3+3 = ? .:KITA TAK SAMA:.

 
9:40 p.m
rumah
layan Kifarah 2 - Kucing
 
assalamualaikum and hello lads!
credit to sayingimages.com

 
ha, apa ada dengan tajuk aku tu? aku nak tanya korang ye. 
 
3+3 sama dengan berapa?
1x6 sama dengan berapa?
5+1 sama dengan berapa?
4+2 sama dengan berapa?
 
at the end, jawapan dia berapa? jawapan dia tetap sama kan. 
 
so, apa yang aku nak simpulkan kat sini sebenarnya? kalau dalam realiti kehidupan kita, semua orang berbeza. kita semua tak sama pendapat. ada yang kata tu, ada yang kata ni.. at the end, kita nak result yang serupa juga kan.
 
kita nak berjaya. kita nak plan kita tu menjadi. 
 
habis tu, janganlah condemn pendapat orang lain. jangan terus menolak cadangan orang tanpa dengar apa yang dia nak cakap tu dulu. maybe bila dah gabung sana, gabung sini, result dia jadi lebih memberangsangkan.
 
aku x suka orang yang tak reti nak dengar pandangan orang ni. kita cakap macam ni, dia cakap macam tu. dia ingat kita ni saje-saje ke bagi suggestion. kita nak benda sama juga. 
 
lagi, apa yang boleh korang simpulkan dari equation dekat atas?   
 
ha, cepat, siapa boleh jawab!
 
adios~
 
 
post signature

Share:

40 comments

  1. haha, akak tau jawapan riddle bawah tu..tapi tak nak jawab kat sini takut spoiler (budak fizik mestilah faham)hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tahu pai je jawapan dia. aahahah

      Delete
    2. hahaha.. yes kak Sal! budak fizik patut tahu pasal ni.. simple je ^^,

      Delete
    3. hehehe.. dah betul dah tu kak Scha. sikit lagi xP

      Delete
  2. Betul. Setuju dengan awak (eh, jap, kena panggil kakak ke?). At the end of the day, the end objective yang paling penting bukan means objective :)

    Tak tahu jawapan untuk riddle bawah tu sebab dah lama tinggal maths. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mana-mana pun boleh ^^,

      yep betul! eh, dah lama ? alamak, susah la nak jawab. heee

      Delete
  3. Cara berbeza jawapan tetap sama, jangan merendahkan cara orang lain. eh eh
    errr lama taksekolah, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... mungkin perbezaan boleh bawa kebaikan bersama kan. sebab tu banyak company buat group work...

      g google kalau nak.. hehe

      Delete
  4. Jln kejayaan bolah dibina dgn pelbagai cara.. yg penting ianya ke arah yg baik..
    eh betul ke komen ni dgn kira2 atas tu.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3. ^^, selagi xde yang bertentangan dengan objektif, x salah dengar cadangan orang lain kan..

      yep, tapi sikit je lagi. hehehe..

      Delete
  5. isk amende ni pai la sum semua keluar ni. ya Allah stress nya hahaha kelas metemetik tetiba *lari*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... okay dah tu kak.. dua dah betul. dua lagi? XP eh eh, dah lari.. haha

      Delete
    2. apple pie and dimsum.. sedapnya.

      Delete
  6. Semua ada pandangan sendiri. Tak semua betul dan bukan semua salah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, sekurang-kurangnya kita mendengar... kalau kita x nak tahu pendapat orang, orang pun malas nak amek peduli pasal opinion kita kan ^^

      Delete
  7. wahai amy, last sekali tu apakah jawapan dia? penat cari kalkulator bagai dah ni. hehe.
    eh, kite pon tgk kifarah2 semalam. jahat kan papa mimi tu.

    ok, pasal entry, yup, selalu jugak jumpa orang yang susah nak terima pandangan orang lain ni. atleast kena la consider jugakkan sebab masing2 nak result yg cantik. kalau buat perangai sorang camtu tak boleh la nak pergi jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... jawapan diaaaaaaaaaaaaaaaa... i ate some pie XD

      yep, jahat betul. tapi lepas accident, terus suka kucing. eh...

      indeed. kenapalah susah sangat nak terima pendapat orang. bukannya bawa masalah pun...

      Delete
  8. Ok sgt setuju...
    Manusia kalau xleh nk terima pndgn org laen sama ade dia ego atau bodoh sombong
    Ke ade laen lagi...
    Bab last tu time blaja pon akk nk ngis jawab
    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, tepat sekali! hehe... ego la tu. takut idea dia agaknya lagi x cool berbanding orang lain ^^,

      Delete
    2. Hahahhah...
      Yeke cmtu...
      Bkn bajet mcm ideandia tu lagi hebat ke...
      Tp hampeh2...
      Lg sakit ati klu curik idea org laen

      Delete
  9. Most people think they r good enough so that they don't need to listen to other people's advice.
    For me, this is kind of ridiculous n nonsense too because nobody is perfect.
    We need to share advise, opinion, knowledge, infos, rite?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, agreed.

      nobody is perfect. ALLAH je yang sempurna :)

      Delete
  10. kifarah tu buat kita tak senang duduk,stress tengok dia pegang kucing tu macam apa..
    T___T
    3+3=6
    jawapan sama.. tapi dlm konteks kehidupan apa jua yang kita fikirkan orang lain ada yg berpendapat sama dgn kita ada juga yg tak fikir macam apa yg kita fikir,inilah yg bestnya mungkin pandangan org tu logik sikit dr kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.. adik pun dah marah2. 'eh, betul ke long dia baling macam tu?!' hahahhaa...

      yep, betul. ^^,

      Delete
  11. Kdg2 kita kena fleksibel sikit. Belajar dengar dan cerna pandangan orang. Jangan ikut diri kita je kan,..
    Akak kalau orang macam ni,..akak pilih diam. Tak mau susah2 bagi opinion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diam pun lagi bagus kan. :)

      tapi kalau ada idea bernas, x salah nak kongsi kan ^^

      Delete
  12. Susah nak dengar pandangan orang lain, baik
    pi duk dalam gua sorang-sorang.

    Soalan yang bawah tu, akak surrender awal-awal lagi. Kalau suruh sambung abc, pandai ler...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... terbaiklah akak cakap tu xP

      alamak kak, simple je symbol tu.. hehe

      Delete
    2. Dah dapat jawapannya...I ate some pie. Translate jer...

      Tiru jawapan orang dibawah...

      Delete
  13. i ate sum pie (thanks to google) hahahha =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha. tepat sekali!

      tapi saya dah bagi jawapan dekat komen atas XP

      Delete
  14. setuju sgt. cara masing2 berbeza tp matlamat sama

    ReplyDelete
  15. setuju sangat! kita sepatutnya meraikan perbezaan pendapat dan mengelakkan menjatuhkan sesama sendiri...

    ReplyDelete
  16. Setuju :) Goal semua org sama cuma yang mmbezakan adalah cara mereka mencapai goal tu :)

    ReplyDelete
  17. Wahhh.bestnyaaa quotee camnii. V.V

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.