Day 10 Challenge .:NANGIS JE, KEMAS RUMAH:.

Day 10 : What You Wore Today + Childhood Memory

10:00 p.m
apartment
lepas balik dari Putrajaya 
assalamualaikum and hello lads!
 

honestly, aku tak berapa ingat sangat zaman kanak-kanak aku dulu. haha. bukan sebab sedih or tragis or whatnot. tapi aku memang malas sikit nak ingat -.- 

aku rasa yang paling aku ingat sekali.. *deep thinking

ha, kalau korang nak tahu. kalau aku menangis, confirm aku kemas rumah. muahahahaha...

ini ummi aku cakap. aku tak perasan selama ni. bila ummi sebut, baru aku.. ooooo...

selalu menangis sebab kacau adiklah. aku ni kan garang. asyik nak marah adik je. bila aku marah adik, ummi marah aku. so, aku pun menangis. bila menangis, masuk bilik. masuk bilik, kemas bilik tu.

habit mengemas tu sampai sekarang melekat. aku cukup PANTANG tengok rumah bersepah. so, sambil mengemas tu, mulalah mulut aku membebel. adik-adik pun dah lali. tapi aku tak bagi diorang kemas sekali. aku tak suka.

sebab aku ada cara sendiri mengemas. diorang pun dah tahu. so, sebab tu duty berbeza. sorang basuh bilik air, sorang masak, sorang tukang pergi kedai. hahahahaha...

itu je lah.

PHOTO OF WHAT YOU WORE TODAY 

abaikan tuala di belakang and plastik di tepi
 
  segan nak bergambar. muahahhaa... harini just plain and simple. skirt dot dot, kemeja 3/4, handsock, and shawl. macam Cik Nadyya, aku pun peminat shawl juga. hahaha...
 
 
 
 
post signature

Share:

34 comments

  1. hahahaha . sungguh rajin . bagos kalau dapat anak macam ni , selalu buat dye nangis . hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sobs. susah la macam tu. kalau dah jadi habit, xyah tnggu nangis, kompem akan wat pnya. hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. thank you kak Azieera ^^, saya rembat skirt adik. shhhh XP

      Delete
  3. fuhhh kene nanges slalu la cmnie baru uma terkemas kan? errrr ;p

    eh eh ade nama kite la kat atas? hahahaha.. yeh! ade geng! *Hi5 skitttt* ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. erk, xdelah macam tu. time kecik2 je. xP

      iye, ada... hi5! :D

      Delete
  4. Rajinnya menangis dan mengemas....~XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. menangis x rajin. mengemas ye. hahahahaha... xP

      Delete
  5. geng la kita!akak kalau frust ke, tak boleh tido, stress...memang mengemas je keje.suka mengemas time takde orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. saya stress, saya menari. xP

      ha'a, kalau mengemas ada orang, kompem mulut saya pot pet pot pet tak berhenti. haha

      Delete
  6. Kalu camtu selalu sedih la...confirm umah sentiasa kemas..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jadi x ikhlas lak kang bila mengemas kak. hehehe

      Delete
  7. Hahhaa. Senang lah amy bila kahwin nnti. Konpem bersih je rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... kemas rumah, insya-ALLAH boleh. kalau bab nak menjahit ke, bercucuk tanam ke, fail sikit. hehe

      Delete
  8. Replies
    1. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. hehehe

      Delete
  9. Samalah..akak masa dok u tahun 3-5 dok dalam (hukm). Hostel kitorang ala-ala apartment kecik 4 bilik. Akak kalau stress selalu basuh bilik air (toilet, shower, sink basuh baju).
    Habis lantai, dinding sume akk sental.
    * Toiletnya masih putih that's why akk x suka kalau keputihan tu hilang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, bagus ni. saya bab bilik air, slow sikit. sebab kulit saya alergik.. sobs. mandi lama pun x boleh -.-

      saya stress, saya buat benda lain. hehehe

      Delete
    2. Shikin & Amy, lepas ni kalau stress tolong pertimbangkan datang rumah akak ye :)

      Delete
    3. erk... hahahahaha.... rumah sendiri pun belum terjamin lagi kebersihannya kak XP

      Delete
  10. akak pun pemnat shawl..hiks..wahhOOTD u oulsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..sebab shawl labuh. kalau tudung, dengan jarangnya lagi, dengan pendek lagi. depends on tudung lah kan...

      Delete
  11. weeeird tu masuk bilik ajeee ngemas. mai nangis kat rumab akak pulak hahahak.. awat cute saaangat skrit tuh.. coomel

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... nnti orang ingat akak CT dera saya lak XP

      Delete
  12. disebabkan dah follow blog amy jadi singgah sebagai tanda follow kali kedua hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. terima kasih abang arz :P

      Delete
  13. Amy mai duduk umah kak ros. Nak tak?hihihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... ni ada udang di sebalik batu ni XP

      Delete
  14. kita kalau mengamuk suka kemas rumah.. nangis masuk bilik ja..hehe. best kan kemas rumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... memang best kemas rumah. tapi x best bila baru kemas dah semak balik xP

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.