Liebster Award #10 - Dr Shikin Zainal

 http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-3-tagged-by-budak.html
assalamualaikum and hello lads!
kalini ditag oleh Dr Shikin. thanks a lot kak tag saya! hehe. adalah sikit entry nak masuk dalam ini bila idea tak ada....

1. Anak keberapa daripada berapa?
.: Sulung. Cucu Sulung. Cucu perempuan sulung belah arwah abah. *tiba-tiba

raya tahun 2010

2. Warna kegemaran?

.: PUTIH!!! and biru :)

3. Makanan & minuman kegemaran?

.: Erm..when it comes to food, aku tak cerewet orangnya. aku main makan je apa yang sedap. so, aku tak ada kegemaran.... masakan ummi lah kot paling best. sebab tu balik rumah, aku malas sikit nak masak.. sebab ummi ada. hehe

4. Pernah ada best friend tak? Siapa & dia kat mana sekarang?

.: Pernah dan masih :) Nama dia Hana and dia sekarang belajar di UTM Skudai dalam bidang Architecture.



5. Cita-cita masa kecil?

.: Doktor!

6. Adakah cita-cita tu dah tercapai sekarang?

.: Erk. unfortunately, tak. sebab aku ambil bidang engineering. sangat terpesong. 

7. Sifat positif yang ada dalam diri?

.: Adil kot. Libra dengan justice kan tak boleh dipisahkan. XD

8. Sifat negative yang ada dalam diri?

.: Panas baran. ni bahaya. hehe. lagi-lagi kalau tengah lapar. kalau makanan dapat lambat, memang aku mengamuk. mulut ni tak berhenti nak bising... sian member2 aku.

9. Berapa ramai boyfriend/ girlfriend pernah ada (dulu -> sekarang, erkkk..)

.: Honestly, tak ada. sobs. crush *aku yang crush bukan orang crush dekat aku* banyak. hahaha

10. Tiga ciri utama yang korang bagi pada pasangan sebelum bergelar suami/isteri?

.: Memahami

seperti yang korang sedia maklum, aku sangat obses dengan certain things. haha. so, aku harap dia boleh terima. kalau minat dia sama dari segi ni, lagi aku sayang. wakaka.

and dia kena faham, aku ni anak sulung. so, tanggungjawab aku banyak juga. memang dah kahwin, tanggungjawab banyak ke arah suami je. tapi jangan sampai sekat aku dari jumpa family aku...

.: Jaga Solat

aku manusia yang kadang-kadang boleh terpesong. minggu lepas solat awal waktu. minggu ni lambat pula. so, aku harap bila dah kahwin nanti, solat yang paling dia utamakan. kalau solat dia tak jaga, benda lain dia lagi tak reti nak jaga.


.: Sederhana

aku tak sukalah orang kaya sangat ni sebenarnya. aku agak anti. sebab mostly, yang aku perasan, orang yang lahir-lahir dah terus kaya memang ada masalah sikit nak jadi humble. tapi tak semua, member yang aku kenal banyak kaya tapi diorang memang humble.


11. Apa agaknya reaksi korang kalau pasangan korang tak menepati ciri-ciri kat atas bila dah sah jadi suami/ isteri?

.: haish.... kalau tak ada ciri kedua tu, awal-awal lagi ayah aku dah reject. so, memang tak lah kot nak jadikan pasangan. kalau aku dah sesat, dia pun sesat. siapa pula nak bimbing aku.
post signature

Share:

26 comments

  1. wah bnyk amy dapat award.. best nye.. singgah follow sini.. keep in touch :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... alhamdulillah. ada yang ingat kat saya ni. ^^,

      Delete
  2. byk nye dapat awrs dh yg ke 10!..Tak de BF..dont worry..jgn sedih2 akak pun x der :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.... orang dah xtahu nak tag sape, orang tag saya xP

      satu masa ni moga dpat yang paling baik kan ^^,

      Delete
  3. Wah, yg ke-10 dah? jaga solat memang penting! Semoga Amy dapat ciri-ciri pasangan yang diidamkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... in shaa ALLAH. thank you Cik Mimie ^^

      Delete
  4. Betul, kalau tak jaga solat, susahlah nk bimbing kita kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... macam mana bila dah ada anak2 lak nanti. erk

      Delete
  5. A hungry amy is an angry amy,...modified saying omputih sket ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, sedap gak quote tu. hahahaha... xP

      Delete
  6. laaa muka comey2 panas baran rupanya..... hihi.... kaksha dengan hasben pun masih cuba istiqomah, solat dengan teratur... kekadang tak boleh pilih jodoh gak, makin tolak makin dekat plak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. x comellah kak. akak salah orang ni. haha. asalkan ada niat nak berubah ke arah kebaikan, dah cukup bagus kan ^^,

      tu lah, ALLAH lagi tahu apa yang terbaik untuk kita kan :)

      Delete
  7. Bab solat tu mmg penting kan.. in shaa Allah.. akan berkatlah seluruh kehidupan... :)

    ReplyDelete
  8. haha..comei jer amy..moga dapat jodoh yang terbaik utk amy!! eh lupa nak bagitau..akak dah buat liebster award yang amy tagged tu tau..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. akak silap orang ni... in shaa ALLAH kak.

      saya dah baca! :D

      Delete
  9. jangan panas baran ye Amy.. hihihi

    ReplyDelete
  10. Kita sama anak sulung.
    Dulu akak pun panas baran.
    Kalau geram kat orang, rasa nak tampar2 je muka orang tu.
    Tapi, bila dah 3 series ni.. Akak dah banyak berubah. Memang akak perasan sendiri.
    Dah lebih matang, dah 'slow', macam-macam lah... Cara cakap pun dah lain rasenye xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... ummi saya pun sama. bila dah anak ramai, dia makin cool down. marah bila perlu je... lagi-lagi bila arwah abah dah tak ada. sekarang ni tu yang turun dekat saya . ^^,

      jadi seorang ibu ni mematangkan seorang wanita kan :)

      Delete
  11. Hehe. Sama lah xde sapa nk crush kat kita. Kita je yg crush dgn orang. Hehe. Moga diberi jodoh yg baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. in shaa ALLAH, mudah-mudahan :)

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.