMEONE YOU LOVE

cewah, perasan lak. hahahahaha

 
 
 
post signature

Share:

11 comments

  1. suka entry ni.. setuju sgt2 smuaanyaa.. lg2 yg arwah pkcik amy... soo touchinggg :')

    ReplyDelete
  2. Erm, deep entry ni. Setuju dgn amy

    ReplyDelete
  3. Sedih baca pasal pakcik & ex gf dia.
    Allah lebih mengetahui.

    ReplyDelete
  4. indeed :) setuju jugak dengan amy... kita selalu rasa sayangkan orang lain sampai tak sedar diri diperlekehkan... hmm..hmm.. dan hmm lagi...

    ReplyDelete
  5. akak percaya yg pertama tu setiap org ada jodoh..x dapat di dunia in sha allah di akhirat

    ReplyDelete
  6. indeed dear. semuanyaa ada pasangan. so tak payah kalut and rush nak mencari. kalau ada jodoh maaailah orang tu kat kita. tunggu saja percaturan tuhan.

    ps : sumpah tak kenal mamat tu :0

    ReplyDelete
  7. Jodoh kita semua sudah tertulis.. Sayu hati kak ros baca kisah arwah pakcik .amy dan teman beliau. Al Fatihah

    ReplyDelete
  8. I like your beliefs.. I belief that too ^^

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.