O10DC BY SITI YANG MENAIP .:WISHLISHT:.


assalamualaikum and hello lads!

kau dah kenapa google+???????? -.-

okay, harini sambung hari keenam punya challenge.. 10 Things That I Want To Buy



1. Jam Tangan

.: wakaka. aku sangat obses dengan jam tangan. lagi-lagi kalau dia kaler putih. aku memang suka!!

2.

Katana Bookends

3. Motor Besar

.: aku suka betul tengok orang bawa motor besar-besar. aku teringin nak ada satu. hahahahaha.. macam sesuai je dengan badan keding macam ni -.-
4. Rumah

.: aku banyak tengok gambar-gambar dekat Pinterest. so, mana aku berkenan, aku simpan. kot-kotlah nanti dah ada rumah sendiri, aku nak design macam ni. hahaha.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/7d/0a/d4/7d0ad4d5d542397fde05d2cc19dfd97a.jpg
credit to www.pinterest.com/crystalshea/

5. Tiket Kapal Terbang.

.: as in travel. aku nak sangat fly. aku tak pernah naik kapal terbang. well, pernah naik, tapi kapal tak terbang pun. wakakaka -.- logik tak jawapan ni?

6. Piano

.: aku pernah belajar sikit-sikit sendiri piano dulu. tapi since dekat rumah tak ada peralatan muzik, so, tak adalah rasa nak try.. maybe one day.

credit to en.wikipedia.org

7.  Baking Utensils

.: ummi sangat suka buat kek, and roti and coklat. so, aku nak juga belikan benda-benda ni untuk ummi.

credit to www.huffingtonpost.ca

8. Kasut
Nike Lunarendor QS
9. Kerusi

creative-sofa-couch-design


 
10. Rest

Under-Desk Hammock For Your Feet
 
 
post signature

Share:

49 comments

  1. wow....cantiiknya rumah idaman....tapi kalau rumah design tu...kena simpan lebih lagi duit untuk rawat anai-anai
    Tapi kalau buat design ala gitu tapi menggunakan konkrit sgt ok.

    lawa betul kasut siap power on/off

    mmm no 2 tu macam kosong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tu lah pasal... anai-anai pun satu. aduhai.. tapi dari kecik, saya selalu tengok arwah abah buat apa dengan kayu tu since arwah abah sangat minat dengan kayu. maybe sebab tu saya mnat kayu gak kot. haha...

      tu lah pasal. kalau dpat kasut tu, perghhhhhhhhhh....

      no 2 tu tak tahu apa nama bendanya. so, saya biar kosong. saya bgi gambar je. hahaha -.-

      Delete
  2. satu lagi....wowo dah berwajah baru...great...suka bangat

    ReplyDelete
  3. wah, wajah baru blog ni.ingat salah rumah tadi...hehe

    macam-macam wishlist ye, semoga jadi kenyataan ye..kerusi pun masuk dalam wish je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... yep, kerusi tu macam interesting lak... multipurpose.. hehe jimat ruang..

      Delete
  4. wow rumah itu very the gojes tapi kat malaysia ni tak dapat le gitu unless beli tanah and buat rumah sendiri. jam tangan ? akak ade satu saja dah dekat lima tahun pakai. sentimentel value. motor..?? wow tak sangka hihi Amy suka motor. akak nak naik pun takot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu lah pasal.. kalau suami super kaya *aamiin*, dapatlah mnx rumah sebiji macam tu. haha.. berangan betul amelia ni.. adoi...

      yep, saya obses sikit jam tangan. hehehehe.... saya x berapa dengan kereta. saya mnat motor XD

      Delete
  5. Haha sama la suka jam. Teringin nak pakai suunto :)

    Kite pon tak pernah naik kapal terbang. Naik dalam mimpi pon xpernah. Haha

    Lawa nau blog ni XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... saya suka jenama POLICE.. perghh.... stylo gilaaa....

      sama la.. ummi kat saya pernah naik, masa saya dalam perut ummi. adeh...

      mekasih XD

      Delete
  6. cantek rumah tuu.. sabar2..hihi..
    sme la nak beli barang2 baking.. lagi2 oven.. kt uma ni oven da rosak.. soo xdapek nak mencuba bt kek ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kalau ada rezeki kan XD

      kalau dah dapat oven, memang berasap je la oven Nadyya tu, ye dak? XP

      Delete
  7. Replies
    1. hehe. tu lah, sebab tu teringin sangat!

