Ek Villain .:MOVIE REVIEW:.

11:28 a.m
rumah
layan cerita OUAT 

assalamualaikum and hello lads!


credit to www.bollywoodfest.com


kalau korang dah tengok Aashiqui 2, korang mesti tertarik nak tengok filem ni. Aashiqui 2 legend kot. bagi siapa yang minat Hindi lah. dia direct oleh Mohit Suri. 

cerita ni best kot! a bit different than any other love story.

Ek Villain dibintangi oleh pelakon favorite aku, Siddarth Malhotra (Guru) dan juga Shraddha Kapoor (Aisha). Guru ni seorang villain as you can see from the title itself. Dia nampak depan mata dia sendiri mak bapa dia dibunuh oleh orang jahat. and dia tak mampu nak buat apa.




bila dah makin membesar, ada seorang lelaki jahat yang jaga dia elok-elok. ajar dia cara nak tembak dengan betul. dan masa tu lah 'bapa' dia suruh dia tembak lelaki-lelaki yang tembak mak bapa dia tu as a revenge.


tapi dia tak rasa apa pun malangnya. dia tak rasa puas. then, one day, he met this one girl. dia tak berminat pun mula-mula. dia rasa annoying gila dengan perempuan tu. tapi disebabkan satu peristiwa, dia jadi seronok.

dia mula rasa something. dia bertanya and perempuan tu jawab, sebab dia buat something untuk kebaikan orang lain. sebab tu dia rasa puas hati. dia bukan buat sebab kepentingan diri sendiri je.

Si Aisha sebenarnya menghidap penyakit yang merbahaya. bila-bila masa dia boleh mati, sebab tu dia ada wish list yang dia nak selesaikan sebelum dia mati.

bila Aisha bagi kata-kata macam tu, dia berniat nak tunaikan wish Aisha. semuanya dia cuba buat untuk Aisha. sampailah dia jatuh hati. and at the end, diorang berkahwin.

credit to plus.googleapis.com

of course lah ada rintangan sebelum kahwin. 

tapi awal-awal lagi, heroin dah mati. sobs. sedih aku. tapi tak adalah sampai bunuh mood nak tengok apa yang jadi seterusnya.

SEBENARNYA, awal-awal lagi filem tunjuk heroin dia dah mati. dia dibunuh oleh seorang lelaki psycho. AKU BENCI LELAKI TU!

credit to www.santabanta.com

tapi lelaki tu memang pandai berlakon lah. muka dia kita tengok innocent sangat. dia ada isteri, ada anak yang sangat comel. tapi hakikatnya dia ialah seorang serial killer. bunuh orang pakai screwdriver je kot.

orang bunuh sebab orang kesayangan mati. dia bunuh orang sebab nak isteri dia happy.

setiap perempuan yang dia bunuh, dia akan ambil barang kemas orang tu sebagai trophy and dia hadiahkan dekat isteri dia. eeeeii, gross. -.-

so, apa jadi dengan ending dia? lelaki tu mati ke? apa kaitan lelaki tu dengan Guru and Aisha?

credit to www.boxofficecapsule.com

ha, tengok sendiri okay. ^^, confirm best!  adik lelaki aku yang tak berapa minat Hindustan pun boleh melekat dari awal sampai habis tau tengok cerita ni.



okay, adios~
 
 
 
 
 
 
post signature

Share:

32 comments

  1. mak aihh. amy review pun akak rasa mcm nak tengok jee. adei

    ReplyDelete
  2. mesti tengok ni. jalan cite macam best! haa,..akak baru nak inform kat Amy, OUAT dah start :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... in shaa ALLAH best kak Farrah ^^,

      dah tengok!!

      Delete
  3. Hero hensem tapi tak pandai tengok cerita macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  4. amboi..! penangan movie hindi..
    kita layan juga movie hindi tp tgk la jln cerita mcm mana,n biasanya kita sllu tgk tajuk dlu,baru buat kputusan nak tgk ka tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheh... saya dengan hindi xley dipisahkan XP

      haha.. dulu saya memilih gak tajuk tapi lepas satu cerita ni, macam wow. sangat berbeza dengan tanggapan saya sebelum ni..

      Delete
  5. Cerita hindustan ni aku tak berapa minat, tapi kalau dah mak aku tengok terpaksa la aku layan sekali je.. kdg2 terleka juga tu tgk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. aku faham. x semua boleh mnat... cter Hindustan ada yang banyak pasal kekeluargaan and tradisi diorang.. cerita melayu, time raya je baru tnjuk pasal raya... hmm

      Delete
  6. pergh apelah citer hindustan last akak tengok eh.. kalau yang dok ulang tayang kat tv kekadang tengok gak.. akak suke citer lelama lah..
    sekarang memang tak tau langsung cter baru baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... cerita lama lagi best.. cerita sekarang susah sikit nak tahu ^^

      Delete
    2. CT, akak suggest tengok citer ni. Berbaloi-baloi! Hahahah baru habis nonton,...

      Delete
  7. wooo..interesting..baca review pun da tertarik ank tgok cerita die,,lama xlayan hindustan..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... boleh tahan lah cerita dia ^^,

      Delete
  8. Zumal belum tertengok lagi citer nie ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha... kalau tunggu kat tv, memang berjanggut la saya..

      Delete
  9. Lama tak ikut Bollywood zaman skrg, tp mmg tahu la hero heroin Ek Villain ni antara yg popular masa kini dlm industri perfileman dkt sana, tp tak berkesempatan tgok acting diorg lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tu sebenarnya salah seorang penolong pengarah dalam cerita My Name Is Khan. dan2 director cerita Student Of The Year panggil diorang suruh act dalam filem tu.. terkejut beruk diorang.. tapi boleh tahanlah.. memang pandai berlakon..

      Delete
  10. owh ni lah movie yang Amy cakap aritu.. jahatnya laki tu Amy.. eee kalau tengok mesti geram ni.

    ReplyDelete
  11. suka ekkk citer2 camni?? kaksha kalau ada Rani Mukherji, terus terpacak depan TV... dia sweet sangat......

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. heehe... perempuan kena tengok cerita yang boleh meningkatkan adrenaline dia... saya x ingat kat mana saya baca benda tu. haha...

      nanti saya cari cerita yang ada RM ye ^^,

      Delete
  12. ishh..saje je tau...minta tgk sendiri pulak utk sending..saspen je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. kenalah tengok sendiri baru thrill ^^,

      Delete
  13. Amy dear,
    Akak dah tengok citer ni!
    Best! Best! Best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah yeah yeah!! akak Farrah dah tengok.. suka :DDDD

      Delete
  14. alaaa.. tak sabarnya nak tengok......!!
    errr... tapi nak tgk Ashiqui 2 dulu.. *ntah bila laaa... dusshhh dusshhh..* :p

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.