10/01/2014 - 11/01/2014 - Amy Syeera

Friday, October 31, 2014

Cuteness Overload .:BABY:.

6:29:00 PM 32
Cuteness Overload .:BABY:.
 assalamualaikum and hello lads!


xmo tension-tension harini. kita layan gambar-gambar baby pula ye. cerita pasal baby, aku x sure kak Hidayu Ayumie beranak bila, tapi aku doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar. aamiin.


Tutorial Photoshop Buku Komik .:PHOTO EFFECT:.

4:37:00 PM 50
Tutorial Photoshop Buku Komik .:PHOTO EFFECT:.

Special Top Peliks Oktober .:KAK FARRAH:.

8:52:00 AM 38
Special Top Peliks Oktober .:KAK FARRAH:.
8:42 a.m
apartment
harini balik!
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 

Fesyen T-Shirt Muslimah .:ZALORA:

4:00:00 AM 17
Fesyen T-Shirt Muslimah .:ZALORA:
assalamualaikum and hello lads!

apa khabar semua? siapa kaki shopping kat sini? angkat tangan sikit. haha. aku adalah salah seorang yang suka shopping online.

buat masa ni, antara website yang aku selalu ushar adalah Zalora. dulu ingatkan Zalora jual pakaian yang biasa je. maksud aku, dress, blouse, and others.

rupa-rupanya ada pakaian khas untuk kaum muslimah juga. ha, barulah cool namanya. baru orang suka nak pergi tengokkan ^^,

ada baju kurung, ada jubah, ada accessories. aku prefer jubah. sebab jubah kadang-kadang tak perlu nak gosok and dia satu helai je. tak payah nak pakai seluar lagi or pakai skirt.

meh aku tunjuk sikit apa yang ada di bahagian muslim wear ni. 

kalau nak beraya sakan dengan baju dari brand ternama, Hatta Dolmat ke... boleh tengok ni.


Thursday, October 30, 2014

Special Top Peliks Oktober .:HIKAYAT SEORANG BUDAK:.

9:33:00 PM 41
Special Top Peliks Oktober .:HIKAYAT SEORANG BUDAK:.
9:24 p.m
apartment
main-main dengan Photoshop. kawan g dating. aku sendirian. sobs

assalamualaikum and hello lads!
 

Oi Polis, Kau Dah Kenapa?!

6:58:00 PM 44
Oi Polis, Kau Dah Kenapa?!

ini bukan berlaku di Malaysia. harap maklum.
post signature

Special Top Peliks Oktober .:CIK MIMIE:.

5:10:00 PM 37
Special Top Peliks Oktober .:CIK MIMIE:.
5:03 p.m
apartment
layan lagu Do Pal - Veer Zaara

assalamualaikum and hello lads!

kalini Cik Mimie pula, yeah! siapa cik Mimie ni? 

Thunder Thursday .:PSYCHOLOGY:.

10:12:00 AM 21
Thunder Thursday .:PSYCHOLOGY:.
acidbrainfather:

1. If your eyes follow the movement of the rotating pink dot, you will only see one color, pink.
2. Green Catastrophe: If you stare at the black + in the center, the moving dot turns to green.
3. Reality Shatter: Now, concentrate on the black + in the center of the picture. After a short period of time, many if not all of the pink dots will slowly disappear, and you may only see a green dot rotating.
 What does this tell us about the nature of reality? There really is no green dot, and the pink ones really don’t disappear. If our brains are so easily fooled, what aspects of reality are we missing?
 
 
1. Kalau mata tertumpu pada pergerakan warna pink tu, kita cuma akan nampak warna pink sahaja.
 
2. Green Catastrophe : kalau kita pandang pada + hitam , kita akan nampak dot berwarna hijau sedang bergerak.
 
3. Reality Shatter : kalau kita pandang lama-lama pada + hitam, certain dot pink akan menghilang. dan hanya dot hijau sahaja yang akan muncul.
 
Apa kaitannya dengan realiti? 
 
Sebenarnya dot hijau tu tak pernah wujud pun. dan dot pink tidak pernah menghilang. Sedangkan otak kita mudah je ditipu, apa lagi benda yang berlaku di sekeliling kita yang kita tak perasan? 

credit to acidbrainfather
 
 
 
post signature

Special Top Peliks Oktober .:NADYYA:.

