Day 15 Challenge .:MY DREAMS:.

Day 15 : Your Dreams + Silhouette
 
4:58 p.m
apartment
bosan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
dah lama x buat challenge ni. aku terpaksa skip. hahaha. -.- 
 
Impian aku ada banyak. tapi kadang-kadang aku malas nak cakap dekat orang. sebab bila aku dah cakap, aku malas sikit nak buat. itu habit aku kadang-kadang.
 
sejak dari sekolah rendah, aku tak ada banyak impian. orang dah sibuk fikir pasal masa depan, aku still tak sure nak jadi apa. bahaya ke? entah. aku rasa macam sama je. ada yang sibuk fikir pasal masa depan, last-last jadi lain juga.
 
bila dah start form 4, baru aku nampak aku nak jadi apa. yelah, masa sekolah rendah tu, harapan palsu je semata. cewah. tengok macam bagus jadi polis, nak jadi polis. macam menarik jadi akauntan, nak jadi akauntan.
 
aku rasa dalam 40% je yang cita-cita dia dari kecil tercapai.
 
so, ini sahaja impian yang aku ada.
 
1. Motor sendiri
 
AKU BUKAN PEMINAT KERETA! aku tak tahulah kenapa. tapi kalau dapat kereta idaman, aku nak kereta Honda Jazz warna putih. huuuuuuu... 
 
tapi kalau suami peminat motor, memang aku suka lah.... haha. boleh tak lepas sanding, aku suruh dia bawa jalan-jalan naik motor? xP
 
2.  Keluarga
 
siapa tak nak. semua orang ada impian ni. kalau ada anak nanti, aku nak 3 orang je lah. tapi ketentuan semua ALLAH dah buat, so kita tunggu je lah.

3. Novel sendiri

aku bukanlah sehebat macam novelis dekat luar sana tu. diorang pandai dalam susun ayat. aku masih lagi belajar. tapi who knows, one day... 

4. Nak Dikenali tapi Tak Nak Famous

wakaka. entah apa-apalah aku merapu petang ni. sebab malam ni aku akan keseorangan kot. sobs.

aku nak orang kenal aku ni siapa. tapi at the same time, aku tak nak famous. aku tak suka kejar populariti. bila dah jadi macam retis, 24 JAM orang akan sibuk cari cerita pasal kau. masa tu lah fitnah melanda bagai. I HATE THAT.

so, takat orang kenal aku macam ni okay dah lah. oh, amy j yang pelik tu.

5. Travel

ini impian aku dari mrsm. aku teringin nak travel. bila tengok kawan-kawan belajar dekat oversea. rasa jealous sangat. tapi member kat sini kata. 

baiklah kau travel negara orang dari kau belajar.

sebab kalau belajar, kena banyak fokus dekat study. kalau memang bercuti, kau berjoli habis-habisan! :D 

in shaa ALLAH, moga satu hari tercapai. 

PHOTO OF SILHOUETTE
 
 
 
 
 
post signature

Share:

26 comments

  1. kita suka yg last tu..mmg suka jalan2 tp bajet non hado..

    ReplyDelete
  2. no. 3 sama..:D
    no.4 ehh? apekah?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.... orang yang alami je faham XP

      Delete
  3. nak dikenali tapi taknak famous?? hahahha kalau dah dikenali kompem la femes cyg.... kecuali femes, tapi tidak dikenali, macam.. hlovate ! hewww

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... orang kenal saya dekat mrsm. tapi saya x famous.

      hlowate memang famous la... ha'a kan, saya pun x sure dia sape..

      Delete
  4. "aku nak orang kenal aku ni siapa. tapi at the same time, aku tak nak famous."
    -> sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To Amy & Shikin,
      paradoks tu, sayang-sayangku :)

      Delete
    2. heheheheheh.....

      sep sikit kak Shikin! :D

      paradoks tu macam mana ye kak. lupa.. adeh

      Delete
  5. Semoga dipermudahkan dan tercapai segala yg dihajati... aamiin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau abang Khir datang sini je, mesti ada doa yang terselit. hehe. thank you

      Delete
  6. Haaa, akak pun sama mcm Amy. Nak dikenali ramai. Tapi, taklah sampai pemes benor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yeah! betul kan... segan la bila dah femes. jadi perhatian je. saya x suka. hehe

      Delete
  7. macam sama ja impian.
    saya pun suka moto besar,
    alhamdulillah dah ada keluarga cuma anak baru sorang,
    pernah terlintas nak jadi penulis novel, (terlintas jela)
    dan suka travel ke tempat orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yep, saya obses dengan motor besar.

      tu la, teringin nak travel. kalau duit banyak, memang semua tempat dah jelajah dah. hehe

      Delete
  8. moga impian Amy tercapai :) usaha untuk itu Amy :)

    ReplyDelete
  9. Yang last tu, dah kerja br akak merasa. Best travel with our own hard-earned money. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga tu kan kak... in shaa ALLAH one day, saya nak travel pakai duit sendiri. skang pakai duit Jpa je. hehe

      Delete
  10. motor..!!! hahaha akak tak suka motor.. travel yeaaay sep sep.. menabung shari singgit lama lama jadi bukit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... saya bab menabung tu susah sikit xP

      Delete
  11. dah kenal amy dah. hehe. kalo ter femes xpe la kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. saya pun dah kenal akak.

      saya xnak femes. bila dah femes, saya xley jadi diri sendiri. sebab saya x suka privasi diganggu oleh orang lain.

      Delete
  12. akak doakan agar salah satu impian Amy tu tercapai tahun depan :-)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.