Kecilnya Dunia Ni, Subhanallah

3:45 p.m
apartment murni
tak sangka
assalamualaikum and hello lads!
ha, korang mesti selalu dengar pasal ni kan. confirm, semua kena! 
macam aku. aku berkawan dengan Nabil masa sekolah rendah, then, aku kenal Hana masa MRSM. rupa-rupanya kami ada kawan yang sama iaitu Nabil. Nabil sama sekolah dengan Hana dulu dekat Sabak Bernam. 
nampak tak connection dia. haha.
and kalau korang nak tahu, aku ada cerita pasal satu challenge ni >>> about my parents...
duduk baca komen blogger, ternampak komen dari kak KM kita. memang aku terkejut. tak sangka, dunia blog pun boleh berjumpa. subhanallah.
dulu kak KM pernah bagi kad raya dekat aku. tapi pakai sampul dari Airports. sebabnyak-banyak kad raya aku dapat, kad Kak KM yang ummi koyak tanpa pengetahuan aku. haha.
sebab ummi terkejut. macam mana aku boleh dapat kad dari Airports ni. so aku explain.
and kuasa ALLAH, tanpa disangka. rupanya kak KM kenal dengan arwah abah. masa aku dengar kak KM kerja dekat Airports, aku tak expect juga kak KM kenal abah. sebab abah dah lama pergi menghadap Ilahi. rupanya kak KM kenal..
kalau cerita dekat ummi ni, mesti ummi terkejut punya. memang kecil dunia ni. :')
 
 
 
post signature

Share:

31 comments

  1. Yup kuasa Allah. Kadang tu jodoh depan mata je. Hehe.

    Takpe amy take ur time nk bw :)
    Kite memang suka bw. Lg pon amy kan dh masuk bloglist kite ritu. So selalu jela terjah blog amy kalo nmpk entry baru. InshaAllah selagi ada masa kite singgah. Peace :)
    Salam malam jumaat. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. ^^,

      okay, thanks kak budak. ekekeke.... tak sangka ley masuk dalam bloglist akak. :D

      Delete
  2. Subhanallah. .Memang dunia ni kecik je kan..

    ReplyDelete
  3. Betul. Nampak je dunia ni besar, tapi kan, memang kecik. Akak dh byak kali saksikan benda ni. alih2, jumpa juga, alih2, ada connection.

    Al fatihah utk arwah ayah Amy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, setiap ornag antara kita mesti ada connection somewhere. cewah!


      thanks kak Scha

      Delete
  4. btl. kecik je dunia ni .. banyak kali . indah kan perancangan ALLAH? :')

    nadya tag amy again. sory ~
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betu. perancangan ALLAH sangat teratur. bukan macam kita :)

      thanks nadyya!

      Delete
  5. Sebak lagi baca d(ToT)b walau sempat kenal setahun tapi terkesan jugak kat hati bila dengar rakan kerja pergi selama-lamanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila kita kenal, macam tu lah perasaan kita kan. :)

      Delete
  6. itulah jodoh pertemuan mmg rahsia Allah..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. rahsia ALLAH, kita akan tahu bila dah sampai masanya. :)

      Delete
  7. what a small world hehe

    semoga roh arwah ayah amy ditempatkan dikalangan orang yang beriman aamin..

    ReplyDelete
  8. Mashaallah.
    Semoga ukhuwwah u olzzz bertaut kembali.

    ReplyDelete
  9. Salam sis.. Jemput singgah blog CHK kathy..

    kathyrbain.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH nanti saya datang singgah ye ^^,

      Delete
  10. dalam blog pun kita boleh jejak kasih kan...?? kaksha lebih suka blogging ni, sebagai cabang menjadi diri sendiri, rapatkah ukhwah... see, amy dan kak KM buktinya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe kaksha! setuju sangat. :D

      Delete
  11. Subhanallah..rupanya KM kenalan arwah abah lah ye..mmgbetul dunia ni kecik je kan..kenal di alam maya

    ReplyDelete
  12. looorh keciknyeeee lahai dunia ini..

    ReplyDelete
  13. Kecilnya dunia.. sebhanallah. Al Fatihah buat arwah ayah Amy...

    ReplyDelete
  14. Benar.. Kadang kita tk sangka kan amy

    ReplyDelete
  15. Ya, memang kekadang dunia ni memang kecil :3

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.