9:39:00 AM 36
Special Top Peliks Oktober .:NADYYA:.
a.m
apartment
nak balik :D

assalamualaikum and hello lads!

okay, harini aku nak cerita pasal Top Peliks aku yang ketiga. iaitu Cik Nadyya. atau lebih manja *cewah* dengan panggilan Nadyya or Nanad. mana-mana pun boleh ^^, 

Nadyya banyak persamaan dengan aku. and kitorang pun sebaya. haha. suka shawl. suka novel. suka lelaki pakai spek. and banyak lagilah!

Wednesday, October 29, 2014

Kak Ros Datang Menyerang

10:54:00 PM 44
Kak Ros Datang Menyerang
10:51 p.m
apartment
esok balik rumah!

assalamualaikum and hello lads!

ha, asyik tengok blog orang lain dibom je bak kata blogger-blogger yang aku kenal. kalini kak Ros pula datang menyerang blog aku. sampai naik terus ke Top Peliks aku. hehehe.


banyak lagi komen. tapi ni contoh je. heh
 
mekasih kak Ros. lama kak Ros menyepi. sabar je tunggu bila kak Ros nak aktif balik. sekali, haa... 
okay tu je nak cerita. tengah buat text effect untuk peliks yang lain pula ^^,

p/s : kak ros sakit, tolong doakan kesihatan kak ros sekali ye. terima kasih.
adios~
 
 
 
 
post signature

Special Top Peliks Oktober .:KAK SCHA:.

4:50:00 PM 42
Special Top Peliks Oktober .:KAK SCHA:.
3:54 p.m
apartment
hujan lebat berserta kilat

assalamualaikum and hello lads!

kalini kak Scha pula. nama diberi Syazana Nazri. tapi lebih dikenali sebagai kak Scha.

Special Top Peliks Oktober .:DR SHIKIN:.

2:52:00 PM 46
Special Top Peliks Oktober .:DR SHIKIN:.
2:35 p.m
apartment
tak ada kuliah dah petang ni

assalamualaikum and hello lads!

memandangkan Oktober adalah bulan kelahiran aku, aku nak bagi something dekat semua top peliks aku yang tersenarai dekat sidebar tu. tapi bukanlah hadiah mewah. or perlu dipos. simple je. sobs. aku masih student.

so, first sekali adalah Dr Shikin.

Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

2:10:00 PM 19
Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

Tuesday, October 28, 2014

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2015) - Season 2

11:45:00 PM 21
Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2015) - Season 2

Tika Bosan Di Petang Hari

4:50:00 PM 40
Tika Bosan Di Petang Hari
 
hahaha... okay tak? saja main dengan Photoshop CC. 

kalau aku rajin, aku boleh tolong buatkan. ^^,
 
 
post signature

Apa Kau Dah Buat Dengan Ummi Aku?!

9:39:00 AM 34
Apa Kau Dah Buat Dengan Ummi Aku?!
9:28 a.m
apartment
baru balik dari kuliah
 
assalamualaikum and hello lads!
 
selamat pagi! hahaha.. harini aku SANGAT HAPPY! :DDD
 
credit to crazycatbitches.tumblr.com

Monday, October 27, 2014

Segmen Blogger Cergas dan Santai

10:36:00 PM 33
Segmen Blogger Cergas dan Santai

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:SOMETHING BOUT ME:.

10:40:00 AM 40
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:SOMETHING BOUT ME:.
assalamualaikum and hello lads!
http://2.bp.blogspot.com/-muQtoysV8Zc/VEc8JNmw3zI/AAAAAAAAYj4/cBJnaSXeTMk/s400/fsdfsdf.jpg

ha, alhamdulillah. akhirnya dah tiba ke challenge terakhir. weeee~

aku rasa benda pasal aku ni, ramai yang dah tahu. ceh, bajet orang ingat je. hahaha. so aku listkan sahajalah 10 perkara random pasal aku ye.

Sunday, October 26, 2014

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WHAT TO DO:.

9:04:00 PM 51
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WHAT TO DO:.
8:33 p.m
apartment
dah sampai UNITEN! 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-muQtoysV8Zc/VEc8JNmw3zI/AAAAAAAAYj4/cBJnaSXeTMk/s400/fsdfsdf.jpg
 
akhirnya dah sampai juga uniten. sobs. sedihnya tinggalkan rumah. tadi ada gathering big family kejap. nenek sejak arwah atuk tak ada, makin sensitif. hmm... sorry ye nek kalau k.long buat silap dengan nenek. 
 

Segmen Awesome Blogger Bloglist

6:24:00 PM 22
Segmen Awesome Blogger Bloglist

Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat
  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com
post signature

Saturday, October 25, 2014

Dream Trip to Macau

11:35:00 PM 64
Dream Trip to Macau
assalamualaikum and hello lads!

