Liebster Award #11 - Mawar Medina

 http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2.html

assalamualaikum and hello lads!

first of all. aku nak minta maaf kalau ada yang menyampah sebab aku asyik buat Liebster Award ni.

sorry ya. orang dah tag kita, takkan kita nak buat derk je. i don't like that kind of attitude. 

so, aku nak ucap terima kasih dekat sis Mawar Medina sebab tag aku. :)



1 Perkenalkan diri anda secara ringkas (nama, asal, dan umur) Kalau nak tambah pun boleh. 

.: Nama aku amelia. Just panggil aku Amelia or Amy. Asal dari Selangor. Aku berusia 22 tahun 10 Okober ni. Aku anak sulung. aku pelajar tahun ketiga di UNITEN.


2. Apa pendapat anda terhadap blog Murni?

.: Hmm, first buka je, wow, lawa juga font header tu. aku obses dengan font sikit. sebab tu font dekat blog asyik berubah. hehehe... and blog sis nampak sangat vintage. cool ^^,


3. Siapakah 3 blogger perempuan dan 3 blogger lelaki yang menjadi pilihan anda? 

Perempuan : Semua lah yg rajin singgah sini. aku x boleh lah nak listkan 3. sebab rasa macam unfair.

Lelaki : Abang Arz, Abang Khir and Ikhwan. tu je rajin singgah sini. and aku pun suka baca blog diorang. hehe.


4. Andai kata masa boleh diputarkan, apakah perkara yang anda ingin perbetulkan dalam hidup anda?

.: Berubah jadi lebih baik masa arwah abah ada dulu. tak nak nakal.


5. Apakah gadget yang menjadi impian anda dan ingin dimiliki suatu hari nanti?

.: Nokia Lumia 1020




6. Apakah kenangan paling berharga yang anda tidak boleh lupakan sehingga di saat ni?

.: Dapat jadi best student SPM di MRSM Kepala Batas tahun 2009 and dapat tangga ke 899 di antara semua student MRSM Semalaysia. :)


7. Apakah barang wajib yang ada di dalam beg anda bila keluar pergi jalan-jalan/kuliah?

.: Purse


8. Adakah anda seorang yang sukakan kucing? Kalau ada bela kucing please nyatakan nama kucing dan berapa ekor yang dibela...saja Murni nak berkenalan dengan kucing tu...hihi

.: Yes! Aku ada 4 ekor kucing dekat rumah. Elsa, Anna, Koko and Caramel :) *laju betul lari kalau dah dapat masuk rumah, lepas tu menghilang. rupa-rupanya tidur dalam bilik air berempat -.-




 

aku tak tahulah kenapa. kucing-kucing aku ada habit duduk macam tu -.- macam aku, ummi kata. lol


9. Haiwan apa yang anda tidak suka? 

.: Lipas -.-


10. Apakah tajuk lagu kegemaran anda dan nyatakankan sebab mengapa lagu tersebut menjadi pilihan hati anda?

.: My Wedding Speech. gabungan semua lagu McFly. aku suka diorang!!!!!!!!!!!!!!! :D

and aku sangat terharu dengar lagu tu. Tom Fletcher *vokalis* tak reti nak buat speech, so dia nyanyi instead. awww, so sweet :')


11. Siapakah yang anda fikirkan di saat ni? Mohon dijawab dengan jujur ya!
.: Ummi. Bila nak balik rumah ni. sobs

and honestly, aku dah tak tahu nak tag siapa. -.-

post signature

Share:

27 comments

  1. Woahhh the best lah wedding speech pakai rythms lagu2 diorg dulu..
    Dlu minat la juga McFly sekarang dah jarang dengar..

    Memang pelik la cara kucing kau duduk tu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! diorang memang terbaik. :D

      hahaha.. tahu xpe. aku pelik sungguh. -.-

      Delete
  2. Lipas bau jamban.... perghhh comel kucing tu cyg... kaksha pun kat rumah bonda ada 3 ekor... 2 ekor tu bersahabat... sekor tu dah macam anak tiri.... wahahhaa..... itu je nak komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eiii.. dengar nama lipas tu pun saya dah geli...

      heheh... iye? ala.. siannya yang lagi sekor tu... :( saya dulu awal-awal pun macam tu. last2 dah berkawan berempat :)

      Delete
  3. suka kucen ke? ... comel, tapi mama takutlah dengan dorang tu..

    ReplyDelete
  4. pehh comelnya kucing2 amy!!!! geram ><

    no.9 sama.hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.... kan, rasa macam nak bagi penyepak je XP

      Delete
  5. Amy!!! akak datang..hihi...rindu tak?

    sori amy akak tak sempat lagi nak pos hadiah awak..omaigod!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak!!! kita rindu sangat dengan akak :D

      ala, xpe kak. take your time ^^

      Delete
  6. Nak kucing tu..nak kucing tu..hahah..geram comel sangat..kat umah Cik Mimie ada sekor je tompok..selalu buli dia..lalalala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....datang lah umah saya XP

      saya susah nak buli kucing2 saya. sebab diorang laju menghilang -.-

      Delete
  7. eh tahniah tau Amy jadi best student.. Moga berterusan kecemerlangan Amy tu :)

    ReplyDelete
  8. Lumia impianku jugak.
    Kemsalam kat Elsa & Anna. Cakap hujung bulan ni diorang ada dlm Once Upon A Time season baru hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... kan. lumia tu macam bagus je!

      nanti koko dengan karamel jeles la lak XP

      x sabar nak tengok OUAT!!!!!!!!!!!!!! :D

      Delete
  9. omg omg omg omg. adik suka mcflyy? Aaaaaaa, akak sukaaa kott. Mana lahh dorang ni pergi. Rinduu betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! yeah. sep sikit!!!! :D

      diorang ada lagi kak. ^^, haritu masuk magazine. sorang lagi ahli, Danny dah kahwin :)

      Delete
  10. terima kasih amy sebab sudi jawab kesemua soalan :)
    nak kucing seekor boleh? hihi
    comel sangatttt kucing2 amy ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. boleh, datanglah umah saya XP tapi kena deal dengan ummi saya dl. hehehe...

      Delete
  11. Cemerlangnya, Amy..dapat jadi best student MRSM.
    Study engine camne? Ok ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel kucing2, Amy.
      Akak suka tgk je.
      But please don't come nearer, allergic bulu - geli-geleman.

      Delete
    2. alhamdulillah. hehe...

      setakat ni okay la kot. dulu macam down sikit. dah masuk third year, macam dah bole bawa diri.

      Delete
  12. x suka lipas kudung ke lipas terbagn ..ahah...saja nk ngusik Amy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yang terbang tu lagi la saya ngeri.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.