Sambut Birthday di RedBox Plus, Pavilion

8:58 p.m
apartment
FINAL is just around the corner :O
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, first of all. this is not my birthday party!!! so, please don't wish me anything about birthday or apa-apa yang berkaitan dengannya. not yet. hehe.
 
 
alkisahnya, sangatlah panjang. kalau baca 20 facts about me. aku ada cakap, aku ni procrastinate too much. ha, kan dah bawa padah dekat diri sendiri. sobs. aku ada dua assignments yang kena disiapkan. padahal boleh buat awal, but well, you know...
 
so, Jumaat baru nak buat dua-dua. laju gila aku buat. aku kalau dah serabut macam tu, please lah, jangan tegur aku melainkan aku start dulu. karang dengan korang, aku tertengking.
 
lagi satu, aku ni clumsy. so, korang akan aku ni sangat gelabah buat semua benda dalam satu masa.
 
aku janji dengan Hana pukul 4 aku gerak. last-last pukul 4 baru aku nak bersiap. mandi, siapkan assignments. nasib baik barang-barang dah pack. dalam pukul 5 baru sampai Terminal Bandar Tasik Selatan.
 
aku bergerak ke KL naik LRT. sebab aku tak ada kereta. tapi naik LRT dari TBS ke Bukit Bintang, cuma memakan harga sebanyak RM2.90. bukanlah sepenuhnya naik LRT pun. dah sampai stesen Hang Tuah, turun lepas tu ambil monorel pula ke Bukit Bintang.
 
since dah beli token awal-awal, so tak adalah kena beli tiket kat Hang Tuah. sampai BB dah dekat pukul 6 petang. majlis Hana start pukul 6 petang. aku call Hana, minta direction.
 
sebab ni first time aku pergi Pavilion, and all by myself! aku takut pergi KL sorang-sorang. macam bahaya je. 
 
berpusing-pusinglah kejap dekat stesen monorel tu. TAK JUMPA JALAN :( lepas minta tolong sorang akak ni direction, akhirnya aku jumpa jalan keluar dari Lot 10 ke Pavilion. alhamdulillah.
 
masa memang menyebelahi aku. sebab aku sampai je, best friend aku pun baru sampai. yeah, i don't miss a thing!
 
Redbox tu terletak di tingkat 6. betul-betul bersebelahan dengan GSC. hujung dunialah kiranya. tak adalah sesat aku nak mencari. dahlah besar Pavilion tu. dengan penuh mat saleh. tergoda mak. wakaka. *gurauan semata
 
well, actually, ini first time aku berkarok. tapi aku tak karok sangat pun. aku tukang makan makanan yang disediakan di luar. ehehheeh.. makan tu bagi dekat aku, memang aku rembat semua. 
 


aku ambil jagung bakar, pizza, mini cupcake, tembikai, sirloin beef, chicken chop and potato apa entah nama dia.

lagu ni dimainkan masa Hana nak tiup lilin







dia happy gila sebab dia dapat birthday gift dari insan tercinta.
 
 
ramai juga kawan dia datang. semua dari Johor since dia pun belajar dekat UTM. adalah certain people yang aku kenal. and apalagi, it's time to sing baby!
 
sambil menyanyi, ada server bawakan kek birthday. 
 
dari pukul 6 petang sampai pukul 1.30 pagi kami menyanyi. aku dah nak last tu baru aku masuk menyanyi sekali. aku seganlah nak menyanyi depan orang. heeeeee... lagipun, masa tu ada Hana and adik-adik dia je. so, aku tak malu lah. wakakaka.
 

ada seorang Chinese guy. cuba teka mana satu.
 

and disebabkan dah lewat malam, aku tidur di rumah Hana. esok paginya baru bergerak balik.

p/s : nasib baik aku datang. kalau tak, beratus burn duit bapak dia. bapak dia sponsor semua orang yang datang okay. kami duduk di tempat karok untuk family punya. cuba teka berapa kena bayar? memang tak terjangka aku -.-
 
 
 
post signature

Share:

18 comments

  1. Puas teropong chinese guy tu tp nampak muka melayu je semua :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. x jmpa erk? XP ada sorang je. saya pun x sangka mula2 dia tu chinese... hehe

      Delete
  2. eeeheks... cute aje semua kekeke..

    Anda ditag penuh kasih sayang :D
    --> Liebster Award By Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
  3. wah syok ek siap ade birthday party.. xpna dijemput lg..kehkeh

    chinese ? belah kanan sekali kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. nnti ada la tu dapat jemputan XP

      salah!!! hehehehe

      Delete
  4. wah bestnya bila ada yang sponsor.. beruntung kan :)

    ReplyDelete
  5. pergh, mesti mahal ni.karok sesaja 2 jam kat situ je dah berpeluh nak bayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal. 2.5k kak kena bayar :O

      Delete
  6. Ohh, ni yg karok lagu Jangn Pernah Berubah tu ye,..
    Btw, akak xdpt detect mana satu chinese guy nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehehehe...

      chinese tu yang pakai spek and berdiri sebelah kiri mamat pakai topi tu.

      Delete
  7. pergh makan free sapa xnak yedak? haha

    ReplyDelete
  8. Samalah cam akak.
    Akak kalau tgh study mmg geram tetiba orang ajak borak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kan.. dah la ngah stress..haishh

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.