Blogger Famous Sombong

10:55 p.m
rumah
makan maggi sahaja. gastrik -.-
 
assalamualaikum and hello lads!

ha, macam nak buat tuduhan je tajuk aku tu kan. adoi. aku sebenarnya agak tak berpuas hati dengan CERTAIN blogger famous ni. aku tak faham dengan sikap diorang. *certain okay, certain. kalau baca tak habis, tak payah sibuk nak condemn aku*

kenapa mesti sombong sangat? cewah. sombong ke? wallahua'lam. aku tahu, bila dah famous ni, banyak orang komen dekat entri dia. dia tak reply? tak apa. aku tak kisah. 

TAPI KENAPA BILA ORANG TANYA SOALAN, DIA TAK JAWAB???????

aku tak merujuk pada diri sendiri. aku nampak dengan empat mata aku ni. orang tanya sebab nak tahu info lebih lanjut. tapi sampai ke sudah dia tak balas.

kalau balas pun, setahun kemudiannya. WTF! ha, what the fish okay what the fish

takkan kau busy sangat kot. sebelum x famous, tak busy pula. boleh je reply. eh, makin famous, makin busy? lupa ke macam mana boleh jadi famous tu? orang lain tak busy ke?
 
kalau agak-agak malas nak jawab, tak payah buat entri. tutup je terus blog tu. buang masa je. 

kalian yang tak famous, boleh tolong bagi pencerahan dekat aku sikit? terima kasih. aku terasa nak buat entri sinis harini. hormon kot. 

semoga yang famous di dunia ni, famous di syurga sekali. is this sarcasm? fikir-fikir sendiri.
 
 
 
 
post signature

Share:

59 comments

  1. Biasalah kn manusia ada yg cpt lupa dri,mana yg masih berpijak di bumi yg nyata maka insan seprti ini sgt smpurna ..tetapi ada benar dan ini realiti mmg terdapat blogger famous begitu ..kita yg kecil ni terkulat2 jla ..yla sbb xsma taraf tp xmngpa..walau besar mana pn..kubur ttp sma saiz .. sabar ya:) saya sentiasa mendoakan kebaikan dan kejayaan bt anda,InshaAllah,Amin,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH. yep, maybe ada yang extremely busy. xpelah. x kisah benda tu. sekurang-kurangnya jawablah sikit. sikit pun takpe. x berat pun nak jawab.

      Delete
  2. Hahahaha, sokongg gilaaa-gila entri ni~ T_T dulu bolehhh jee kan? dah pemes lupakan orang. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. kenapa dulu boleh sekarang tak? apa bezanya dulu dengan sekarang? banyak komen, memanglah. dah femes kan... tapi bukan semua orang bertanya..

      Delete
  3. Replies
    1. maaf lah.. perempuan. haha. salahkan jantina. salahkan hormon. adoi.

      Delete
  4. mungkin dia tk perasan.

    mungkin tiada diaplikasikan comment moderation

    mungkin ketika itu terlalu banyak komen yang diapproved sekaligus, so tak perasan

    mungkin terlampau banyak soalan sehingga terlupa dan tertuda serta terleka

    mungkin sudah dijawab melalui next entry

    mungkin ...
    mungkin ...
    mungkin ...

    *be happy and stay cool my dear :) each person have different identity and attitude. husnudzon. InShaaAllah. big hug for you! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish.... maaf, sedang cuba bersangka baik. tapi kadang-kadang terlepas juga rasa tu...

      terima kasih :)

      Delete
  5. sy mmg x suka bls komen kt entry tp sy akan buat kunjung bls pd org yg komen...smbil2 selit jwpn yg dia tya kt entry sy...phm x cmne? heehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, macam tu pun boleh. sekurang-kurangnya kita nampak usaha blogger tu... ^^,

      Delete
  6. manusia macam tulah..
    bila makin tinggi status makin sombong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallahua'lam.. semoga semua blogger famous yang humble ni masih kekal dengan status humble dia. in shaa ALLAH.

