Liebster Award #12 - Nadirah Mohamad


assalamualaikum and hello lads!

thanks to kak Nad sebab tag. rasanya bulan ni penuh entri pasal award ni saja. hahaha.  

1. Apakah tujuan anda dalam kehidupan ini?

.: Nak jadi orang berguna


2. Apakah yang anda ingin capai dalam masa 10 tahun dari sekarang?

.: masa tu dah 32 tahun. rasanya harap-harap dah berkahwin and dah ada anak. and dah ada sijil master dalam genggaman.


3. Sanggupkah anda tinggalkan kerjaya sekarang demi mengejar impian anda?

.: Nope. sekarang ni masih lagi seorang student. tinggal setahun je lagi. impian nak jadi lecturer. kalau tak habis study, macam mana nak jadi. hehe


4. Kalau diberi pilihan samada keluarga atau karier, apakah pilihan anda?

.: Keluarga. 



5. Pernahkah anda menyesal dalam membuat sesuatu keputusan? 

.: Pernah! aku pernah buat keputusan belajar di UTP. tapi baru 5 bulan jadi pelajar sana, aku buat keputusan untuk keluar dari situ. 


6. Anda pilih kekayaan atau kebahagian? Atau kedua-duanya?

.: Biarlah kaya tapi sederhana. Kebahagiaan yang pastinya.


7. Apakah pendapat anda tentang kepentingan penjagaan kesihatan sejak dari muda? 

.: Sangat penting. Aku pernah dihina sebab kondisi wajah aku yang teruk waktu sekolah menengah dulu. sejak tu, aku jaga gila-gila kesihatan aku. and aku pun sakit. so...


8. Pentingkah suplemen pada pandangan anda?

.: hmm, not sure. 


9. 3 hajat yang anda ingin kecapi sebelum menutup mata selamanya. 

.: Pergi umrah
.: Travel the whole world
.: Kahwin.


10. Apakah yang anda suka tentang blog Nad? Any tips to improve? :p

.: Aku suka blog kak Nad sebab dia warna putih. hahaha.. rasanya kena tukar header kot. kasi menyerlah sikit. and besar sikit. hee. sorry!
post signature

Share:

20 comments

  1. mesti kawen tuu tersenarai kan... kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan nanad..hehe..kawin mesti dalam senarai Amy..hehe :)

      Delete
    2. erk.. hehehe... impian masa dari form 4. XP

      Delete
    3. Amboi dari form4... hahaha..amin :)

      Delete
  2. In shaa Allah.. semoga tercapai segala hajat.. aamiin. Saya pun tak buat lagi yg org tag ni huhu...

    ReplyDelete
  3. No. 10- komen membina. Bagus untuk yang bertanya.
    * tak ingat blog Nad camne.
    Karang kene singgah balik nixD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. nnti jangan lupa singgah balik xP

      Delete
  4. Assalamualaikum, hai kak Amy.. :) Kak Amy di-tag jemput join ye.. :)

    http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/09/preloved-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. semoga tercapai hasrat adik amyku cyg !! wahh gituuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe... terima kasih kak sha sayang ^^,

      Delete
  6. Moga dimakbulkan Allah ketiga-tiga hajat Amy tu :)

    ReplyDelete
  7. Teruskan usaha. Moga dapat capai impian ^_^

    ReplyDelete
  8. moga impian amy terlaksana.. jangan lupa usaha untuk itu ok.. mudah-mudahan berjaya menggenggam master :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.