TV Show Marathon Maniac

11:28 a.m
rumah
layan Castle 
assalamualaikum and hello lads!

credit to www.pattyhume.com
apa khabar semua?

tengok kak Farrah MF kita buat, aku pun nak buat juga. hahaha.

aku tahu tak ramai yang layan tv shows ni. sebab it takes time to watch it. aku tahu. aku pun pernah ada perasaan macam tu juga. aduh, malasnya nak marathon. tapi sekali dah layan, susah pula nak berhenti. tapi aku agak memilih juga. so, ini sahaja antara favorite aku currently.

1. Once Upon A Time - a very twisted yet interesting fairytale

credit to coherentfangirlreviews.wordpress.com

2. Castle - murder case tapi hero sekadar seorang writer.

credit to wallpaperest.com

3. Dexter - the very BEST SHOW EVER! aku suka gila cerita ni. tapi dah lama habis kot. kalau nak ulang banyak kali pun aku boleh layan. tapi cerita ni sangat 18+ okay. so, jangan bagi anak-anak tengok.

credit to themoviescore.com

4. Chicago Fire and Chicago PD *they are connected* - awesome. membuatkan aku jatuh hati dengan firefighter. wakakaka...

credit to www.celebritybug.net

5. The Big Bang Theory - nerd je faham cerita ni. sangat KELAKAR tapi bagi orang yang suka SAINS sahaja.

credit to kulitjokes.com

6. Arrow - hero dia handsome. haha. tapi cerita memang best. x dinafikan.

credit to moviepilot.com

7. Hawaii Five O - Hero dia pun handsome. cerita pasal murder juga

credit to www.tiodosfilmes.com

8. Warehouse - sangat unik cerita dia. a fantasy story maybe. tapi dah habis juga

credit to www.imdb.com

9. House M.D - pun dah habis. the only story about medical thingy yang aku minat.

credit to www.filmaffinity.com

10.  Criminal Minds - sangat best tapi sangat menakutkan. kalau tak berani, jangan tengok okay.

credit to allbestdesktopwallpapers.blogspot.com
 
 
 
 
post signature

Share:

28 comments

  1. Peminat drama english ni.. Dalam banyak2 cerita tu cuma TBBT jer yg aku minat.. Drama english ni kadang2 kena filter 2-3 kali juga kalau nk dijadikan tontonan umum kan? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... obses. can't help it. banyak kot ilmu aku dapat dari cerita-cerita diorang... tapi macam kau cakaplah. sangat2 x censored. aku pun malu. nak tengok, kena tengok sorang-sorang...

      TBBT memang awesome! okay, x sangka ada orang lain yang mnat cerita ni.. mekasih. haha

      Delete
  2. Zumal suka tengok Hawaii Five O dan Criminal Mind tu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh... cerita crimes je lah ni bro zumal minat? XP

      Delete
  3. pernah tengok OUAT, HFO ja. tapi tengok tak pernah complete episodes pun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau orang yang obses, dia xnak tnggal satu episod pun. heee

      Delete
  4. Semua cerita yang Amy list Cik Mimie tak layan pun..hukhuk T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... xpe...saya faham, x semua orang boleh layan tv shows ni. hee

      Delete
  5. semua bi ek.. nadyya jarang layan2 drama ni.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya x berapa mnat korea. saya x layan sangat cerita melayu.. a bit cerewet. cter english je saya banyak layan..

      Delete
  6. once upon a time tengok tapi takat season 2 je kot.. dulu tengok supernatural tapi skrg dh makin mengarut jadi malas nk follow dah. Gossip Girls and Pretty Little Liars. and the list goes on lah. byk sgt plak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, kenapa sampai season 2 je? layan lah lagi.. so twisted kot. hehehe.. supernatural saya x layan.. entahlah, xtahu kenapa...

      PLL pun best! yep, banyak lg sebenarnya. tapi saya listkan 10 je. hehe

      Delete
  7. waa... memang marathon sakan la...

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tengok. Amy jangan ketawakan Kak Ros.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. xpe, saya x ketawakan kak Ros. kak Ros minat Hindustan, so saya bagi exception kat kak ros. >.<

      Delete
  9. akak suka tgk hawai five 0 tu :-)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tengok semua cita kat atas sebab no free time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak... tak penting pun... ^^, kalau ada masa, layan je lah... kadang-kadang cerita ni banyak bagi maklumat best.. :)

      Delete
  11. Replies
    1. saya dah tengok!!! eh, sedang. hehe

      Delete
  12. Nak tengok tapi nanti tak terbuat kerja lain. Hehe. Cer bagi tips camne nak marathon semua tv shows. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya pun kalau dah layan, x terbuat kerja lain...

      lepas exam, saya selalu balas dendam dengan marathon. tu je masa saya buat.. haha

      Delete
  13. betul amy. kalau dh terlayan, mmg takleh nak stop. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.... kalau dah stop, langsung x terlayan dah. hahahaha

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.