CPUV Aku Ke Tu?

11:14 a.m
rumah
tengah fikir
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ramai yang busy nanti kan masa raya. aku pun busy juga. sebab apa? sebab petang raya tu nanti, nak ikut family belah ayah pergi merisik seorang anak dara *cewah* untuk pak cik aku. pak cik aku dah kenal lama dah dengan akak *akak ke makcik?* tu. 

malamnya pula ada BBQ dekat rumah mak teh. sambil sambut birthday cousin tiri aku and birthday aku sekali lah kot? entahlah... 

anyways, aku nak tanya dekat semua nuffnangers. aku perasan dekat blog aku ada certain ads yang keluar.

pasal Sime Darby, pasal Sunsilk, pasal Proton and mostly banyak promoted content.

but the problem is tak ada keluar pun dekat CPUV or CPC aku. 

so, maksudnya diorang letak iklan dekat blog aku je lah tapi takkan masuk dekat aku punya CPUV? macam tu? HELP ME, aku tak tahu!!

aku dah tanya orang nuffnang. tapi dia tak faham soalan aku. aku malas nak explain panjang-panjang. kang macam nak cari gaduh pula. wakaka. so, aku tanya korang. 

thanks a lot! i appreciate that.
 
 
 
 
 
post signature

Share:

14 comments

  1. Salam Aidil Adha Amy..mmm, tak sure la pasal tu..myb die ikut total unique kita kot..Cik Mimie pun mcm tu jugak..ada iklan dekat nuff tapi CPUV xde..hmm

    ReplyDelete
  2. alamak yg ni ponn nadyya xbape paham.. pena jugak tjd kat blog nadyya. alahaii

    ReplyDelete
  3. agak lah dik. rasanya dia test market je kot.

    ReplyDelete
  4. Setahu akak lah,...kalau iklan appear kat blog, tapi dekat akaun Nuffnang tak masuk sebagai CPUV, itu untuk CPC (Cost-per-click). Maknanya, kalau orang datang blog dan klik iklan berkenaan baru kita dapat earning. Kalau ada CPUV yang lekat, earning akan dikira mengikut unique visits (tak kisahlah orang klik atau tidak). Kalau ramai yg bertandang time iklan tu tengah on, lebihlah yang masyukkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan pandangan kak farrah. Budak rasa tu CPC sbb dia tak keluar kat CPUV. Selalu per click utk CPC = 20sen. Setiap isnin nuff akan update. So amy boleh refer acc nuff amy n tgk CPC dapat brp. So macam tu lah. Faham x? Hehe.

      Delete
  5. alaaa Amy.. nuffnang memang gitu. akak perasan kan akak nye acc nuffnang selalu update seminggu sekali. kekadang tu kalau dah update haaa amek kau dua tiga cpuv yang tarikh entah bebila mula baru menjelma.. sabaq sabar..

    ReplyDelete
  6. Dulu2 ade gak zumal jadi gitu. Sampai sekarang tak terfaham pun ^_^

    ReplyDelete
  7. lambat masuk kat kaaun kot Amy?.. mungkin dah ada, cuma tak keluar kat senarai CPUV kita. nanti, ada rasanya tu

    ReplyDelete
  8. nak lebih clear, amy hantar je ticket kat nuffnang, tanya diorang... whyyyyy....
    kaksha pun kena cam amy, tapi... malas nak tanya nuff... huahua

    ReplyDelete
  9. Amy...pastikan ruang ilkan di letakkan di bahagian atas bawah header, sebelah kiri atau kanan blog dan di bottom blog..3 iklan di letakkan..kalau x faham boleh email sis JM nanti sis JM bagi tutorial yek :-)

    ReplyDelete
  10. Owh camtu ye, k.Farrah.
    Saya pun baru faham...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, Shikin.
      Normally, earnings akan update every Monday, 8 a.m.
      Tapi CPUV ni kadang2 main sorok-sorok. Biasalah ada glitch,..

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.