O10DC BY SITI YANG MENAIP .:TRAVEL AROUND THE WORLD:.

10:48 a.m
rumah
online

assalamualaikum and hello lads!

okay, harini aku nak bercerita pasal challenge yang paling aku suka. TRAVEL! ini impian aku je. kalau ada rezeki, aku nak juga travel ke mana-mana satu hari nanti. aamiin.
World travel vector free template

ini antara tempat yang aku nak pergi. *all photos credited to Pinterest unless stated otherwise*


1. London

2. Hobbiton and South Island New Zealand

 

3. Arch Berry Head, Canada


4. Australia. hello mate.

5. Haiku Stairs Oahu, Hawaii



6. Taj Mahal, India

7. Positano, Itali

 

8. Yosemite National Park, California, USA

 

9. Santorini Greece


10. Bora-Bora

11. Prague


12. Inniswood Metro Park, Westerville (Columbus area), Ohio, USA


13. Watkins Glen, New York

14.  Enchanted Forest, Scotland
 

15.  Hidden Valley Springs, Corregidor island


16. Salzburg, Austria

17. Keukenhof Gardens in Keukenhof, Netherlands


18. Blue Mosque, Turkey


19.  The Ledge at the Willis Tower Skydeck, Chicago

credit to www.gopixpic.com

20. Belgium

eh, terbanyak pula. ahahaha. ada certain tempat yang memang aku nak melancong saje. yang lain pula, untuk adventure. I LOVE ADVENTURE. kalau ada rezeki, teringin nak explore negara orang. pergi jungle trekking. masuk dalam hutan.
 
 
 
post signature

Share:

40 comments

  1. wah cantik cantik lah tempat-tempat ni semua..
    terus terasa nak jadikan tempat idaman utk pergi juga..
    best gile!

    ReplyDelete
  2. semua gambar lawa2..
    siapa yg berani pi la kat skydeck tower tu..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.... haha.. rasa macam nak thrill sikit boleh la g Skydeck Tower tu ^^,

      Delete
  3. All the pics are breathtaking! Rasa nak pergi semua. Kalaulah ada pintu doraemon tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!!! kalau ada pintu doraemon, satu eropah saya jelajah dulu. hehehe

      Delete
  4. eh, bukan mintak 10 je ke..hehehe.cakap pasal travel ni memang seronok kan.lawanya Santorini kan!teringin gak nak ke New Zealand..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. saje nak tambah lagi 10, aci tak? xP tu lah pasal.. geramnya! saya suka tengok tempat macam tu.. nampak exotic. cewah...

      Delete
  5. Gambar last tu orang dalam lift ke?
    Made of glass?
    Erkkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sure dalam lift or dalam bangunan dia... tapi yep, it's made of glass. hee..

      Delete
  6. eeee semua tempat cantik2 betol !
    teringin jugak nak travel overseas.
    sejuuuuk mata memandang hehe



    salam kenal,
    ana-mizu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.... kalau ada duit banyak, memang x lekatlah kat rumah. hee

      salam kenal juga ^^,

      Delete
  7. fuhh smuanyaa best2 laaa.. suka jungle trekking gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! best kan dapat jungle trekking :D

      Delete
  8. cantik2 tempat yang ingin dikunjungi tu..moga tercapai la impian ya amy..wana klik ur nuff2..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH aamiin. thank you sis wana ^^,

      Delete
  9. Ya Allah, cantik-cantik semua tempatnya. Ada juga la tempat yang saya memang nak pergi listed dalam list ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. kuasa ALLAH.. :) ada rezeki, dapatlah g kan ^^

      Delete
  10. woww! *boleh woowww ja la. hehe

    semoga dapat pergi la ke semua tempat yang ingin pergi ni ya.tak salah berangan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saya pun hanya mampu woww je. adeh.

      in shaa ALLAH. betul. berangan tu ada kebaikannya juga xP

      Delete
  11. Wahh... semoga tercapai segala hajat Amy tu ye... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  12. amin amin.. hopefully satu hari dapat jejak kaki ke sana. tak apa banyak pun hahahahks.. akak suka aja bace. london opcoz nak pi jugak.. prague..!! kalau kawen laki kaya nak ajak pi honeymoon sana hahaha.. santorini ohhmy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... london ada mamat british je sebenarnya XP

      tu lah pasal.. macam lagi romantik dari paris je. hahahahaha..

      Delete
  13. last day kena up sampai 20 eh? hehe. semua tempat cantik2. nak pergi jugak. jom kawen laki kaya yang suka travel. ade x? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opssss takde lak angan2 nk kawen laki kayoooo....
      Ish issskkk mampu pergi dlm bayangan jela ni amy...
      Sob sooobbb

      Delete
    2. kak budak : hahahahah... saje je XP jom!!!! tapi dah beranak pinak nanti takut susah lak. hahahaha..

      Delete
    3. kak ayu : hahahaha... kalau rezeki, dapat la kawen dengan laki kaya kak XP tu lah, hanya mampu berangan je. sobs

      Delete
    4. Kan?? Tp dulu mmg ade cite2 nk kawen ng org kaye tauuu....
      Hahahhah biase la zaman budak2 tak matang tuuu....

      Delete
  14. Best dan cantik-cantik semua tempatnya..
    Insyaallah tercapai impian nak pergi semua tempat ni.

    ReplyDelete
  15. Best kan bila dapat travel. IM pun teringin nak travel ke banyak tempat. Nak sangaattt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... kalau ada duit, semua tempat dah pergi. hahahaha...

      Delete
  16. klau nk gy jungle trekking, nk ikut eh? hehe

    ReplyDelete
  17. bestnya kalau kak ros pun dapat pi jalan -jalan jugak.

    ReplyDelete
  18. Sangatt lawaa. bilee lah boleh merasa pergi ni. .T.T

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.