      Delete
  8. waaa..byknyeeee :D
    btw cantek da blog..hehe

    ReplyDelete
  9. Wajah baru blog ni, comel! :D

    Yang nombor 2 tu, apa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. mekasih sis Farah ^^,

      no 2 tu penghadang buku. alamak, x sure orang panggil apa... buku banyak2, nak bagi dia stabil.. so letak bendalah tu. heee

      Delete
  10. suka yang rest kaki tu. tak pernah nampak lagi. btw, habit kita sama. kalau nampak gambar rumah cecantik terus save sebab nanti nak design sendiri. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal... rest kaki tu lagi buat kita xnak bergerak ke mana2. hahaha...

      sep sikit! saya nak design sendiri lemah, sebab tu lah saya pun banyak amek gambar orang.. buat inspirasi..hehhe.

      Delete
  11. menarik entry ni. 10 things that I want to buy. Rasa macam nak buat jugak entry ni.

    Errkk...moto besar? Macam cerita sembilu je hihihi...kak anim doakan Amy J dapat apa yang diidam-idamkan. Work for it ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. buatlah kak, apa lagi ^^,

      yep, saya suka motor besar XP aamiin. in shaa ALLAH kak, mekasih.

      Delete
  12. Rumah tu sangat cantik! Motor besar akak tak berani. Takut tertimpa diri sendiri heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... itu experience kak. saya pernah jatuh longkang masa bawa motor.. depan crush lak tu. wakaka. malu sangat >.<

      Delete
  13. amboi blog dah berwajah baru nampak....cantek... :D cool giler kerusi yang last sekali tuh...semoga semua benda dlm wishlist amy ni cepat2 tercapai yer... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehe.. mekasih kak Aisya ^^,

      tu lah pasal.. cool sangat!!! aamiin. :)

      Delete
  14. yang last tu very the relaxxxx....
    ehh baru prasan blog dah baru... weeewitttt macam lebih cool je :)

    ReplyDelete
  15. Motor besar?fuh, awak memang hebat la..wana sekarang ni kalau naik motor takut..huu..Haa, bertuah ibu awak kalau dibelikan baking utensils tu..^_^…

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... saya x berapa dengan kete sangat.. hee...

      Delete
  16. hehehe...best2! semoga apa yang diimpikan tercapai..Amin :)

    ReplyDelete
  17. Amboiii impian dia...
    Bgus2 smoga trlaksna impian amy tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. mekasih kak Ayu ^^,

      Delete
    2. Same2 dik...
      Nnt kite fly same2...
      Pastu dah pandai bt kek blm..
      Nak rase

      Delete
  18. yg mana agak2 mampu nak laksanakan buatlah.ikut kemampuan okay..! :)

    ReplyDelete
  19. Jam yang akk beli 6 tahun dulu baru je padam.
    Habis batt kot..tak pernah ganti sebelum ni.
    Ada sesapa nak bagi hadiah jam tak?
    Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. ye ke? lama gak tu 6 tahun.

      haha.. suruh asben akak beli la XP

      Delete
  20. Tu kira cottage ke?
    Macam susah je nak.deaign tu, amy.
    Lagipun nampak pelik sikit kalau buat kat Malaysia.
    Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... ye kot kak... tu lah pasal. hahaha.. saya suruh best friend saya je lah design XP

      x nampak pelik kak kalau tanah tu tanah sendirian and buat jauh dari orang. hahaha..

      Delete
  21. buat masa ni akak nak beli barang mekap je

    hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... saya tahu dah kak Scha sorang ni memang suka mekap >.< kalau saya dapat barang mekap free, saya bagi akak ye xP

      Delete
  22. Oooo...beli tiket kapal terbang, ingatkan beli kapal terbang terus..
    Akak pun tak pernah merasa naik kapal terbang, sob.sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. xde la sampai macam tu kak. nanti nak landing kat mana. xP

      Delete
  23. Hehe. Yg rest tu tak selalu tengok. Peminat motor besar eh.

    ReplyDelete
  24. semoga mendapat lah yee ape yg diingini

    ReplyDelete
  25. motor besar. okay. sep sikit. aina pun minatt. kalau tengokk brader2 naik je moto kat highway mesti rasaa macamm. bila lah aku boleh dapat motoo tuu.T T

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.