The Liebster Award #5

9:48 p.m
apartment 
nak siapkan assignment + blogwalking 
 
assalamualaikum and hello lads!
 

Mention the person who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 questions asked.
Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
Create 11 of your own questions for them to answer.
Notify your nominate.
 
haish. baru berapa blog aku duduk blogwalking. banyak lagi kena singgah ni. sobs. berikanlah aku masa yang secukupnya untuk baca and komen. 
 
alhamdulillah, aku ditag sekali lagi dalam Liebster Award. siapa yang tag aku tu? siapa lagi kalau bukan Cik Nadyya kita yang comel tu. ^^,  
 
 soalan-soalannya adalah :- 

1- 5 Fakta tentang diri anda?
 
.:  Obses Hindustan *please, husband, please love Hindi also. please don't hate it.
.:  Senang tersentuh dengan small gesture
.:  Gerak hati kuat
.:  Banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk cakap
.:  Tak cerewet bab makan. 
.:  Suka berjalan-jalan
 
2- Pandai masak tak? Suka masak apa?
 
.:  Bolehlah. Suka masak lemak kuning. *i power ni okay. hahaha

3- Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
 
.:  LONDON!!! please.. sebab ada mamat british. muahahahaha... so cliche.
 
4- Da kawen belom? target kawen?
 
.:  Belum. sobs. entahlah, tak pernah buat target ni. asal dapat kahwin, sudahlah. hahaha.
 
5- 3 Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
 
.:  Dr Cinta Punya Blog *serious best bagi aku. bila down, aku baca entry dia. naik balik semangat
.: Wonder Forest *aku suka design blog dia! she's the reason why i'm designing my blog like this
 
6- 5 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibu ayah dan adik beradik.
 
.: Hana
.: Atul
.: Syikin/Maeko Hoshi
.: Najwa
.: Sakinah
 
7- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
 
.: Hmm, teddy bear dengan bunga ros. adik homeroom bagi masa aku graduate MRSM. so sweet. :)
 
8- Favourite quote ?
 
  You can’t be brave if you don’t get hurt. You can’t learn if you don’t make mistakes. You can’t be successful if you don’t encounter failure.
 
9- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
 
.:  Masa arwah abah meninggal dunia. hmm...
 
10-Ayat cepumas ni! Korang sayang aku tak?jeng jeng jeng
 
.: Of courselah sayang. :)
 
11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*
 
.:  Hmm, setakat ni tak ada lagi. semuanya menarik. tak tertumpu pada satu benda je. ^^,
 
 
soalan aku :
 
1.  favourite song all the time / lagu kesukaan sepanjang masa
2.  what's so unique about you / apa yang membuatkan anda unik
3.  A fact about the last person you met / Fakta mengenai orang terakhir anda berjumpa tadi
4.  Last movie you saw / Filem terakhir anda tengok
5. I'll love you if / Saya akan sayang awak kalau
6. Your favorite ice cream / Ais krim kesukaan anda
7. Celebrity I would love to meet / Selebriti yang anda ingin jumpa
8. Most romantic thing you've ever done / Perkara paling romantik anda pernah lakukan
9. Are you sarcastic / Adakah anda sinis
10. Thoughts about my blog / Pendapat mengenai blog aku
11. 3 things that annoy me easily / 3 perkara yang membuatkan anda mudah menyampah

aku tag : *x sempat nak letak link lagi, sorry.

- Kak Shikin
- Kak Ros
- Kak Farrah
- Kak JM
- Kak Scha
- Kak Azieera
- Kak Sal
- Kak Mimie
- Kak Sha 
- Mama Ka0ri
- Kak CT

jawab jangan tak jawab. tapi tak paksa ^^, 

okay tu je, adios~
 
 
post signature

Share:

31 comments

  1. yeh thanks jawap syg ;)

    nt nak jengah 3 blogger itu. hehe

    thanks syg nadyya ye., kehkeh

    wah nice quotes ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama :D

      okay, ada masa singgahlah ^^

      Delete
  2. Aiman Azlan handsome la. pakai spek tuu.. alahaii ><

    aah laa blog wonder forest comel laa.. fuhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe!! hahaha. unfortunately, dia dah berkahwin.

      memang comel, sebab tu saya suka ushar blog dia. weeee

      Delete
  3. haha... yg bab gerak hati tu mmg sama ngan kak KM...

    ReplyDelete
  4. Amy, thanks coz tag akak.
    Tempat kita nak lawati tu samalah! Akak teringin nak pergi sana sebab suka tgk lifestyle diorang, slang cakap,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. no biggie! :D

      yeah, sama!!! ha'a, accent diorang. uffft, i tergoda. cewah. haha

      Delete
  5. Amy ni peminat citer Hidustan yer. Feeling sampai kuar air mata tak? Hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! obses :D of kos lah berjurai jurai air mata. smpai orang ingat nangis sebab putus cinta. muahahahah

      Delete
  6. samalah..saya pun suka layan cite hindustan..tamil pun saya bleh layan kalau citenya best..hihi..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke? hahaha.. tamil saya setakat ni xde lagi. nnti saya try cari yang best. ^^

      Delete
  7. Wah kita ditag la :) terima kasih Amy..nanti Cik Mimie jawab ye:)_

    ReplyDelete
  8. Akak pun kena yea...? Nanti akak jawabnya okey? Okey yang... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! alamak, baru perasan komen akak. saya baru mention tadi. hehehe...

      orait, take your time :)

      Delete
  9. kak Sal tu adakah saya?hehe..In sha Allah, free nanti join.Akak suka jawab benda-benda gini..hehe.

    lemang kuning?ke lemak kuning?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye! kak Sal lah tu. sorry tak letak link. x sempat. sobs.

      masak lemak kuning. hehehe. lemang x reti

      Delete
  10. Akk ni x sempat kalau nak join Liebster award.
    Sebab banyak nak jawab.
    * nak jawab soklan anak2 yang bertalu-talu ni pun x sempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay, xpe kak. kalau ada masa free yang panjang, jawab lah. saya x paksa ^^

      Delete
    2. Alhamdulillah sempat & seronok pulak bila dah jawab.
      Cuma nak buat soalan tu x reti sangat.

      Delete
    3. DONE :p
      http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-6-tagged-by-amy-j.html

      Delete
  11. Akak bookmark page ni. Kalau ada masa, akak jawabb. hehe

    ReplyDelete
  12. alamak..akak pun kena TAG ke hihihhi...terima kasih Amy..muah

    ReplyDelete
  13. hihihi is that kak CT itu iols..?? kekeke sabaq naaa adik manish.. tnggu ni cuti sekolah sabtu ahad form 3 ada camp.. lepaih tu boleh blogwalking sakan. faham leee kan dlu budak mrsm jugak kekeke.. kem time cuti mmg wajib. thank u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak CT ler tu xP buat-buat tak faham lak. hehehe...

      okay, take your time. yes, memori! hahahaha. :D

      Delete
  14. Hihi amy dan hindustan tak boleh dipisahkan.tapi kenapa amy nak p london tengok mamat omputih? Pi la india jumpa shah rukh khan, aamir khan.. ;)
    Ok esok kak ros try jwab semua pertanyaan Amy tu yer. Thanks tau tag kak ros ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. macam Kak Ros dengan kaler ungu XP

      erk. saya minat cerita Hindustan. tapi lagi eager nak jumpa mat saleh. heeeee.

      orait! take your time sis :)

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.