O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WHAT TO DO:.

8:33 p.m
apartment
dah sampai UNITEN! 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-muQtoysV8Zc/VEc8JNmw3zI/AAAAAAAAYj4/cBJnaSXeTMk/s400/fsdfsdf.jpg
 
akhirnya dah sampai juga uniten. sobs. sedihnya tinggalkan rumah. tadi ada gathering big family kejap. nenek sejak arwah atuk tak ada, makin sensitif. hmm... sorry ye nek kalau k.long buat silap dengan nenek. 
 
okay, balik kepada challenge. aku rasa aku dah terskip satu hari. -.-
 
10 Things I Want To Do. check it out!
 
1. Belajar Menari
 
.: aku suka menari tapi tak semestinya aku pro. hahaha... menari saja-saja boleh la. tapi teringin nak jadi pro. 
 
image
credit to lipstickstaiin.tumblr.com
 
2. Travel
 
.: impian hampir semua manusia di muka bumi ini. cuma duit je jadi penghalang selalunya. 
 
3. Kahwin
 
.: siapa tak nak? hahahaha... kalau ada jodoh, adalah. mudah-mudahan :) 
 
credit to jabberwockyinacademia.tumblr.com
 
4. Makan

.: kalau dapat husband suka jalan pergi makan sana, makan sini, try restoran baru. best juga. hahahaha.

credit to www.newpinkapron.com
 
5.  Masak

.: adik aku cerewet sangat bab makan. so, ummi je yang selalu masak. kalau aku masak, dia boleh tahu and dia tak nak makan -.- kadang-kadang aku tipu dia, kadang-kadang kantoi. wakaka

aku teringin nak jadi pro macam ummi. ummi semua boleh buat. buat lauk masakan kampung, buat roti, buat kek, buat coklat, buat pizza, buat kuih raya.. hmm..

6. Marathon Detective Conan

.: wakakaka.. lawak tak? aku dah donlod sampai episode 700++ . tapi baru sampai episode 108 -.-
 
credit to vi.sualize.us

7. Membaca

.: ini habit yang tak boleh aku elak sampai bila-bila. tengok ni, berapa banyak collection aku ada! tapi melayu dah x banyak sangat.. padahal buat e-novel melayu -.- aku nak habiskan selagi aku mampu..



8. Pro Adobe

.: aku nak jadi pro dalam Adobe Photoshop and Adobe After Effects. maybe lepas dah habis final year, baru aku nak start main-main.. 

9. Hias bilik sendiri

.: kalau ada banyak duit, aku nak buat bilik macam ni... sekarang duduk apartment sewa, apa pun tak boleh. huuu..
 
78cceb


10. Blogging

.: hahaha... ni sampai bila aku mampu blogging, kita tengoklah ^^,
 
 
 
 
post signature

Share:

51 comments

  1. Menari??Tak ada langsung dalam list Acik ni..keras kejong kaki tangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ye ke? alamak, xley buat geng menari la ni XD

      Delete
  2. sekarang ni banyak kelas menari. join aerobik pun dah macam menari jugak. ^_^

    betul,ada banyak duit semua jalan. nak travel satu dunia pun boleh.tapi malangnya mustahil. hehe

    perempuan mana yang tak mau kahwin. kadang2 terfikir macam mana perasaan akak2 yang dah berumur 30,40,50 an tapi masih belum bertemu jodoh. semoga kita semua dikurniakan jodoh yang baik. amin. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah.. ada gak saya join aerobik. nak senang ikut youtube je.. sebab tu x berapa pro.. sebab diorang buat laju sangat. hahahaha...

      yep, mudah-mudahan. aamiin :)

      Delete
  3. cantik bilik tidur idaman tu..kalau tidur sepanjang hari pun x sedar agaknya ya amy..ahahah..tapi, bab kawin tu kita pun nak kawin..hehe..gatai..:p..moga semuanya tercapai, insyaallah amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... cantik kan! nak sangat.. saya suka warna kelabu kalau design rumah ni...

      tak gatai, memang impian semua gadis. heeee.. aamiin :)

      Delete
  4. Amy kat uniten amik course ape? =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya amek electrical engineering ^^,

      Delete
    2. oohh... bagus2... blaja rajin2 k! =D

      Delete
  5. kat uniten dah ye?
    erm, minat gak kat detective conan..tapi lagi suka baca komik dari tengok siri dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, kat uniten dah. heee...

      oo, saya malas sikit nak baca komik. saya prefer novel dari komik. sebab tu saya layan shows dia. hee ^^

      Delete
  6. waaa..bagus bagus..yg ni dipanggil sebagai impian..takpe, yang penting.percaya sebelum berjaya..nanti boleh lagi terer masak dari mama, jd pro adobe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... mekasih ^^, wah, nak jadi lagi terer masak dari mama, macam lambat lagi je XP

      Delete
  7. Replies
    1. x pandai la.. sebab tu nak belajar. haha

      Delete
  8. Student Uniten ke? Ayah saya kerja dekat sana! hehe :D

    Betullah semua orang pun teringin nak travel. Duit je jadi penghalang sebenarnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! ha? ye ke? ayah awak kerja apa kat uniten?

      tu lah, duit ni macam senang je nak dapat. sobs

      Delete
    2. eh, serious? yang mana satu ye? entah-entah saya kenal...

