O10DC BY SITI YANG MENAIP .:YOUTUBERS:.

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/10/october-10-days-challenge-by-siti-yang.html 
assalamualaikum and hello lads!
kalini dah masuk hari ke tiga aku buat challenge oleh Kak CT. kalau nak join, boleh klik gambar di atas okay :)
ini antara favorite youtubers aku. aku banyak minat English Youtubers. so sorry. 
dia sangat-sangat generous. macam nama dia. hahaha. dia banyak tolong orang. tapi dia minta tajaan lah of course. setakat yang aku tengok, ramai yang takkan miss show dia. kiranya Ellen bagi diorang harapan baru untuk hidup. 
credit to fa12phl301.providence.wikispaces.net
ada juga cerita pasal celebrities. diorang nampak selesa bila bercakap dengan Ellen. 
aku siap beli buku dia kot. hahaha.
dia sangat kena dengan taste aku. wakakaka. dia handsome and dia ada pemikiran lebih kurang sama macam aku. kadang-kadang dia banyak merepek. haha.. 

connor franta animated GIF
credit to giphy.com
basically, dia bercerita tentang kisah hidup dia je. 


dia sangat comel. dengan gaya cakap dia tu. entah, x sure nak describe macam mana. dia pun banyak cerita pasal apa yang berlaku in reality life. 
credit to wroof.deviantart.com
dia sangat obsesssss dengan Pokemon. comel gila bila dia berlakon jadi perempuan.


ini menarik sikit. macam-macam tips ada yang boleh membantu kita. korang nak try bercakap dalam bahasa asing ke, korang nak ada abs ke, macam mana nak style braid yang berbeza, apa-apa je lah. semua ada..


he's so incredibly talented! seriously. dia reti mix semua lagu or certain lagu jadi satu. and it will sound so amazing. dia pandai main semua jenis muzik aku rasa. adik dia pun pandai menyanyi. Max Schneider.
lagu Hindustan saja. kalau nak layan lagu lama, aku banyak pergi dekat sini. tapi kat sini, lagu dari YRF je lah. lagu production lain tak ad.a


who loves science??!! dia banyak buat experiment that might help us a lot. kadang-kadang boleh buat main dengan anak-anak. kita *eh* kena ajar anak kita main experiment sains ni. biar dah besar, dia creative sikit. yeke.......
tapi ada certain yang nampak bahaya. so beware...
dia pun boleh tahan juga. aku layan youtuber versi melayu juga okay. siapa tak kenal? adoi...


another youtuber yang diperkenalkan oleh housemate aku, Syikin. menarik juga video-video dia. ada nilai-nilai murni and pengajaran dari setiap cerita dia.. ada yang memang kelakar. ada yang menyentuh hati. 

kak Scha pun ada review pasal Syazreen ni. ^^,

my favorite!!!! termasuklah McFly. aku suka suara vocalis dia, Alejandro. bestnya kalau diorang dapat datang Malaysia. confirm gua datang. cewah, macam ye je..
credit to thebuzzbymikeschaffer.com

 
post signature

Share:

35 comments

  1. no.4 ja kekadang kita rajin nak tgk.. hehehe..sbb berguna..

    ReplyDelete
  2. semua xpna layan..kehkeh
    xminat sgt bukak youtube.. sbb line rumah ni laju mcm siput -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... susah gak kalau kat umah line slow kan.. saya x suka macam tu...

      Delete
  3. DC yang ni memang Acik tak mampu dah penuhkan sebab jarang youtube..TV pun jarang-jarang sangat tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak... akak pun dah wat untuk anak-anak akak pnya kan ^^,

      Delete
  4. wah..dah buat cabaran ke-3..hebat awak..^_^

    ReplyDelete
  5. wow Amy..!! sangat pantas..!!!! very the terbaik.. hahaha okay channel utube kita matlutfi aje sama :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe xP

      alamak, satu je sama? adeh.

      Delete
  6. Sama no. 1. Akak suka tgk show Ellen.

    Amy, where's the prowling wolf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ellen memang the best!

      saya bosan menghadap wolf tu. so, tukar angin sat. hee

      Delete
  7. Zumal kurang familiar dengan YouTube nie kecuali MatLuthfi jew ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. matluthfi pun dah okay ^^,

      Delete
  8. Replies
    1. alamak, ye ke? xpelah.. hee

      Delete
    2. Iye...
      Akk baru tau ade channel2 kt youtube..
      Nampak tak jakun kt situ..
      Hahahaha

      Delete
  9. sumpah kaksha tak tahu apa2 pasal youtuber diatas... perghhh ketinggalan dah kaksha ni.... sangat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak.. diorang ni semua dah lama, tapi saya tahun lepas pun baru tahu. hee

      Delete
  10. Dah lama juga saya tak mengikuti artis2 youtube ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. xpe. tapi abang Khir xley join la challenge ni. adeh

      Delete
  11. Replies
    1. hahaha.... okay la tu kalau matluthfi kan ^^,

      Delete
  12. Cik Mimie lyn Matluthfi jer..lain tak layh pun T_T

    ReplyDelete
  13. fuyooo, layan ricky and connor ke? akk banyak layan youtubers perempuan. lelaki kebanyakkannya gayyyy. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. hehehe.. connor sangat hensem. cewah. haha. youtubers pempuan saya x layan sangat. haha.. yep, napelah jadi gay -.-

      Delete
  14. matluthfi ja yang kenal pun. haha ^_^

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. hehehe.. matluthfi je pun xpe kak ^^,

      Delete
  16. Kite lambat baca entry Amy yang ni. Kira ada jugak la sama kan taste kita. Haha. Kurt, matluthfi, boyce avenue. Alahai kalau lah boyce avenue dtg malaysia, Amy payung lah kite sekali ye. Hensem nau mereka XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. xpe kak ^^, tu lah pasal. boleh-boleh. tapi kalau BA dah lalu depan mata, takut payung pun hilang. excited sangat. hahahahaha XD

      Delete
  17. Hehe..akak bukan kenal sangat bintang overseas ni. Yang local pun ramai x.kenal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheehe.. xpe kak. ^^, x penting sangat pun.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.