Top 5 Favorite Websites

9:51 a.m
rumah
lapar....
assalamualaikum and hello lads!
ni namanya tak ada kerja and tak tahu nak buat entri apa. wakakaka. tapi moga-moga salah satu website ni dapat membantu korang yang tengah mencari ilmu or whatnot.

oh, aku ketepikan Facebook, Instagram, Blog, dan seangkatan dengannya. duh..

1. IMDb

ha, korang tahu tak IMDB ni apa? bagi seorang peminat movie dan TV shows, aku banyak refer dekat website ni. bila dah semakin obses dengan movies, aku jadi makin cerewet. 

so, nak tahu movie tu best or tak. aku tengok rating dia. meh aku bagi tips ye kawan-kawan.

kalau rating cerita tu atas 6.5, cerita tu in shaa ALLAH best. kalau bawah, confirm bosan. kalau rating terlebih-lebih tinggi and cerita tu dah lama disiarkan, cofirm best gilaaaa! serious aku kata. nak tengok contoh?

dua-dua cerita ni tolonglah jangan bagi anak-anak bawah umur tengok ya. please...



website ni sangat best! sebab kat sini aku rasa budak-budak kreatif and overcreative berkumpul. banyak sangat benda menarik. ada wallpaper awesome, ada rainmeter skin yang aku cerita haritu. ada apalagi entah. lupa.

tapi ada certain yang boleh di download. ada certain yang kena bayar baru boleh dapat. kalau korang nampak dia pnya design lawa gila tu, rasanya confirm kena bayar. haha. 


3. Tuebl

aku bukan je peminat movie, aku juga minat membaca. aku sekarang lebih prefer baca offline. so, aku download ebook apa yang aku nak kat sini and aku baca kat laptop or handphone.



tapi kalau korang tak ada app yang boleh baca .epub tak boleh buka tau. sia-sia je download.


ha, ni untuk peminat Hindi sahaja. aku kalau dah suka lagu tu, aku cari and download kat website ni. lagu dia full and tak ada gangguan tambahan cerita ke apa. and sebelum movie dah keluar, lagu dia dah ada kat sini. 

5. Torrent

ini dunia aku. haha. nak cari movie and TV shows yang best, aku donlod kat sini. tapi ada cara nak pilih movie mana yang okay. 

ada satu hari tu, aku donlod Pirates of the Carribean, sekali dah habis donlod, rupanya dia cakap Hindustan -.- 

oh, ni pun kena ada app untuk proses mendonlod tu berjalan... tapi Malaysia kadang-kadang *aku pelik kenapa kadang-kadang* banned website ni. so, pandai-pandailah.... maaf, x boleh bagi link. karang aku pula kena banned.

ada banyakk lagi website aku selalu singgah, well, almost everyday actually. tapi ini je lah buat masa ni. bukan ada orang berminat pun. wakakaka..

adios~

p/s : link pada tajuk website
 
 
post signature

Share:

30 comments

  1. yg ke-2 ja kita selalu singgah pinjam gambor..hehe
    no..3 baru tahu..thanks..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kan... kadang2 tu nak edit gambar, amek kat situ je...

      sama-sama ^^,

      Delete
  2. bab hindustan tu yang saya paling suka..hihi

    ReplyDelete
  3. Imdb tu utk tgk review je ke? Atau boleh stream online?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, unfortunately untuk review je.. kalau nak stream online, kau try movie4k. aku kalau kat uniten, aku layan website tu sebab torrent xley buka. hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. oh erk? x pernah dengar lak.. heee

      Delete
  5. Zumal tak pernah pergi laman-laman web nie. Hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. try try la ushar kalau ada masa. hee

      Delete
  6. xpernah tau pun sume tu..hahaha..sangat malas Cik Mimie ni kan.. =_="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saya memang jenis suka explore sana sini.. kalau ada masa, try la ushar website nya ^^,

      Delete
  7. suke sgt deviant art tu. excited sbb gmbar die cantik sangat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, diorang kreatif gila kot!! haha. jeles sangat >.<

      Delete
  8. thanx sharing website songs.pk tu!!! hehe, nak layan pas ni

    ReplyDelete
  9. Semua ni sangat berguna :)
    Thanks sharing.

    ReplyDelete
  10. ok. nak try no. 4! minat hindustan gak. hoho

    ReplyDelete
  11. perrghhh. layan torrent jugakkk. hahahhha

    ReplyDelete
    Replies
    1. of kos XP kalau peminat movie tapi x pernah dengar pasal torrent, itu bukan peminat movie namanya. hehe

      Delete
  12. no 4 tu cam best ja. tak ada movie hindustan skali ka?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... ala, unfortunately xde. XP

      kalau nak, ley g torrent tu.

      Delete
  13. akak ade kawan yang jual lukisan kat art amende tu tapi tak ingat plak nama dia.. lama dah tak jumpa and she is someone yang lukis lukis cartoon gak lah.. torrent of coz hihi. wajib..

    okay lah tu bahasa hindustan. elokla Amy pun ske hindustan. cant imagine johny deep cakap hindi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke? bestnya kalau pandai melukis ni. macam bff saya. jealous.

      hehehehe... bukan johnny yang cakap pun. sebab tu x feel sikit nak tengok. terpksa buang movie tu... -.-

      Delete
  14. bab citer dan lagu hindustan, kita geng.... hasben kaksha yang benci hindustan pun dah suka join kaksha... huahua... best2 web amy bagi... ailaikssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha... ha? suami kak sha x suka hindustan mula2? alamak, kalau dapat suami benci hindustan gak, susah la macam ni T___T

      macam mana kaksha bagi suami kaksha suka hindustan gak tu? hehe. bagi tips..

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.