      Delete
  9. Replies
    1. yep. sangat! ^^,

      itu je anime saya layan. hahahaa.. dengan sket dance

      Delete
  10. harap husband awok nanti kayo la..ahahah..boleh pi travel sesama.. makan kat luar setiap hujung minggu n boleh beli sebuah banglo la so boleh la awok hias bilik awok puas2..hahaha..
    *insyaaAllah okay!
    ehem..

    btw,biasanya orang2 tua ni kalau pasangannya meninggal mmg hati sensitif sangat jd kena hati2 la. huhu..tp merajuk pun sekejap ja.. ^^
    kalau bc e-book mmg tak boleh,suka baca buku yg boleh dipegang2.. baru syok..

    selamat kembali ke uniten..! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. aamiin XD tu lah, weekend je makan luar. hahahahaha.. padan muka dia >.<

      bilik tu cuma impian... kalau ada duit banyak, ada lah :)

      ye ke? hmm.. ye la tu.. haish. susah gak bila nenek makin terasa. adeh. oh, saya lbih prefer ebook. boleh baca sebelum tido and dalam gelap. heee...

      mekasih!

      Delete
  11. kawen tuu mmg wajib tersenarai..hahahah
    makan tuu? kite ponn nok jugek.. smua nak rasa.. ohh sdap..hahaha
    errr kene usaha lebih memasak tuu. adik kite ponn agak cerewet.. selalu kene ayat 'pujian' dia.. tapi akhirnya kite dapat masak sebijik macam masakkan ibu..hehe bukan senang uh.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yep! kalau dah kahwin, fikir anak lak XD

      tu lah pasal.. bazir untuk makanan xpe.. wakakaka.. saya tengah usaha gak ni.. tapi adik memang cerewet benor sampai ummi asyik sebut pasal orang Palestin yang kekurangan makanan, baru dia nak makan -.-

      Delete
  12. Semoga tercapai segala yg diinginkan... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  13. Aaaaaa, nak tengok conann tu haaaa.

    Akak ada banyak gaklah epub nak dibaca. tapi tak baca2 lagiiii. aaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. meh datang umah saya.. saya bagi semua episod :P

      tu lah pasal... saya jenis donlod je, nak baca or tengok tu malas -.-

      Delete
  14. Harap yg ke10 tu kekal lama lama. InsyaAllah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. harap-harapnya macam tu lah. heee... moga2 IM pun sama gak ^^,

      Delete
  15. Tak suka masak! HAHA and taknak menari sbb dah sah2 kaku~ lalalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... xpe, nanti suami mesti pandai masak tu xP

      saya suka menari! agaknya sebab dari kecik obses hindustan. wakaka

      Delete
    2. Nanty ajar menari ehh, HAHA
      Amin. Semoga dapat chef, sedap sikit.
      Kite keje carik rezeki, suami dok umah masak, layan anak. hihi

      Delete
    3. hahaha.. boleh.! mama farhanah pun power menari. jom mnx mama ajar. hehe..

      aamiin. pergh, kalau dapat chef, memang senanglah hidup. hahaha.. kompem dia xnak kita masak, dia kan cerewet. hahaha

      Delete
  16. Yeeeaaayyyhhh amy nk kawen dahh..
    Nnt jemput2 yee...
    Hehehehhe jom jom menari
    Lame dah tak menari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH, kalau calon dah ada, tarikh dah ditetapkan, saya ajak kawan2 blogger dulu. kompem! hehe..

      jom! nak menari lagu apa ni? tapi kena tnggu baby keluar dulu. hehe

      Delete
    2. Hahahaha tggu bby kuar menari ng baby jela ye....

      Delete
  17. ala tak minat conan tu. hihi. dulu masa sekolah selalu rebut remotw ngan adik time conan ni main kat tv. dan selalunya kak ros kalah... huhu.. so dapat la adik kak ros tu menghayati conan tu. hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... xpe kak... mnat masing-masing lain XP saya suka cara dia solve kan banyak misteri...

      Delete
  18. Amin..semoga tercapai seuanya :)

    ReplyDelete
  19. Boleh jer buat semua ni... akak pun suka menari dan pernah digelar penari kabaret...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhh.. ye ke kak? fufufuf.. saya x de lagi la dapat gelaran pape sebab orang x pernah nampak saya menari. hahaha..

      Delete
  20. Pergghh downloadd conan bnaykk gilaa. T T.akak download kat mana. kita nii dari dulu pasang niat nak layan. tapi sampai skrang tak terrbuaatt. huaahh.T.T

    ReplyDelete
  21. amy, nanti tolong hias bilik kite sekali XD
    pastu ajar menari gak ea. hehe

    ReplyDelete
  22. bab makan tu memang very the terbaik.. akak pun hahaha.. plus sikit Amy.. jumpa hasben kaya hahaha.. so nanti semua dia sponsor kekeke

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.