Picnic With Best Friend + Dinner With Family

10:00 a.m
rumah
kemas-kemas rumah

assalamualaikum and hello lads!



apa khabar semua? mentang-mentang semalam tak banyak entri. jatuh PV. hahaha. it's okay. 

alkisahnya hari Sabtu lepas, dari pagi sampai ke petang aku berada di luar. dari pukul 9 pagi bergerak dari rumah menaiki bas U81 untuk ke KL Sentral. then, naik LRT menuju ke KLCC. weee~ hari Ahad pula mengemas rumah.


finally, dapat bertemu semula dengan best friend saya... :D

Hana nak berpiknik dekat taman tasik KLCC tu. so, we decided to buy some food first. disebabkan aku tak banyak duit, aku beli berpada-pada sahaja. haha. kami cuma beli beef lasagna, spaghetti marinara, waffle coklat bersama ais krim vanilla and air.





then, cari spot terbaik untuk berpiknik and bercerita sambil ambil gambar. kesian Hana dapat kawan macam aku yang tak berapa boleh jadi gila-gila bila ambil gambar. hahaha.





then, dalam pukul 1 macam tu, kami buat spontaneous decision lagi. TENGOK WAYANG! 

menyesal pula tak beli awal-awal but whatever. alamak! semua cerita hantu -.- aku dah lah seriau sikit cerita-cerita hantu ni. Hana nak tengok Annabelle, aku tak boleh. serious. last-last fikir punya fikir, sampai dah nak tiba ke kaunter, kami pilih cerita Kristy.

credit to moviepilot.com

nanti aku buat review pasal Kristy.

being with her, I can be myself you know. kitorang kat dalam wayang tu, menjeritlah, bersembanglah, cursing *ada ke* lah sebab banyak adegan terkejut kot. lebih kurang macam cerita hantu juga je -.-

wayang habis dalam pukul 2:45 kot rasanya. then, pergi solat. lepas dah menghadap ALLAH, Hana tarik aku ke Cold Storage. kenapa?

sebab dia belikan aku BUNGA DAISY. hahaha. mula-mula aku ingat Hana main-main. MALUNYA aku!!! tapi excited lah juga sebab ini second time dapat bunga. haha. sedih tak. 

dah lah bunga tu panjang and besar. nasib baik jalan dengan dia. kalau jalan dengan budak lelaki, malu berganda-ganda tahu tak. adoi.

sampai ke pukul 3 petang, kami bergerak ke BEN's. ramai juga cakap Ben's ni sangat bagus and sangat sedap makanan dia. so, kami beratur for a while *ramai kot beratur* and then, dapat juga tempat duduk.



 




sebenarnya Hana nak jumpa someone. someone yang aku kenal juga. Iman Azlan. budak sekolah rendah aku dulu. diorang tak pernah berjumpa, asyik bersembang dekat alam maya je. so, that day was the perfect time for her. celebrate birthday aku and jumpa Iman.



aku order Banoffee Sundae macam yang kak Scha review haritu. Hana beli Iced Chocolate. Iman pula beli Pavlova Sandwich and Americano.



tempat dekat situ lawa kot! sangat cozy. kitorang dapat tempat yang ada sofa and bantal-bantal. menghadap luar, bangunan pencakar langit. and kebetulan hujan. can you get that feeling? urgh, sangat mendamaikan.


makanan dia memang sedap! aku sebenarnya bukan peminat ais krim vanilla sangat. tapi kalini aku tak boleh berhenti dari makan and makan and makan non stop. Iced Chocolate dia tak berapa manis. maybe sebab pencuci mulut dah cukup manis kot? 

Pavlova Sandwich pun boleh tahan juga. tapi aku bukan peminat Pavlova. so..

lamalah juga bersembang. sambil kami makan and berbual, sambil Hana melukis doodle birthday untuk aku. YA ALLAH! kalau aku lah, berjam kot nak melukis. dia boleh sambil bercakap-cakap, sambil melukis dengan marker pen dekat white canvas tu. agaknya sebab dia memang budak architecture kan.

sampailah nak dekat pukul 5, kami beransur pulang. 

malam tu, ingatkan nak rehat. tapi ayah cakap ayah nak belanja makan. adeh, rezeki yang ada jangan ditolak. lagipun, itu atas permintaan aku sendiri. aku nak adik-adik ada sekali, baru seronok. esok a.k.a harini diorang nak balik dah.

so, kami makan di Mr Steak House yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam. Ramai sangat yang datang makan kat situ.






satu maybe sebab suasana dia. second sebab makanan dia yang besar and mengenyangkan. third sebab harga tak adalah mahal gila kan. berbaloi dengan makanan dia. sedap pun boleh tahan sedaplah.








then, balik. alhamdulillah. terima kasih Hana, terima kasih ummi, terima kasih ayah :)


p/s : since Hana ialah seorang pelajar architecture, dia banyak melukis. and sekarang ni, dia ada buat bisnes lukis doodle kat blackboard untuk orang kahwin tu. 

so, in case korang interested, bolehlah layari instagram dia and tengok hasil-hasil yang dia dah buat.


 
 
 
 
 
post signature

Share:

48 comments

  1. selamat hari lahir...sori lambat wish...^_^

    ReplyDelete
  2. seronoknya birthday dia, jeles akak!hehehe.. suka gak makan kat ben's tu.lagi suka kalau orang belanja..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe... yep, dah lah kat situ mahal kan...

