Kristy .:MOVIE REVIEW:.

10:28 a.m
rumah
bosan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to llc.cyberoot.org
 
rupa-rupanya Koko diculik. hmm, pak cik nampak ada seorang budak ni duk intai-intai sangkar kucing aku. dia nampak pak cik aku, dia pergi lari. agaknya time orang tak ada, dia p buka. hmm.. 
 
okay, back to the topic, KRISTY! siapa dah tengok? aku tengok haritu dengan best friend aku kat KLCC. Tiket berharga RM18. fuhhhhhhhhh... 
 
tapi 5-10 minit awal kami x sempat tengok, sebab kami beli lambat sangat. show started at 12:30 p.m. kami datang pukul 1:10 p.m. haha.
 
well, tengok movie mula-mula, bosan. cerita biasa je. 
 
cerita ni mengisahkan seorang perempuan yang bernama Justine (Haley Bennett). macam Jennifer Lawrence pun ada masa dia berlakon dalam movie Kristy ni. 
 
Dia ni duduk kolej. tapi masa tu cuti semester, so semua orang balik rumah masing-masing kecuali dia. aku x sure kenapa dia x balik sebab aku tak tengok awal cerita.
 
maybe sebab rumah dia jauh kot? 
 
bayangkan, dekat kolej sebesar alam tu, DIA SANGGUP DUDUK ASRAMA SORANG-SORANG! 
 
aku dengan Hana dah cakap : "Bod**nya minah ni..kalau aku, dah lama aku balik rumah."
 
banyak kali lah cakap bod** over and over again. rasa macam stupid gila perempuan ni. 
 
asrama dia lampu tak betul, and tiba-tiba gelap, dia dengan beraninya redah kegelapan nak tengok ada sesiapa ke kat situ. what?!
 
since dia duduk sorang, rommate dia bagi kunci kereta dia. senang Justine nak ke mana-mana kalau bosan.

one night, dia pergi kedai dekat stesen minyak. time tu dia terjumpa seorang perempuan. ala-ala gothic gaya dia.. really scary man. 
credit to crypticrock.com
 
time tu barulah start thrill cerita dia! 
 
perempuan gothic tu panggil dia Kristy. padahal dia x kenal Kristy tu siapa. 
 
then, dia dikejar sampai ke kolej. pak cik-pak cik guard yang ada dekat kolej semua dibunuh dengan kejam oleh geng perempuan gothic tadi.
 
orang jahat ni berkumpulan. terdiri daripada 3 lelaki and 1 perempuan. tapi 3 lelaki tu pakai mask. mask pakai aluminium wrapper je. lulz. kecuali perempuan gothic tu.
 
sebelum Justine akan dibunuh, perempuan gothic tu suruh dia larikan diri. and diorang akan kejar dia. kalau jumpa, diorang akan bunuh terus. 
 
malangnya, selepas peristiwa demi peristiwa, dari asrama beralih ke perpustakaan, beralih ke rumah technician, semua tempatlah dia cuba larikan diri. *oh, tayar kereta dah dipancitkan,duh*
 
semua kena bunuh. even boyfriend dia pun kena bunuh. tak pasal je, kesian betul.
 
disebabkan orang tersayang dia kena bunuh. dia jadi berang! sorang-sorang dia try bunuh. 
 
masa ni best gila. dia gunakan kepandaian dia untuk tewaskan penjahat tu seorang demi seorang. 
 
rupa-rupanya penjahat-penjahat tu adalah serial killer. diorang cari perempuan yang serba lemah, and diorang bunuh. setiap perempuan yang dibunuh, dia letak nama Kristy. aku x sure kenapa. 
 
masa bunuh, diorang rakam sekali 'acara' pembunuhan tersebut. and upload ke satu website di mana semua serial killer berkumpul. eiii...
 
last-last apa jadi dengan dia? tengok sendiri. 
 
so far, aku boleh kasi 3/5 bintang lah kot. tak berapa memuaskan. part climax baru banyak gila kitorang jerit and curse and whatever..nasib baik tak ramai orang. kalau x, malu mak. 

aku suggest tak payahlah tengok dekat wayang. donlod or tengok kat youtube aje okay :)

adios~ 
 
 
post signature

Share:

36 comments

  1. cari jugak cerita ni kat wayang haritu, tapi kat utara tak release lagi kot. tapi takpala, tengok online saja. hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo. ye ke? agaknya sebab kat klcc, tu yang cepat tu. hehehe...

      Delete
  2. Saya pun nak tunggu online je. Malas nak tengok wayang dekat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tapi tunggu online tu lambat sikit la..

      Delete
  3. kaki tgk movie..hehe..kita jarang pi..
    btw, mmg berani sangat la stay lama2 kat asrama,hahah..
    tapi syok juga stay boleh la buat mcm rumah sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yep, kaki tengok movie..

      ada la kot kan yang berani. saya memang x berani XD kawan tinggalkan satu malam pun saya dah seriau. adeh

      Delete
  4. haahlah, ada iras JLaw..akak tak boleh tengok citer gini.stress sebab watak-watak dia memang selalunya bo**h..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ye ke? saya suka cerita macam ni... tapi kadang2 stress la juga. so, naseb la sape duk sebelah saya dalam wayang... banyak curse berlaku. adeh

      Delete
  5. Replies
    1. ha'a... :( ada budak ni dok banyak kali ushar, rupa-rupanya dia nak amek. naseb baik Karamel lari laju. kalau tak, dia pun hilang. hmm

