Versatile Blogger Award

The Versatile Blogger Award

ha, yang ni pula Versatile Blogger Award namanya.. Liebseter Award dengan VBA ni lain. LA more kepada kita menjawab soalan yang ditanya oleh blogger yang tag kita tu. yang VBA pula, kita cerita pasal diri kita. 

so, aku nak ucapkan terima kasih kepada sis Syaza Raihanah (penulis e-novel macam aku), abang Khir Khalid, and abang Arz Moha. :)
 
sebelum ni punya, boleh baca dekat sini >>> Versatile Blogger Award #1
 
7 Fakta Mengenai Aku
 
1. Tak suka bersendirian
 
 
.: Ada masanya, aku lebih suka bersendirian. so, mostly, maybe sebab aku nak berduka lara kejap. hee.. tapi kalau ke mana-mana, aku tak suka sorang-sorang. 

contohnya makan. aku lebih rela tapau dari makan sorang-sorang. rasa macam loser.

2. Suka makan

.: Bagilah aku apa-apa sahaja. mesti aku ngap. yang penting halal. ASALKAN TAK MANIS GILA. kalau aku dah lapar, memang korang terkejut banyak mana aku boleh sumbat.
 

3. Tak serupa bikin

.: aku kalau niat nak buat something, aku tak boleh cakap dekat orang. CONFIRM aku tak buat. tapi kalau aku niat dalam hati je, mesti aku buat.

4. Suka menyanyi dan menari

.: Kalau korang dengar aku nyanyi lagu Hindi, memang aku smooth. member aku pun terkejut. hello, dari umur 3 tahun i menghadap, so i memang power. haha.
 
Hindustan kan banyak menari. so, sambil menyanyi sambil menari. nak body cantik, menari pun boleh tau! sebab tu body diorang lawa.

5. Sopan tapi kasar

.: Orang kata aku ni sopan. ye keeeeeeeeeeeeee.... tapi hakikatnya, kalau aku cakap dengan orang, kadang-kadang aku boleh jadi kasar sikit. sorry ye. tak berniat. aku tak suka tanya dalam keadaan gedik. eiii..

6. Suka tengok kapal terbang

.: maybe sebab keinginan nak travel tu sangat tinggi. so aku hanya mampu tengok kapal terbang je. and kalau korang nak tahu, rumah aku dah dekat sangat dengan Skypark.

kawan aku teruja gila bila nampak kapal terbang landing dekat gila dengan kawasan rumah aku. selalu dia tengok time kapal terbang dah jauh nun di atas. 

aku dah biasa. so aku tak teruja. cuma aku suka tengok. 
 

7. Explore

.: Bila dah minat gila dengan something, memang aku akan belajar sampai aku power. lagi-lagi kalau benda tu boleh bawa manfaat dekat aku sendiri. 




post signature

Share:

26 comments

  1. Bagus2 tapi kalau suka bersendirian tu tak elok.. sebabnya syaitan suka org yg bersendirian mudah dia nak goda..
    Tak serupa bikin tu mcm aku gak pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... tapi kadang2 perlu bersendirian juga... hmmm

      Delete
  2. loh..suka tgk kapal terbang je..kiranya x dapat terbang boleh tgk pun jadilah ye..lawak lah Amy nih heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... xde duit nak naik kapal terbang. so, tengok pun jadilah ^^,

      Delete
  3. no.2 tu sama mcm Cik Mimie..hahaha..sebab tu kalau mkn kat lua akak2 Cik Mimie suka ajk Cik Mimie sebab kalu dorg tak habis..Cik Mimie la yg bg habis...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ? hahaha... bagus ada kawan macam ni. saya pun ada kawan macam cik Mimie. XD

      Delete
  4. ok now i know bits and pieces bout you as well... ^_^

    ReplyDelete
  5. Kita sama suka makan. Kalau bosan je mesti rasa macam nak kunyah something. Hehe.

    ReplyDelete
  6. Hahhaa. Ayah akak mesti teruja pergi rumah amy. dapat tengok kapal terbang. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye? ha, nanti bolehlah datang kalau berkesempatan ^^,

      Delete
  7. Bab suka makan tu kita serupa ;)
    Akak tak kisah makan seorang je ramai-ramai ke,.. ON je hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saya xley sorang2... segan. XP

      Delete
  8. suka makan... suka menyanyi.. menari... ehh sama, kalau jumpa boleh la spend time dengan aktiviti ni bersama.... let it gooooo let it goooooo.... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! boleh je :D

      Delete
  9. Saya pun suka makan.. nasib baik susah nak gemuk. Tp klu tak makan senang je nak kurus hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tu la pasal. kawan2 cakap saya makin kurus. sobs. saya xnak kurus sangat

      Delete
  10. kat jepun dulu selalu gak makan sengsorang..tapi buat muka toya la..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tempat lain xpelah kot kak. kat malaysia ni orang suka pandang serong sikit. hehe

      Delete
  11. wah menari sakan la ek kalau tengok citer hindustan :)

    ReplyDelete
  12. Dulu, before get married pun akak jenis suka bersendirian. Akak suka buat semua kerja sendiri.
    Tak suka kumpul ramai2 macam lebih buang masa dari studi.
    Tapi, dah ada anak akak dah lain..
    Sebab x bolehlah macam tu lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... dah ada keluarga ni, tanggungjawab tu kena jaga lah kan. bestnya dah berkeluarga :)

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.