Rumah Manis Rumah

9:50 a.m
rumahku
happy! 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
alhamdulillah, malam semalam selamat sampai ke Shah Alam. RIBUT weyh. nasib baik tak balik waktu petang.. gerun. malam nak dekat pukul 10 baru sampai.
 
balik je, ummi tengah masak. ummi biasa masak waktu malam. sebab tengah hari tak ada orang langsung dekat rumah. haahaha...
 
wah, special kau ummi masak harini!! nak habiskan x boleh. nak simpan untuk harini pula. hee..
 
kailan, sup daging, telur bistik
 
 
aku mnx maaf dekat blogger yang aku dah janji nak singgah blog tu. sorry! kelam kabut kemas barang bawa balik. ayah siap sindir lagi
 
lepas ni, ayah datang bawa lori lah.
 
wakaka. tak terasa. sebab nampak macam sikit barang aku tapi hakikatnya banyak yang kecil-kecil.
 
okay tu je. aku nak kemas-kemas rumah dulu, baru aku online balik. tungguuuuuuu! :D
 
 
 
 
 
 
post signature

Share:

38 comments

  1. haha... stedylah ayah.. nasib baik dia tak cakap bawak kontena... klu ckp bwk kontena tu mmg perli anak dia habis-habisan... haha... bertabah la amy mengemas ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ayah tu memang suka bergurau. adeh....

      tu la.. dah la dari tingkat 8. nasib baik ada lift -.-

      Delete
  2. 1sttime rasa masuk blog ni...header lain dari yang lain..terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. thanks! tapi macam terpksa tukar je... sebba berat. sobs

      Delete
  3. perut menyanyi-nyanyi tengok gambar atas ni.

    dah habis belajar terus ke yang bawak balik barang ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee......

      xdelah kak Sal. uniten memang macam tu. setiap sem kena bawa semua barang balik.

      Delete
  4. hahaha tak sabar terus nak balik kampung nie bila baca entry nie... lagi 3 hari saya balik la kampung beraya haji kat sana dalam 4 hari camtu... yahuuuuuu.... XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ha, jangan lupa balik kampung. hati-hati perjalanan ye ^^,

      Delete
  5. balik dari mana ni..hehe.. dah cuti sem ea? tanya jawab sendiri..grrrrr..gila
    telur bistik mengodaku..! uhukkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... dari uniten. dah cuti sem pun ^^, tapi kejap je.

      Delete
  6. amy, awk di tag.. nak keychain paris jom join hehe daaa

    ReplyDelete
  7. Bestnya boleh mkn makanan ummi...kem slm kt ummi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best! in shaa ALLAH kak :D

      Delete
  8. Sedapnya gambar... nasib baik dah lunch.. tu pun masih selera lagi tengok.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar x sedap... realiti dia baru sedap XP

      Delete
  9. Home Sweet Home..dapat balik rumah sendiri memang best :) Happy holiday Amy :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. hehehe.... bila ummi masak yang jadi istimewa tu ^^,

      Delete
  11. hahahaah igt amy masak td ;)
    telor bistik masakan cmne? tiba2 lapa ni..hahah
    resepi plesss ;p

    caya laaa perli tuu kan.. dulu masa belaja mmg caw2 kene perli ;p

    jemput join myfirst segmen + ga yang agak jiwang ni ;) ----> SEGMEN + GIVEAWAY SWEET SOUR BY N|A

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... baru balik, memang x dan nak masak XP

      ummi kata telur bistik tu, ummi campak2 je. nak habiskan daging burger *cincang, pastu sos cili, sos lada hitam, and cili, bawang, sayuran.. tu je... pastu salut dengan telur. heheee...


      tahu takpe!

      nnti saya join erk.

      Delete
  12. Dap nye ummi masak. Kang amy tunjuk pulak skill masak amy :)
    Hehe.

    ReplyDelete
  13. wahh ummi masak special yer. sukalah Amy tu. mesti makan berselera kan :)

    ReplyDelete
  14. telur bistik tu nampak mengancam betul. haha

    ReplyDelete
  15. Sedap hidangan tu. Selamat berkemas

    ReplyDelete
  16. Bestnya makanan malam yang panas.
    Nampak menyelerakan sangat.
    Telur bungkus ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... alhamdulillah. rezeki ALLAH :)

      telur bistik kak. daging lembu... bukan ayam. hee

      Delete
    2. Berapa lama cuti sem ni amy sbln ke? Klau akak dpt cuti byk mcm2 plan nk buat :-)
      Untung lah mak pandai masak :-:-)

      Delete
    3. saya cuti sampai 26 oktober kak. boleh lah blogwalking lama-lama. hehee...

      saya malas sikit. adeh... lagipun tranpsort xde. member pun ramai kat johor. hmm

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.