O10DC BY SITI YANG MENAIP .:SONGS:.

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/10/october-10-days-challenge-by-siti-yang.html 
assalamualaikum and hello lads!
harini dah masuk hari kelima. wah, cepatnya challenge ni berlalu.
so, tanpa berlengah. ini antara lagu kesukaan aku. susah tau nak pilih. to be honest, aku minat semua lagu Hindustan. tapi disebabkan kita ni orang Melayu, so, aku pilih lah lagu yang difahami oleh semua blogger okay.
1.  ST12 - Cinta Tak Direstui
maafkanlah kekasih, ku harus tinggalkanmu, meski ku tahu ini menjadi kau sakit hati

2. Akim and The Majistret - Mewangi (bukan akustik)

3. Afghan - Jodoh Pasti Bertemu

4. Mark Adam - Si Katak

5. Alyah - Sesal Separuh Nyawa

6. Asfan - Alasan Untuk Bahagia

7. Amir Jahari - Aku Juga Manusia

8. MOJO - Romancinta *tinggi nak mampuih bila nyanyi*
Kerana kau satu-satunya
Cinta agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

9. Hazama - Relakan Jiwa
10. Siti Nurhaliza - Jaga Dia Untukku

 
 
post signature

Share:

30 comments

  1. lagu Romancinta tu memang favourite akak..hehe.suka gak lagu Akim tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, feeling dia bila nyanyi lagu tu. perghhh

      Delete
  2. they are few songs yang memang favourite akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu-lagu ni je berjaya menarik minat saya.. lagu lain banyak merepek..

      Delete
  3. tang lagu MOJO tu, tetiba kuar suara halus sebab tak sampai!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tu lah pasal. adoi.. tapi sebab dah memang suka kan, lantak la orang nak cakap apa pun. haha

      Delete
  4. da alme tak layan lagu2 ni...
    akk layan je lagu mane2
    tapi tak tau pon sape nyanyi and tajuk lagu tauu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kadang-kadang saya pun xtahu nama lagu or sape yang nyanyi..

      Delete
    2. Kan?? Asal sedap ikott nyanyi laa...
      Kadang2 bleh je cam sore...
      Tp lagu2 skg ni mcm pelik2 je..layan lagi lame laagi

      Delete
  5. semua sangat suka.. kecuali lagu mojo.. xpna dnga kot..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... try la dengar.. tapi x semua boleh terima lagu macam tu... terlalu rock. haha

      Delete
  6. Semua lagu ni, saya tak pernah dengar >.<

    ReplyDelete
  7. jodoh pasti bertemu, si katak, alasan untuk bahagia, romancinta, relakan jiwa memang terbaik! syok layan masa tengah fefeeling. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tu lah, bila feeling dah sampai, pergh... memang mantap r! :D

      Delete
  8. Kita taste sama..kebanyakannya lagu peberet saya jugak.

    ReplyDelete
  9. hihihi okay boleh masuk list jugak lagu lagu Amy ni. dalam banyak banyak akak suka alasan untuk bahagia ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya suka lagu tu... tapi mula2 x kenal sape penyanyi dia... selalu dengar lagu kat radio je..

      Delete
  10. Amy, lagu omputih takde ke? Hehe. Mana tau kite nak layan jugak. Kite pun memilih gak kalau lagu melayu ni. Suka hazama sebab suara dia best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... nak ke? boleh2. nanti saya challenge versi english songs lak erk XP

      Delete
  11. Asfan, ct, hazama nye lagu atas tu...memang suka gile.

    ReplyDelete
  12. Akak suka lagu ST12 dgn MOJO. Tapi 'cinta tak direstui' part 'tutup air matamu' tu kill the mood sikit. Macam tutup air paip pulak ;)

    ReplyDelete
  13. No. 9 & 10 Favourite Cik Mimie :)

    ReplyDelete
  14. Jaga dia untuk ku je lyann. hahaha. best laguu tuu. ulangg spoloh kali x bosan. haha

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.