Liebster Award #8 - Kak CT Humairah

 10:23 a.m
apartment
dengar lagu Hindi. cliche. wakaka

assalamualaikum and hello lads!

haritu aku ditag oleh kak CT kita yang comel tu. ^^, thanks kak CT!

1. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ?

.: BIRU! i like blue :D  and aku suka dengan blog kak CT sebab dia banyak cerita pasal travel. macam kak JM juga! aku teringin nak travel, tapi belum berkesempatan. sobs

2. Korang suka tak blog aku ?

.: Of course lah suka. kalau tak suka, tak singah. ekeke.

3. Kenape ? 

.: sama macam jawapan pada soalan 1.

4. Benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?

.: Dompet
.: Powerbank
.: ID card
 

5. Negara idaman korang untuk travel ?

.: London
.: New Zealand
.: Venice

6. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?

.: Setakat ni Pulau Langkawi je. hee.

.: Tudiaa, Langkawi part 1
.: Tudiaa, Langkawi part 2
.: Tudiaa, Langkawi part 3
.: Tudiaa, Langkawi part 4

7. Habit tidur korang ? 

.: Sebelum - wajib baca e-book!
.: Semasa - entah?
.: Selepas - baring kejap for about 5s. kalau tak, nanti pening kepala. aku mudah terkejut!

8. Fast food favourite korang ?

.: KFC

9. Favourite KPOP idol ? 

.: errr..saya tak minat KPOP. sorry.

10. Handphone korang sekarang ?

.: Sony Ericsson Xperia Arc S *last sony ericsson. hehe*


11. Cita cita / Impian / Keinginan ?

.: Cita-cita : Lecturer or Cikgu
.: Impian : Nak ada keluarga yang bahagia macam ummi ayah, achik cik win, maklong ayong, makteh pakteh, tok wan mak tok, and achu aunty umai.
.: Keinginan : Aku nak ada motor sebiji macam ni! aku malas lah nak ada kereta, boleh tak? haha.

soalan-soalan aku pada yang terpilih.

*aku bermaksud korang*

1. Nama manja dalam keluarga
2. Kalau aku bukan umur sekarang ni, aku nak umur ....
3. Aku pantang betul bila ....
4. Kalau aku tak boleh tidur, aku ....
5. Barang favorite paling banyak kumpul
6. Rumah atas tanah or kondo/apartment
7. Pernah tak ada satu rahsia hitam yang sorang pun tak tahu? *selidik betul-betul.
8. Tempat paling best dekat negeri kelahiran aku
9. Benda paling extreme aku pernah buat *panjat bangunan KLCC ke. lol*
10.  Satu hari berapa kali hadap laptop?
11. Pernah berangan nak jadi artis tak?

blogger yang terpilih adalah! jeng jeng jeng :

1. Cahaya Ketinggian Kehalusan *mesti maksud nama ni kan. ^^,
2. Akak Budak
3. MG Schmidt
4. Teja Evalea
5. Acik Watie
6. Cik Balqis
7. Norul Alya
8. Nur As
9. Calrase Patrick
10. Sha Salleh
11. Yun Sing

ada yang berstatus akak. maaf tak letak sebab tak pasti mana satu akak and mana satu bawah umur saya. ekekeke... selamat menjawab!

adios~



post signature

Share:

20 comments

  1. hahahaha kali tak tertag pulek..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe... takut bosan lak kang asyik tag nama awak banyak kali XP

      Delete
  2. Replies
    1. nanti ada masa datanglah Malaysia ^^,

      Delete
  3. haha. terharu jap kena tag dgn amy sebab kite pon nak tag amy jugak :)
    nanti kite jawab ye.
    bawah ni link kite tag amy pulak. kalau free boleh jawab.

    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-by-budak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak! nanti saya buat. eh, ke dah buat. lupa....

      Delete
  4. Acik dah jawab ye..Acik jawab soalan BUDAK ni dulu tadi

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/liebster-award-7.html

    ReplyDelete
  5. selamat menjawab soalan semua ! :) kaksha datang menyibuk.. lalalaalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... xpe, saya lagi suka akak datang sini ^^,

      Delete
  6. CT minat kpop ea?
    Yang akak tau ct suka Korean food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, kak CT memang gila Kpop. hehehe...

      Delete
  7. Cita2 jadi lecturer atau cikgu sgt bagus tu.. All the best Amy... :)

    ReplyDelete
  8. Suka kfc jugak ek.. Kak ros panggil tok wan ja. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. comel je panggil tok wan. XP

      Delete
  9. Negara IDAMAN tu sama ngan akak TAPI..huhuhu..bertahun perlu menabung tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... tu lah pasal... nak menabung payah sikit xP

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.