O10DC BY SITI YANG MENAIP .:MOM'S DISHES:.

http://sitiyangmenaip.blogspot.com

assalamualaikum and hello lads!

memandangkan haritu punya challenge telah FAIL sebab tak berjaya nak penuhkan sebab bergelumang dengan final exam. *ha, banyak sebab*, so aku nak buat challenge baru. kalini dibuat oleh kak CT kita. meh-meh join kalau ada masa ^^,
 
so, inilah masakan yang selalu ummi buat untuk family beliau. :)

1. 
 2.
 3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 8.
 9.

10. Donat!
post signature

Share:

43 comments

  1. nyum2..semua pun sedap2 apatah lagi masakan ibu sendiri kan..insyaallah saya pun baru nak start buat challenge ni..

    p/s: cantiknya wajah baru blog amy..i like!!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, masakan ibu is the BEST!! :D okay, jangan lupa buat ye sis ^^,

      thank you! itu header lama. saje je nak tukar selera kejap. hee

      Delete
  2. terliur la ttengok gambar-gambar tu..tapi memang masakan mak semua sedap-sedap pun walau takat goreng telur je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. yep! semua pun sedap sebab masakan dibuat dengan penuh kasih sayang. kan? ^^,

      Delete
  3. Wah banyaknya makanan... Lapar tiba2 ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saya pun dah lapar balik ni. adeh

      Delete
  4. Pergh terliur menengok dari mula sampai habis. Hehe. Memang pro la ummi amy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ummi memang pro. anak dia je tak. heeee...

      thank you kak!

      Delete
  5. adoii.. sodap2 laa makanannya..
    #best jugek challenge ni.. mcm nk join je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. bestlah.. jom jom Nadyya! join sama-sama :D

      Delete
  6. Ya Ampun..sedapnya tengok makanan tu semua..lapar perut Cik Mimie..hehhee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tengah lapar ni. tapi malas lak nak makan. waaaa

      Delete
  7. Replies
    1. heee... kalau lapar, g la makan XP

      Delete
  8. terliur tengok. masakan ibu semestinya masakan paling sedaappp~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, masakan ibu masakan terbaik dan paling sihat :)

      Delete
  9. Woahh. Rajinnya mak amy masakkk. heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi memang rajin masak. anak dia je malas sikit.. heee

      Delete
    2. kekekeke. normal lah ko gitu? hehe

      Delete
  10. Fuhh sedap2 mknan tu Amy.. terbuka selera utk hujung minggu ni. Menyelerakan.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... alhamdulillah sangat menyelerakan :)

      Delete
  11. sempat ambik gambar tu...sib baik Acik tak seganaz awak..nak makan, ambik gambar..

    pstt : mana awak punya serigala jadian? Dah lepaskan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ummi memang suka amek gambar sebelum makan XP ummi kongsi dekat facebook. hee

      p/s : saya dah lepaskan wat sementara waktu. bosan menghadap dia hari2. hahaha. XP

      Delete
  12. hahahaha ini memang kretip hahaha main jawab guna gambar hahaha..
    okay alamak macam mana ni mak akak jarang masak. alamak alamak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. malas nak tulis sebenarnya. and bagi orang tergoda sikit xP

      alamak, kalau macam tu dalam masa 10 hari ni suruh mak akak masak selalu. heee

      Delete
  13. Rasanya macam nak dtg rumah Amy bawa pinggan, buat muka kesian
    'Mak cik,...'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... datanglah... boleh je XP

      Delete
  14. Semuanya sedap-sedap...heheheh, saya baru start harini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak. slow-slow.. asalkan habis challenge ni ^^,

      Delete
  15. Overall looks delicious.
    Tapi, no9 paling geraaammm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yang nampak depan mata ni lagi geram kak. x sempat lagi nak merasa. sobs.. selalu ada kat asrama time tu

      Delete
  16. semua nampak sedap! kalau saya nak buat ni kena tukar kepada dad's dishes sebab bapa saya yang dok masak. ^_^

    ReplyDelete
  17. Mmg setiap kali nk makan tu amek gamboo dulu ea?? Heheheh

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.