      Delete
  7. kalau pemes2 ni akak malas sikit nk komen. bukannya balas pun. heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... saya lagi malas nak baca... adoi.

      Delete
    2. kkdng akak fikir,

      alahhh, ramai je org komen blog dia. komen akak pandang apa lah sgt. haha

      Delete
    3. hahaha... saya dah perhatikan... maybe dia fikir, daripada dia komen certain and orang ingat dia plih kasih, baik dia x yah reply langsung. tapi at the same, it was a big mistake. orang akan fikir negatif pula pasal dia..

      Delete
  8. Amboi marah betul ni :P
    Hahah xpe xpe.. kita husnudzon (bersangka baik) je~
    Mungkin mereka busy kot waktu baca comment tu..
    dah tu waktu tak busy diorg terlupa plak pasal comment haha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf. aku hanya insan biasa. haha.

      in shaa ALLAH, sedang mencuba. hmmm... ye lah kot kan. banyak sangat dalam fikiran sampai terlupa nak balas..

      Delete
  9. sabar ya... kita tak tahu masalah dia. mungkin tengah busy ke... langsung terlupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. yep, maybe dia terlupa... manusia.

      Delete
  10. Bertenang, dik! Bersangka baik je (elok utk kita hehehe) Kalau rasa dah sombong tu, abaikan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. sedang mencuba... terima kasih kak :)

      Delete
  11. Bersangka baik...org famous mmg betul2 busy..sbb tu diaorg ada PA..hehe..

    Ada jer blogger famous yg x sombong...yg sombong tu abaikan jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. oh, diorang ada PA erk? gila hebat sampai ber PA. ni memang gila famous ni.. fufufuf...

      yep. sebab tu saya cakap certain blogger je. sebab saya tahu ada blogger famous yang x sombong ^^,

      Delete
  12. Xpe..pasni jgn komen da blog die. nadia pon kalo blog pemes, memang tak komen pon. sebab tau die xkan rely. chill okey

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... baca pun tak sis. malas... unless cerita dia betul2 menarik perhatian.. thanks!

      Delete
  13. Emo-emo nie kenapa? haha. Sy pun dulu pernah bangkitakan isu ini, tapi sekarang nie macam kena batang hidung saya sendiri pulak. Then, baru kita faham kenapa diorang tak reply soalan. Memang susah nak puaskan hati semua orang awak. Lagi2 bila dah famous. \0/


    Saya salute la kalau awak dr dulu skrg n akan datang pun still boleh jawab soalan-soalan orang tanya. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x nampak ke tulis kat atas tu? hormon okay hormon. yes, memang susah nak puaskan hati semua orang. tapi at least buatlah something biar kita nampak yang dia hargai orang yang datang berkunjung dan bertanya pada dia juga.

      iye? sebab tu saya xnak jadi famous. saya tahu tahap mana kemampuan saya dan bila saya akan boleh berubah tiba-tiba jadi riak..

      Delete
  14. tak paaayah komen. buat dono ajeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, memang tengah buat donno and x baca langsung. hahaha...

      Delete
  15. memang jarang nak balas komen kat entry.bila ada yang menyinggah,kita akan balas singgahan mereka tu,walau kena ambil masa yang lama.sebab tak semua blogger sepenuh masa pada blog.better kalau ada soalan yang penting,boleh terus emelkan terus ke empunya blog tu.sekarang ni kebanyakkan blogger akan letak emel kat blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus juga kalau ada emel tu... bolehlah orang tanya macam-macam soalan yang pentung kan...

      xpe, x berkunjung kat semua blog pun x kisah. at least orang nampak dia ada usaha nak singgah and komen ke blog orang or reply someone pnya pertanyaan. itu je permintaan saya. no more, no less.

