The Liebster Award #6

 

assalamualaikum and hello lads!

kalini di tag oleh kak Farrah kita ^^, thanks a lot sis. hehe.

Peraturan Liebster Award :
  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.



1. Adakah anda pernah alami/berdepan dengan sebarang fobia? Mengapa?

.: Aku fobia dengan tempat sempit. Aku rasa macam oksigen terus tak wujud kat tempat tu. so, korang akan nampak aku terus panik. 


2. Apakah 3 benda yang anda tidak akan keluar dari rumah tanpanya?

.: Jam Tangan
.: Dompet
.: Handphone

3. 3 perkataan yang menggambarkan diri anda.

.: Pelik
.: Peramah
.: Pemalu

4. Seseorang yang sentiasa memberi inspirasi pada anda.

.: Ummi

5. 3 sifat baik yang membuatkan anda suka berdamping dengan seseorang.

.: Prihatin *lagi-lagi bab makan aku. aku senang kena gastrik.
.: Pandai Bercakap *knows when to speak
.:  Tak Berkira

6. Anda akan tersenyum seorang diri apabila,..

.: Terbayang kisah manis. contohnya terjumpa crush tadi. wakakak

7. Apa yang mudah buat emosi anda tersentuh?

.: Small Gesture. *aku mudah tersentuh kalau orang panggil aku sayang. or dia ingat small little things pasal aku*

8. Satu lagu yang anda tidak akan muak dengar sampai bila-bila. Mengapa?

.: this is so hard, let me think first. hmmmm....

 Albi Nadak - Seruan Hatiku *cubalah dengar dulu :)*



9. 3 makanan yang anda tidak akan tolak.

.: Pizza
.: Ayam Goreng
.: Budu

10. Filem yang betul-betul meninggalkan impak pada diri anda.

.: Kabhi Khushie Kabhi Gham

11. Apa yang anda ingin capai 5 tahun dari sekarang.

.: Anak
.: Kerjaya


 soalan saya :

mana satu korang suka? simple je soalan ^^,

1. Ais Krim atau Coklat
2. Kucing atau Arnab
3. Movie atau Buku
4. Duduk Rumah or Berjalan-jalan
5. Skirt atau Seluar
6. Morning Person atau Night Owl
7. Ada Best friend atau Tak Ada Langsung
8. Manja atau Tegas
9. Nerd Boy atau Bad Boy
10. Instagram atau Facebook
11. Horror Movie atau Romance Movie

saya tag siapa-siapa je yang sudi baca entry ni. kekeke.. saya buat entry dalam keadaan kelam kabut. so, tak tahu nak tag siapa... sorry. -.-

nanti nak buat Kak CT and Kak Sha punya pula. huuuuu~
 
post signature

Share:

24 comments

  1. 6 & 7 sama!!!
    tapi no.6 xleh bla.. mesti nt terbayang2 je kan?hahahahahah ;p

    eh eh soalan best2.. nanti kite nak jawap ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. weeeee~ hahahaha.... of kos XP

      orait! nnti dah jawab, gtau erk. xyah gtau pun xpe. hari2 kita jenguk blog awak. ekekeke...

      Delete
  2. Assalamualaikum, Amy di-tag

    http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/09/liebster-award-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, di tag lagi. hahaha... thanks!

      kalau boleh, jawablah soklan kat atas tu ye? XP

      Delete
  3. Akak mmg suke org yg pelik sbb dia suka buat sesuatu yg org lain jarang buat...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... saya pun suka akak. ley tak? sebab akak suka saya XP

      Delete
  4. Macam best je, Akak baca kira akak di tag la yer.. boleh gitu ^^,
    nanti akak jawab yer.

    Singgah sini, blogwalking dari GIVEAWAY SEPTEMBER BY KARYA MAHIRAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, akak ditag! XP nnti dah siap, gtau ye. hehehe....

      Delete
  5. Nak perasan jugak la..kena tag kat awak.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Done!!

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/liebster-award-5.html

    ReplyDelete
  7. Perama dan pemalu macam kak ros la. hihihi.. Kabhi Kushi tu dah tau dah, amy memang minat hindustan.. lagu tu kak Ros tak pernah dengar lagi. nak try dengarlah. mana tahu terus suka jugak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kak ros dah kenal saya macam mana XP

      lagu arab tu. adik pasang, saya tersuka lak.hahaha

      Delete
  8. hihi... kaksha sambut cabaran Amy nanti... bookmark dulu...

    ReplyDelete
  9. Kabhi kushi tu memang epic la. Sampai skrg xbosan tgk.
    Thanks Amy sudi jawab soalan2 akak :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. hehehe... tu lah. xpe, penuhkan entri XP

      Delete
  11. Kalau berkesempatan nak jawab.
    Heheh..
    Padahal award dulu pun x buat lagi.
    Kene stay up ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DONE:)
      http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2-by-amy-j.html

      Delete
    2. hehe.. thanks kak Shikin! :D

      Delete
  12. Terima kasih kerana x tag akak sbb mmg x sempat nk buat..ni pun byk entri Amy akak perlu Qado :-P

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.