MACAU! wow. honestly, aku tak pernah terfikir pasal Macau ni. not even exist in my bucket list. tapi bila Nuffnang bercerita pasal Macau dekat website, aku jadi tertarik. belek-belek gambar and baca cerita, menarik juga rupanya Macau.

ada apa dengan Macau yang membuatkan aku teruja nak ke sana sampai masukkan terus dalam bucket list aku? meh kita ushar keunikan dia okay :)

Permulaan Baru .:FINAL YEAR:.

2:03:00 PM 49
Permulaan Baru .:FINAL YEAR:.
1:58 p.m
rumah
kemas barang
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to ginandmilkthings.wordpress.com
 
have i done something wrong? 
 
okay, tak sangka dah masuk final year pun aku ni... rasa macam baru foundation je. wakaka. nope, aku tak pernah merasa macam tu. sebab aku senang lupa apa yang dah terjadi. aku cuma terasa masa sangat cepat berlalu.
 
bila dah final year ni, kena struggle gila-gila. adoi. tak boleh online banyak. *macam tak boleh nak buat je*. kena buat thesis. final year project pun tak ada idea lagi. 
 
esok dah masuk sem baru. tapi esok tak ada kelas. so, ada masa terluang, aku nak spend masa dekat blog habis-habisan! 
 
aku nak blogwalking ke 'rumah' blogger lain. nak follow blogger baru and tinggalkan komen banyak-banyak. tak tahulah mampu ke tak.. harap-harapnya boleh la kan.
 
okay tu je nak mengarut. 
 
adios~
 
 
 
 
post signature

Friday, October 24, 2014

3+3 = ? .:KITA TAK SAMA:.

10:03:00 PM 41
3+3 = ? .:KITA TAK SAMA:.
 
9:40 p.m
rumah
layan Kifarah 2 - Kucing
 
assalamualaikum and hello lads!
credit to sayingimages.com

 
ha, apa ada dengan tajuk aku tu? aku nak tanya korang ye. 

Happy Birthday Cik Mimie :)

7:50:00 PM 24
Happy Birthday Cik Mimie :)
7:45 p.m
rumah
main-main dengan Illustrator
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, kalini entry khas untuk Cik/Kak Mimie kita. siapa tak kenal dengan Cik Mimie ni kan ^^,
 
so, happy birthday to you. nak tahu umur berapa, cek sendiri dekat blog beliau.
 
semoga dirahmati ALLAH selalu, 
semoga mendapat kehidupan yang baik walau dugaan datang tanpa diundang. 
semoga sentiasa dilindungi ALLAH dari sebarang anasir jahat. 
semoga sentiasa ceria dalam hidup. 
semoga dimurahkan rezeki. 
dah masuk tahun baru ni, sama-samalah kita berusaha mencari keredhaan ALLAH :)
 
 
 
post signature

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:TRAVEL AROUND THE WORLD:.

11:53:00 AM 40
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:TRAVEL AROUND THE WORLD:.
10:48 a.m
rumah
online

assalamualaikum and hello lads!

okay, harini aku nak bercerita pasal challenge yang paling aku suka. TRAVEL! ini impian aku je. kalau ada rezeki, aku nak juga travel ke mana-mana satu hari nanti. aamiin.
World travel vector free template

ini antara tempat yang aku nak pergi. *all photos credited to Pinterest unless stated otherwise*

Thursday, October 23, 2014

Kristy .:MOVIE REVIEW:.

10:48:00 PM 36
Kristy .:MOVIE REVIEW:.
10:28 a.m
rumah
bosan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to llc.cyberoot.org
 
rupa-rupanya Koko diculik. hmm, pak cik nampak ada seorang budak ni duk intai-intai sangkar kucing aku. dia nampak pak cik aku, dia pergi lari. agaknya time orang tak ada, dia p buka. hmm.. 

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:KITA ENJOY!:.

12:12:00 PM 48
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:KITA ENJOY!:.
11:35 a.m
rumah
meratapi Koko
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-muQtoysV8Zc/VEc8JNmw3zI/AAAAAAAAYj4/cBJnaSXeTMk/s400/fsdfsdf.jpg
 
hari ni hari ke tujuh punya challenge. pasal apa? pasal benda yang aku buat bila aku bosan. 