      Delete
  6. Macam mahal je tiket rm18.
    Selalu rege camtu ke?
    Tak perasan pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KLCC kak.. memang mahai ler harganya. sobs

      Delete
  7. bukan cuti semester la amy,,, cuti thanksgiving, macam cuti raya haji kita la,,, dye tak dapat balik sebab dye takde duit nak balik,,, and dorang buat serial killing tu macam ritual for something,,, dorang aim perempuan yang macam baik,,,, since masa dye jumpa pempuan gothic tu, banyak action dye macam nak tarik perhatian utk tolong dye,,aku agak sbb Justine tu mcm nak tolong pasal discount utk dye, terus kena aim. aku rasa kalau Justine just ignore, citer tu takkan terjadi,,, :D

    cara dye bunuh pempuan Gothic tu daebak!! dye apply balik apa yg dye belajar in Chemistry Lab dye,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. cuti thanksgiving rupanya.. awal-awal x tengok kan, macam ni lah jadinya. hahaha..

      aku rasa macam ni. kalau dia g ikut member dia g Aspen. semua benda tu takkan terjadi.

      but at least bila benda ni kena dekat dia, semua jahat tu dah mati di tangan dia. no more killing coming from them 4. ritual dia tu sangat stupid yet it really happens dekat sana kan.. tengoklah macam mana psycho nya orang sana kalau nak compare dengan Malaysia ni...

      yep, tapi simple sangat. wakakaka. aku suka masa dia bunuh lelaki ketiga.... mati secara perlahan-lahan. fuuu..

      Delete
    2. xpe, now you know :P

      maybe sebab tak pernah jadi kat dye, dye cam berani nak stay, lagi pun maybe ada rasa malu kot since member dye tu balik nak smbut raya ngan family, mesti rasa awkward gila. xD

      serial killers tu each states (nie aku lupa state ke country) ada, yg dye bunuh tu yg kat tempat dye je, thats why ending dye, polis jejak semua serial killer each states (?). simple yet impressive sebab dye apply apa yg dye belajar dalam kelas. cuba kalau aku tak tengok scene lab tu, for sure aku rasa simple gila,,, xpuas. xD

      Delete
    3. haha. yes, mekasih inform kat aku XD

      hmm. ye kot. tapi kalau aku jadi dia, dah lama aku follow g Aspen. siapa tak nak g Aspen. hahaha...

      yep... aku rasa kalau aku dah gelabah macam tu, aku fikir nak lari je.. xde rasa nak apply bendalah tu unless kot2 dah xde benda lain nak buat kan...

      Delete
    4. oh, maknanya awal2 tu dia ada tnjuk la scene dalam lab erk?

      Delete
  8. okayyy. kasi spoiler je dik.

    Lepas tu kalau si justine ni tak layan minah tu, mesti tak jadi citer ni. err, paham tak? ahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tu la pasal.. saya pun xnak layan pempuan macam tu... dah la scary -.-

      Delete
  9. Replies
    1. boleh la abang KK. xdela best gila pun. hehe

      Delete
  10. isk kalau akak tak tengok dah citer cemni. akak kalau tengok movie cerita cerita santai aje.. cartoon ke romantic comedy ke.. sebab akak rasa tngk wayang nak rilek bukan nak kasi stress hahaha.. ke akak aje yang stress tngk film gini hahaha..

    website apekah..? mengong betol la.. dok tayang citer citer cem ni la org dok ikut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ye ke? hehe.. orang kata perempuan kena banyak tengok cerita macam ni.. kasi naikkan adrenaline. lols.. saya kalau romantic, saya tengok kat laptop. member haritu tengok kartun kat wayang, tertidur -.-

      tu la pasal... website untuk menunjukkan dorang dah berjaya bunuh perempuan -.-

      Delete
  11. baca entry dengan komen sekali. boleh gak ni layan online XD
    tapi best biasa je kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. boleh je nak layan. ^^, best juga cuma macam x berapa berbaloi la nak tengok kat wayang...

      Delete
  12. Huhu lamanye tak tgk wayang
    Xtau pon ade crte ape...
    Well cte2 cmni mmg xlwh nk tgk dah skg nie...
    Xtau nape..
    Lau zaman kolej duku lyn crte2 cmni je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... try la ushar kadang2 kak XP

      eh, ye ke? nape erk. heee

      Delete
    2. Ooo byknye akk typo...
      Maen bedal je kan taip...
      Hmmm tah laa... skg ni xsuke btl cte yg trkjut2 ni.ase mcm nk sepak org kt sebelah je...
      Wahhh ringan nye tangan ni kan

      Delete
  13. Alaaaa...suspen betul la.
    Semangat nak tau penghujung cite dia..
    Hehehe...
    Cepat buat sambungan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... dah habis la kak. nak tahu, kena tengok sendiri XP

      Delete
  14. Macam best. Macam satu movie tu, kumpul video serial killer jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ye? movie apa erk? saya tahu pasal serial killer ni Criminal Minds dengan Dexter je. hahaha.. dengan CSI bagai tu la kan.. ngan Body of Proof, dengan eh, terbanyak lak bagi -.- tapi masuk dalam video tu xtau la lak.

      Delete
  15. alaaa cite lah lagi. khusyuk dah ni bace, haha

    ReplyDelete
  16. macam best je movie ni. tapi tak leh tengok lah, sebab takut pula nanti. hikhik

    ReplyDelete
  17. Alala.. syook bca. tiba suruh tgok sndiri. haha. sobbb.T.T. macamm bestt jee citeenii

    ReplyDelete
  18. Ohhh, Amy bagi 3/5 je ke...KIV dululah citer nih :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.