      Delete
  16. fuhh. sabar2 mungkin die xperasan. mungkin die bz. setuju dgn kak siti rohaida.. salu blogger famous pasti ada msokkn emel. mungkin die akan balas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah tu, maybe x perasan agaknya... emel is a very good start indeed. thanks ^^,

      Delete
  17. akak kalau ngan blogger famous ni, nak tanya soalan better email direct pada dia..kalau komen kat entry takut dia terlupa or terlepas pandang.

    nasib baik akak ni blogger perasan femes je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay, email is better than askin questions dekat blog kan. nice...

      hehe... saya blogger tak nak femes. wakaka..

      Delete
  18. Selalunya kalau ada soalan diorg akan direct tanya kat email atau FB..mcm akak ramai email dn pm je...kat entry jarang yg bertanya..sesapa yg komen biasanya akak bls kunjungan....x kisah la femes ke x femes...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu pun bagus juga.... ada initiative lain untuk bertanya soalan.

      balas kunjungan lagi cukup bagus. terima kasih sebab luangkan masa untuk komen dekat sini and bagi pandangan.

      Delete
  19. Cik Mimie kalau singgah blog famous2, memang x komen pun..baca je sebab tahu tak balas..Sabar ye Amy :) kita tak tahu sebab dorang tak balas..juz think positif k? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kalau menarik je, saya baca. kalau x, malas juga nak komen pape. okay, i'll try to think positive. thank you kak Mimie ^^,

      Delete
  20. saya pulak silent reader. balas ka tak balas ka saya pun tak kisah sebab memang tak pernah komen pun kat blogger famous2. haha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bagus juga jadi silent reader. agaknya sebab tu ramai prefer jadi silent reader kan..

      Delete
  21. Wah, topik panas nie Amy... Siapa la blogger tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. hati pun panas masa ni... saya x tuju pada specific person.

      Delete
  22. kaksha ke blogger femes dan sombong tu?? wkakakakaa.... kaksha pun pernah up entry macam ni... ramai yang agak pilih kasih :) ramai yang buat tak tahu langsung... mihmih... last2 stay positive..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,xde lah. hahaha... ni orang lain... yep... terpaksalah fikir positif. hmmm

      Delete
  23. hehe..dulu kita pun macam amy juga.., seronok la mengomen kat blog seseorang tu,tanya la soalan yg kita ingatkan dia akan jawab,friendly,last2 kita tak adala menunggu jawapannya,cuma rasa dihargai kalau dia ada up kan entri atau membalas komen kita.
    cuma blh bersangka baik ja..mungkin dia busy mungkin2 mcm komen sis CX tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. tu lah... at least gtau la x sempat langsung nak reply or tanyalah dekat emel or whatnot. baru readers memahami...

      Delete
  24. Sabar amy :)
    Kalau saya jarang singgah blog femes sbb saya pon xtau kenapa. Tapi kalau ada amy tanya soalan kt blog sy tapi sy tak jwb sy mintak maaf. Kot la terlepas pandang. Takut pulak baca entry ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun jarang singgah... malas sebenarnya. jeles pun ada sebab dia femes. wakakaka...

      eh, saya x merujuk kat akak.. at least akak ada initiative singgah blog orang. ^^,

      Delete
    2. alhamdulillah lega baca jawapan amy :)

      Delete
  25. Alamakkk..yang penting bukan akak.
    Sebab akak x femes
    (jauh panggang dari api cikin ni).

    ReplyDelete
  26. Betulla kot.dia bz.
    Ye lah..ada yang jadi retis. Bla..bla..bla..
    Akak bukan kenal sangat bloggers femes ni except FL, yuyu Z, HZ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kot... saya pun x kenal ramai sangat..

      Delete
  27. Haha..seb baik what the fish.
    Ingatkan what the tooootttt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... x boleh lah kan sebut kasar2.. nanti orang kata apa pula..

      Delete
  28. Ayoyoooo
    Garangnye amy ni yee...
    Hehee tula ade sstgh mmg cmtu..
    Tah2 bace komen org pon tak kan..
    Tp sntiase la bersgka baik...
    Mane tau kot2 trlepas pandang ke..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.