O10DC BY SITI YANG MENAIP .:KITA ENJOY!:.

11:35 a.m
rumah
meratapi Koko
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-muQtoysV8Zc/VEc8JNmw3zI/AAAAAAAAYj4/cBJnaSXeTMk/s400/fsdfsdf.jpg
 
hari ni hari ke tujuh punya challenge. pasal apa? pasal benda yang aku buat bila aku bosan. 
 
1. Bosan je, Menyanyi
 
.: aku suka menyanyi. tapi sorang-sorang. kalau ada orang dalam bilik tu, aku nyanyi slow-slow je. tapi kalau dengan famiy, suka hatilah off key ke tidak.
 
2. Bosan je, Layan Movie
 
.: yes, ini yang selalu aku buat bila aku bosan. aku boleh layan movie sampai 5 jam lamanya. kawan aku tengok 1 movie dah muak, aku tengok banyak pun tak apa. sebab tu aku boleh layan TV Shows.
credit to wifflegif.com
 
3. Bosan je, Kemas Rumah
 
.: dah tak ada benda buat kan, kemas je lah rumah.. kadang-kadang student ni, bila exam, macam tongkang pecah bilik dia. janganlah masuk ya ampun.
 
credit to houzz.com
 
4. Bosan je, Tidur
 
.: wakaka. best day ever. tapi aku x suka tidur petang. kalau aku tidur petang, aku tak boleh tidur malam -.-
 
17 Ways To Make Your Bed The Coziest Place On Earth
credit to giphy.com
 
5. Bosan je, Jalan-Jalan
 
.: ini yang palng suka. jalan-jalan! tapi aku tak ada kereta. kalau ada kereta, menghilang jelah aku. 
 
6. Bosan je, Main Games
 
7. Bosan je, Online
 
credit to jomajaba.deviantart.com
 
8. Bosan je, Makan

.: menghilangkan stress tau. nak juga naikkan badan.. asyik keding je. -.-
 
credit to www.tumblr.com

9. Bosan je, baca buku
credit to www.tumblr.com

10. Bosan je, Menari

credit to gifsdancingtomusic.tumblr.com
 
 
 
 
post signature

Share:

48 comments

  1. haha...comel lak tengok spongebob joget...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu lah pasal. tapi xdelah menari sampai macam tu XP

      Delete
  2. Haha..comelnya kalau Amy menari can spongebob tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... xnak lah menari macam tu. segan XP

      Delete
  3. Replies
    1. hahaha... tengok boleh, sentuh jangan XP

      Delete
  4. Ye betul..Cik Mimie kalau bosan pun..samalah macam Amy...hahaha..joget2, nyanyi2, ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... meh joget sama-sama. ewah. XD

      Delete
  5. haha..banyak persamaan kita ni..akak pun suka tengok movie, tapi tak suka tengok kat laptop.mesti nak tengok TV or wayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... ooo ye ke? saya tengok keadaan. kalau cerita action gila-gila, baru tengok kat wayang ^^,

      Delete
  6. hahahahah ok byk persamaan. cuma no.,10 je tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... try la menari sikit xD

      Delete
  7. sama! spend the whole day tengok movie/tv series pun won't bore me. hehe

    ReplyDelete
  8. kita sama & serupa la! hehehehe. terkebetulan gitu :D

    ReplyDelete
  9. Eh ehhhh same la kite amy...
    Klu dulu bosan ajk g karoke je
    Bosan tido
    Bosan on9
    Bosan jln2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, karok gitu xP saya segan nak karok2.. suara x sedap. hehehe...

      Delete
    2. Hehehheeh karok bilik laa... bkn nak kasi org dengauu pon... geng2 bleh la..
      Kalau bukan geng suar xkuar

      Delete
  10. Saya mmg suka tengok movie, tp skrng ni kurang masa dpt tengok huhu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... skang pun banyak movie kena tapis kalau nak tengok dengan family. ^^

      Delete
  11. Best betul kalau bosan je kemas rumah. Kalaulah saya macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. boleh je buat macam tu... XD

      Delete
  12. rajinnya awak bosan pun still kemas rumah. haha klau kite makang dan baca novel je!! dua-dua tak buat kerja haha tambah kalori adalah xD

    btw, tag amy ya
    http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/1st-giveaway-by-cik-puan-jelita.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... saya pun suka tambah kalori XD

      Delete
  13. menari?? makan?? ehhh habit yang sama kalau kaksha bosan... hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. tu je mampu saya buat kak sha ^^,

      Delete
  14. yg sama dgn kita,tidur,online kemas rumah n baca buku.. haha..

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. yep. tepat sekali! kak shikin memang memahami saya. hehe ^^,

      Delete
  16. Akak pun sama mesti mengemas rumah.
    Especially waktu stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... bila mengemas ni, saya suka berangan sekali... fikir pasal masa depan. hahaha..

      Delete
  17. Bosan~> mestilah blogging.
    This is for sure.

    ReplyDelete
  18. hahaha almost sama semuanya apa yang kita buat :P cuma tengok movie sampai 5 jam tu tak akan lah akak buat. satu movie at a time only itupun kekadang tersengguk sengguk hahaha.. akak more to kepada tido kot.. membaca jarang sangat unless majalah yang akak suka. mihmih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. sep sikit kak CT XD ye ke? agaknya sebab saya memang obses movie kan, so jadilah macam tu. heeee...

      oo, saya majalah x berapa sangat... buku boleh. hee

      Delete
  19. haha tak kematu ke montot layan movie lama2? hehe. tapi kalo dah minat memang tak leh nak kata apa. kekeke.

    ReplyDelete
  20. Menyanyi, makan, jalan-jalan...memang sama la kita kalau time bosan

    ReplyDelete
  21. 1 sampai 10, lebih kuranglah kita. Hehe. IM kalau bosan pun selalu buat benda2 ni

    ReplyDelete
  22. haa same lah kite pun.. cume menari tak kot, haha kejutan budaya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahahahhaa...xpe, menari ni passion. kalau x mnat menari, mesti ada mnat lain kan ^^,

      Delete
  23. kita geng. hahahh. bila dah hbiss semuaa bosaan.pergintdur.lols.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.