Koko Hilang :(

12:29:00 AM 50
Koko Hilang :(
12:27 p.m
rumah
salah sendiri
sedihnya.. tadi mak cik kol. 
ni kucing siapa kat rumah mak long ni?
kelam kabut keluar tengok sangkar. alih-alih dua-dua tak ada, Karamel dengan Koko.. 
pergi rumah maklong, Karamel je ada.. ala, mana Koko pergi ni... dah lah dia paling manja.. sedihnya aku.
silap aku juga. kat luar ada dua sangkar. aku bagi makanan kat diorang. ingat dah kunci, rupanya belum.. sedihnya aku. macam mana lah tak boleh double check.
30 minit mencari dekat luar. dah lah hujan. dah lah gelap. Koko tu dah lah paling kecik.
Koko, balik rumah ye... jangan merayap jauh-jauh. awak tu kecik lagi.. dah lah tak ada suara.. 
nak panggil nama Koko malam-malam pun, takut orang rasa lain macam pula..
hmm...

http://1.bp.blogspot.com/-BUK3NsTBmIE/VCBQeRhwFFI/AAAAAAAADqg/NmNeEEw5gRI/s1600/IMG-20140909-WA0012.jpg
 
 
 
 
post signature

Wednesday, October 22, 2014

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WISHLISHT:.

5:42:00 PM 49
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WISHLISHT:.

assalamualaikum and hello lads!

kau dah kenapa google+???????? -.-

okay, harini sambung hari keenam punya challenge.. 10 Things That I Want To Buy

Santai Pagi

10:01:00 AM 27
Santai Pagi

Tuesday, October 21, 2014

Tukar Wajah Baru Lagi

8:33:00 PM 42
Tukar Wajah Baru Lagi
just a simple entry.
rasa bosan melanda balik. so, aku dalam proses construction. maaflah kalau tak boleh buka and feel weird, eh ni blog siapa pula kan...
ni still blog Amy J. cuma aku ubah selera sat naa... okay, ciao..

 
 
 
 
post signature

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

6:12:00 PM 28
Segment Blog Review by Sally Samsaiman
Segmen ini akan berlangsung dari 21st Oktober - 26th October 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)



post signature

Rab Ne Bana Di Jodi .:MOVIE REVIEW:.

12:23:00 PM 43
Rab Ne Bana Di Jodi .:MOVIE REVIEW:.
11:57 a.m
rumah
tak tahu nak buat apa.

assalamualaikum and hello lads!

credit to jajazack.blogspot.com

ha, kalau korang nak tahu, cerita ni sangat-sangat-sangat dah lama diterbitkan. tahun 2008. tapi aku baru nak buat review. haha. since tak ramai tahu pasal cerita ni, so biar aku yang buat review okay.

O10DC BY SITI YANG MENAIP .:SONGS:.

11:25:00 AM 30
O10DC BY SITI YANG MENAIP .:SONGS:.
http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/10/october-10-days-challenge-by-siti-yang.html 
assalamualaikum and hello lads!
harini dah masuk hari kelima. wah, cepatnya challenge ni berlalu.
so, tanpa berlengah. ini antara lagu kesukaan aku. susah tau nak pilih. to be honest, aku minat semua lagu Hindustan. tapi disebabkan kita ni orang Melayu, so, aku pilih lah lagu yang difahami oleh semua blogger okay.
1.  ST12 - Cinta Tak Direstui
maafkanlah kekasih, ku harus tinggalkanmu, meski ku tahu ini menjadi kau sakit hati

2. Akim and The Majistret - Mewangi (bukan akustik)

3. Afghan - Jodoh Pasti Bertemu

4. Mark Adam - Si Katak

5. Alyah - Sesal Separuh Nyawa

6. Asfan - Alasan Untuk Bahagia

7. Amir Jahari - Aku Juga Manusia

8. MOJO - Romancinta *tinggi nak mampuih bila nyanyi*
Kerana kau satu-satunya
Cinta agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

9. Hazama - Relakan Jiwa
10. Siti Nurhaliza - Jaga Dia Untukku

 
 
post signature

Monday, October 20, 2014

Picnic With Best Friend + Dinner With Family

12:39:00 PM 48
Picnic With Best Friend + Dinner With Family
10:00 a.m
rumah
kemas-kemas rumah

assalamualaikum and hello lads!



apa khabar semua? mentang-mentang semalam tak banyak entri. jatuh PV. hahaha. it's okay. 

alkisahnya hari Sabtu lepas, dari pagi sampai ke petang aku berada di luar. dari pukul 9 pagi bergerak dari rumah menaiki bas U81 untuk ke KL Sentral. then, naik LRT menuju ke KLCC. weee~ hari Ahad pula mengemas rumah.