      Delete
  3. ooohhh...birthday gurl ni...happy belated birthday amy..sonok boleh kuar ngan besfren kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... mekasih mama ka0ri ^^,

      yep, seronok sangat :)

      Delete
  4. Wah, best2..:) dari pagi pai malam banyak je makan kan? hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... yep, makan free lak tu, memang sedapla...

      Delete
  5. sedapnya spaghetti..lapar nih..tolonggg!!! huu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... saya tolong tengok je la boleh XP

      Delete
  6. Happy Birthday Amy J (^^,) May your wishes come true bebeh!

    Entri ni memang penuh dengan makanan kan! Terliur tengok tambah² ice cream tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sis yana ^^,

      yep, sebelum makan tu, say amek gambar banyak2. hahaha

      Delete
  7. Happy belated birthday yer Amy... Bestnyer picnic kat KLCC tu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih bro zumal ^^,

      yep, seronoklah juga. hee

      Delete
  8. Happpy belated birthday again Amyy! Hehhe. Pandainya kawan awak tu lukis. Terpegun sekejap. hehe.

    Kan akak dah cakap, sedapppp kannn? Tak benti makan aiskrim sbb dia tak manis sgt, so tak muak cepat. hahaha.

    What a great day for youuu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih again kak Scha ^^, yep, dia memang pandai lukis... jeles saya...

      ha'a, sedapppp sangat!! ! :D

      Delete
  9. wahh hepi belated birthday amy.
    amboii berjalan sakan btl...

    ReplyDelete
  10. Happy Belated birthday. Sedap nyaa jenjalan dan makan dan makan

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday...seronok plak tgok gambar kat taman KLCC tuh...lama dah x pi sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih kak Amanda.. ^^,

      nanti ada masa datang la.. hehe

      Delete
  12. Happy belated birthday! Makanan semua nampak mengancam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih ^^, makanan dia memang mengancam. haha

      Delete
  13. Wahh happy belated birthday.. sedapnya makanan. Bab ice cream tu mmg menyelerakan.. Best & meriah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih abang Khir ^^,

      ice cream tu boleh tahan sedap. haha...

      Delete
  14. betapa sedapnya gambar tu wahai amy.... baru lepas makan ni... tapi gambar amy tu menggugatttttt...... huwaaaa !!

    anyway happy belated birthday amy, semoga sentiasa sihat, bahagia, comel, dan ofcoz, semoga panjang umur dan dilimpahi rezeki !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe...gambar tak sedap... realiti dia sedap XP

      mekasih kak sha ^^, doakan jodoh saya sekali. hahahaha

      Delete
  15. bestnyeeee!! rindu zaman bujang...
    jemput join segmen ni.. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... dah kahwin pun boleh buat juga kan ^^,

      Delete
  16. happy belated birthday amy! tergoda tengok makanan tu semua. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih cik Fafa ^^,

      saya yang depan mata makanan tu lagi tergoda. heee

      Delete
  17. Hepi belated besday amy...semuanya sedap-sedap. Masa zaman muda-muda dulu selalu jugak lepak kat klcc tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih mama ^^, wah, dah kahwin ni akak pergi mana je?

      Delete
  18. Sedapnya nampak.........happy belated besday Amy...
    Akak doakan moga awak dimurahkan rezeki dan sentiasa dirahmati Allah s.w.t.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mekasih kak Nadirah ^^,

      aamiin :)

      Delete
  19. Hana tu best friend masa kat mrsm ke? Terer betul dia buat doodle :)
    Dap nye tengok gambaq makanan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. best friend masa kat mrsm ^^, dia sangat terer! jeles.. >.<

      Delete
  20. wowwww makan kat Bens wooow hahaha. kat penang dah ada Bens so tak yah ke klcc dah yahuuu. sedap ngat haih makanan tu semua. lapaq jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. ada orang buat review. saya nak try gak XP

      wah, kat penang pun dah ada? syoklah macam tu....

      Delete
  21. Mak oiii bertingkat2 food kat Ben's tu..
    Cemane nak makan tu?
    Kreatif nye,Hana lukis spontaneous je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu lah pasal. berbaloi lah kot dengan harga and suasana dia.. ^^, makan sikit2 je kak.kompem habis...

      tu lah pasal.. saya tenung je apa yang dia lukis... perghh

      Delete
  22. Wahhh..bestlah picnic kat tasik klcc.
    Kalau bawak tikar boleh ke?
    Haha..x pernah dibuat orang pulak,kan?
    Bukan ape, senang budak-budak ni nak duduk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kak ^^,

      ramai je sebenarnya piknik kat situ. saya x tahu lak selama ni. hahaha.. kitorang selamba rock je duduk kat mana-mana. kalau kena marah, cari port lain. hahahaha...

      bawa baju renang sekali kak. takut 3 heroes akak tu nak mandi kolam ke.. hehe

      Delete
  23. Best tu dapat bunga.
    Asben suka nak bagi bunga tapi akak x nak.
    Buat nyemakkan rumah je..t akk jugak yang kene kemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la juga.. tapi tu lah, saya pun x berapa dengan bunga. sebab saya x reti jaga... hahaha..

      ummi saya suka bunga.. kalau akak datang rumah saya, kompem bunga je kat luar dengan kat dalam umah saya. XD

      Delete
    2. Oh,...Shikin bukan minah bunga ye :)

      Delete
  24. Seronoknya diraikan! Dgn orang2 tersayang pulak tu :)
    Nway, have a great year ahead, Amy!

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.