Special Top Peliks Oktober .:DR SHIKIN:.

2:35 p.m
apartment
tak ada kuliah dah petang ni

assalamualaikum and hello lads!

memandangkan Oktober adalah bulan kelahiran aku, aku nak bagi something dekat semua top peliks aku yang tersenarai dekat sidebar tu. tapi bukanlah hadiah mewah. or perlu dipos. simple je. sobs. aku masih student.

so, first sekali adalah Dr Shikin.

nama pun Doktor. so, korang tahulah doktor ni kerja dia apa kan? rasanya masa kecil-kecil, hampir semua ada cita-cita nak jadi doktor. termasuklah aku. hahaha.

Dr Shikin tinggal di Negeri Sembilan. Ada 4 heroes yang bertahta di hatinya buat masa ni. si suami dan 3 orang anak lelaki yang comel. Abe, Ajik dan Iri. 

first thing masa aku dengar pasal Dr Shikin, dalam hati aku

'eh, ada doktor yang jadi blogger juga?

serious aku terkejut. lama-lama kenal, Dr Shikin ni mesra juga orangnya. rajin singgah, baca entry and komen banyak-banyak dekat blog orang lain. aku impressed gila, serious!

and even Dr Shikin ada gelaran doktor, tapi x pernah aku nampak Dr Shikin bermegah megah dengan gelaran yang ada.. selalu gelarkan diri kakak mostly. :) aku je ngada panggil Dr Shikin kadang-kadang. heee~

aku suka baca blog Dr Shikin sebab ada banyak info pasal medical treatment and seangkatan dengannya. apa yang real dan apa yang mitos. 

ada juga cerita pasal benda lain. pasal anak-anak. pasal karenah pesakit. pasal aktiviti harian.
kalau ada masa, apa kata korang jengah blog Dr Shikin ye ^^, 

p/s : setiap top peliks akan dapat gambar berlainan. so minta maaf kalau x cantik.. saya masih newbie. sobs sobs.. ini bukan entry minta dipuji. terima kasih.

sebenarnya nak buat macma ni, tapi SUSAH.  sobs! macam ni lah baru kena dengan Dr sikit.

X-Ray Typography in Photoshop
 
 
 
 
post signature

Share:

46 comments

  1. wah bestnya kene review.. yeh suka baca entry kak syikin jugak :)

    ReplyDelete
  2. btul2... hamble je dr tu... tulisan pun kelakar je ayat dia.

    ReplyDelete
  3. alahai seronoknya..akak x tersenarai dalam top peliks tu..huuu..sedeynya..tapi betul tu dr.shikin memang orang yang mesra dan rajin singgah dan komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. bulan november ada lagi kak ^^, betul :)

      Delete
  4. Replies
    1. oh ye ke? hahaha... hello kawan ^^,

      Delete
  5. Sama la...Acik pun panggil Doc je...sama macam awak jugak.."ada jugak doctor jadi blogger.Sempat pulak tu"

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. tu lah pasal. tu yang kagum tu.

      Delete
  6. ye, Kak Ros pun suka ke blog dr syikin.. macam macam perkongsian tentang perubatan ada kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul. saya yang x tau sangat pasal medical pun dah tahu sikit2. ^^,

      Delete
  7. suka kak shikin. baik sangat. hehe

    ReplyDelete
  8. actually xprasan pn shikin doc. lama2 sllu BW bru prasan doc upenyee..haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya tengok url blog yang buat saya terkejut tu...

      Delete
  9. kak sha suka kak shikin sebab sporting dan loyar buruk !! ailepyu kakshikin !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... dengan karenah pesakit2 dr Shikin lagi. adoi

      Delete
  10. amy, buatlah tutorial, camne nk buat name kak scha tuh...comellah name gune gingerbread man tuh :D i like!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Betul! Akak pun berkenan tengok!

      Delete
    2. hehehe... boleh-boleh. nanti saya buat ye akak-akak sekalian ^^,

      Delete
  11. Kalau akk.mmg doktor pkerjaan plg xnk skli..
    Xmo ade sgkut paut dgn.klnik or hospital..
    Heee tp.dr shikin mmg peramah orgnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. saya start form 4 sama lah dengan kak Ayu. dengar doktor je, dah rasa lemah. padahal dulu berangan betul nak jadi doktor. hahaha...

      ye betul ^^,

      Delete
    2. Hahaha mesti zaman sekolah rendah cikgu tny nk jadi ape mesti nk jadi doktor kan??
      Oooo sejak tau pkrjaan doktor tu cmne trs ase gerun...
      Bau hospital pom bleh bt akk pitam tauu

      Delete
  12. Rajinnya Amy! Shikin memang humble & friendly :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nanti kak Farrah punya pun ada gak ^^,

      Delete
  13. Cik Mimie suka stalker blog Dr.Shikin...hahaha..tahniah Dr.Shikin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yep, saya pun selalu stalk blog Dr Shikin. tapi suka komen pukal. sebab tu baca je dulu baru snggah balik XP

      Delete
  14. Selamay berkenalan doktor..bestnya dapat berkenalan dengan ramai orang yang datang dari pelbagai jawatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, betul tu mama ^^, seronok sangat! at least kita boleh tahu kisah orang walaupun kita xkan mungkin alami benda tu :)

      Delete
  15. betul2, mule2 pun tekejut akk ni doc, haha
    terbaek kan.. doc dan blogger. Tabik spring lah. Kite ni jd silent reader je blog akk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya pun sama..

      yes, tabik springg! lah, kenapa jadi silent reader je? kak Shikin x makan orang XP kak Shikin rawat orang je. hehe

      Delete
  16. Alamak..tak sangka Amy buat review top peliks.
    Thanx a lot tau.
    Suka kawan ngan Amy.
    Samelah..amy pun peramah.
    Thanx pada semua yang singgah blog saya juga.
    Tak best mana pun.
    Banyak merapu je kot..
    Actually banyak nak cerita tapi selalu xde masa nak type, lepastu idea hilang macam tu aje..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. sorilah kak, tulisan tu x lawa.. sobs. saya ingat nak tukar jadi bentuk yang lebih kena dengan doktor. tapi susah nak buat T_____T nanti dah power saya tukar balik...

      apa merapunya kak. setiap cerita manusia berbeza kan. ^^, kalau serius sangat entri, kita pun takut. nak komen lagilah seriau. hehehe

      Delete
  17. Saya minta maaf kalau ada yang rasa x best dengan entries saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde lah kak. xyah mnx maaf lah. ^^,

      Delete
  18. Haaaaa. aina jadi silent reader jee. segan nk komen. bebeheb. π_π

    ReplyDelete
  19. tahniah kak shikin kena review. seronokkan baca blog kak shikin banyak info yg kita tak tahu XD

    ReplyDelete
  20. Kak Shikin doc special.. hobi kan blogging.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.