O10DC BY SITI YANG MENAIP .:PHONE APPS:.

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/10/october-10-days-challenge-by-siti-yang.html 
assalamualaikum and hello lads!
ini adalah entry yang telah dischedule kan.

disebabkan banyak apps yang sudah biasa didengar, aku berkongsi apps yang lain pula. itupun kalau cukup. hahaha. hmm, let's see what kind of apps i have in my Xperia Arc S.

1. EBook Reader

.: peminat buku bolehlah pakai apps ni. menarik and tak perlu susah-susah nak zoom in, zoom out. 
credit to www.prestigio.com

2. MyCalendar 

.: khas untuk PEREMPUAN. kalau malas nak tanda korang punya hari-hari Jepun yang mendatang, bolehlah pakai apps ni. dia akan predict korang punya next ....

3. Music Off

.: kadang-kadang takut bila tidur sendirian. so, aku pasang lagu. apps ni membantu set time untuk selama mana aku nak lagu tu didendangkan. tak adalah habis bateri.
credit to play.google.com

4. Waze

5. Brain Wars

.: sangat-sangat menarik Brain Wars ni. membantu ketangkasan, kecekapan, ketelitian aku dalam sesuatu. tapi kalau tak ada internet, x boleh main. sebab game ni, kita berlawan dengan another player from another country.

6. AA Task

.: dia ada memo, ada calendar, ada list. senang. so far, ini paling aku suka.

7. Pixlr Express

.: edit gambar biar banyak and muat dalam Instagram

8. Instagram
9. Whatsapp
10. Youtube

sebenarnya, tak banyak apps pun dalam handphone aku. sebab tu 8,9 dengan 10 apps biasa korang tahu. heeeeeee...
 
 
 
 
 
post signature

Share:

31 comments

  1. Ada juga beberapa yg baru saya tau ni...bole la explore2...hihi

    ReplyDelete
  2. Mcm2 aps ada skrng kan... cuna bateri hp tahan atau tak jelah. Power bank mmg kena sentiasa standby.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, betul tu... bateri bila dah pakai online memang sellau low je la... tu lah, nasib baik zaman sekarnag ada power bank. haha

      Delete
  3. Saya ada 3 apps je daripada list ni. Apps yang lain, saya tak pernah dengar.

    ReplyDelete
  4. wow Amy hahaha akak pun tak mula
    lagi.. ni sayang berganda ganda ni ^^ nah nah *flyingkiss* hahahha.. okay ade dua tiga apps yang tak pernah dengar. boleh jenguk jenguk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. cepat kak Ct, mulakan. saya nak baca ^^, *flyingkissjuga*

      Delete
  5. Sekarang nie pelbagai apps ada memudahkan kita yer ^_^

    ReplyDelete
  6. Ehh cm syok je app music off tu.. xde lah trpasang smpi abis be3
    Thanx amy,nk donlod la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tak tahulah orang lain. saya memang suka music off tu ^^,

      no biggie.

      Delete
    2. Hehhe snng...
      Sbb dulu mmg suke sgt pasang lagu...
      Bgon2 je be3 abis...
      Kadang2 terjaga tgh pagi je lagu trpasang sayup2 dgr...
      Hahahahha

      Delete
  7. Cik Mimie pun guna My Calendar..sonang..hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kan... saya ni dah la malas nak tick2..

      Delete
  8. akak kalau nak listkan ni, mmg panjanggg. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. best la dapat donlod apps banyak2. saya xley. sobs

      Delete
  9. cik fafa pun suka guna pixlr untuk edit gambar. tapi guna by laptop ja. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. mostly, saya banyak pakai kat laptop. kalau kat hp, untuk instag hehe

      Delete
  10. Banyak lagi application yang saya tak tahu. Boleh try pasni.

    ReplyDelete
  11. Harap pasni ada la apps yang boleh kasi bateri phone tahan seminggu. Kite pun suka install app tapi bila online cepat je baterinya low. Sabar jela.

    Pasni nak install music off tu. hehe. Selalu terbabas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kalau ada, kompem laku! tu lah pasal, menyampah betul bila bateri dah low. adoi..

      Delete
  12. Replies
    1. hehehehe... youtube saya malangnya dah xley buka. adoi. xtahulah nape..

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.