Adik Rayyan VS BMW .:INI BARU ORANG MALAYSIA!:.

3:29 p.m
apartment
bengang dengan kawan. fuh fuh, sabar...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
ha, siapa kat sini orang Shah Alam? kalau korang dari Shah Alam, tapi x join lagi group Shah Alam Residents ni, aku sarankan untuk korang join. aku tak aktif. tapi seronok tengok diorang semua berkomunikasi :)
 
salah satu dia macam kisah adik Rayyan kita. 
 
and bila dipos dekat group SAR, x sangka ramai yang bagi respons nak membantu. alhamdulillah, aku tengok pun happy sangat. beruntung adik Rayyan. dapat merasa naik BMW. dapat kereta BMW mainan sekali. hehe.
 
dari apa yang aku baca dekat komen : *kopipes*

Rozaini Sani :
 
Adik Rayyan adalah pesakit cilik kanser. Telah kuar masuk HKL. Adik Rayyan peminat dan teringin nak naik kete BMW. Mak nya tak tahu nak buat macam mana setiap kalu bertembung dgn kete BMW, Adik Rayyan excited sangat. Mak nya terpikir gak utk pergi direct ke NAZA World utk berjumpa dgn salesman nk cuba mtak utk anak dia naik BMW. Bila mak rayyan sekadar mencuba post di wall SAR wpun tiada intention atau menarik perhatian org ramai cuma berharap agar seorang jer hamba Allah yg sudi membawa Adik Rayyan pusing2. Tapi Allah Maha Kaya. Mtak sebijik kete BMW tapi malam tadi 120bijik kete BMW ditadahnya. Subhanallah. Janji Allah benar
 
p/s : gambar semua aku ambil di facebook SAR. tak ada satu pun gambar aku punya. sekian. 
 




 
 
ha kau, bukan sebiji kereta BMW datang. beratus oi! rupanya ramai orang Shah Alam pakai BMW. haha. macam nilah orang Malaysia! yang hidup senang membantu yang memerlukan.
 
 
post signature

Share:

22 comments

  1. wow... dapat naik BMW syoknya. org msia kan baik hati :)

    semoga cancer adik rayyan semakin pulih

    jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  2. tersentuh akak baca entri pasal adik rayyan ni..serius macam nak nangis..tapi, syukur la kan hajat dia nak naik keta BMW tercapai..siap beratus lagi tu..fuh, alhamdulillah masih banyak rakyat malaysia yang prihatin.. tauke(jambu) pun ada..bestnya..

    ReplyDelete
  3. fuyooo.. banyaknyaa.. baru tahu org malaysia ni ramai kaya2 :)

    ReplyDelete
  4. semoga adik rayyan diberi kesihatan yg baik ^^

    ReplyDelete
  5. bagus ramai tangan yang menghulur nk tunai hasrat adik rayyan.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... seronoknya tengok.. :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. tumpang seronok tgk BMW beratur punya nk tunaikan hajat adik rayyan.. ini lah baru respect :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah. Hebat cerita ni.

    ReplyDelete
  9. Ada jugak terbaca kisah adik rayyan dekat FB..Alhamdulillah, masih ada lagi rakyat Malaysia yg prihatin..tercapai juga impian adik Rayyan kan :)

    ReplyDelete
  10. itula bagus ada group fb yang aktif macam tu.. tak join sana lg.. berguna utk masyarakat mcm tanggungjawab sosial kiranya..harap adik rayyan cepat sembuh.insyaaAllah

    ReplyDelete
  11. wow tabik spring. semoga Allah membalas jassa baik mereka semua

    ReplyDelete
  12. tadi ada masuk dalam malaysia hari ini. bagus la ada masih ada rakyat malaysia seperti ini.
    baru tahu tauke pun naik bmw :)
    moga adik rayyan pulih semula

    ReplyDelete
  13. Wahhh..alhamdulillah tertunai hajat adik Rayyan.
    Bangga dengan semua pemilik BMW yang hadir merealisasikan impian adik Rayyan.
    * psstt..tauke punya BMW. Woww..I peminat u okey.

    ReplyDelete
  14. Sebak bile bace cmni amy... alhdmullilah masih ade masyarkt yg prihatin...

    ReplyDelete
  15. Syabas pengguna bmw yg trlibat. Ini yg patut diContohi.
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah, akak baca pun dah tersentuh hati. Siapa kata orang malaysia tak baik, tak prihatin?? Termakbul jugak adik tu nak naik bmw.

    ReplyDelete
  17. FAITH IN HUMANITY RESTORED!

    Alhamdullilah

    ReplyDelete
  18. Ada tengok dlm instagram. Respect!

    ReplyDelete
  19. Tersentuh baca cerita macam ni. Masih ramai lagi rakyat Malaysia yang berhati mulia dan bersedia hulur bantuan untuk tengok orang lain gembira.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.