Churpremiere Horrible Bosses 2 Movie Review

5:16 p.m
apartment
buat report
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to www.reddit.com
rating IMdB : 6.8 (26 November 2014)
rating aku : 6.4


alhamdulillah. semalam selamat sampai ke One Utama dengan jayanya.. tepat pukul 4 aku dengan Emira bergerak ke One Utama. sebab masa tu kereta tak banyak and kami a bit trauma sedikit dengan kejadian lepas.
 
back to the story. what i can say about this movie is, FUNNY and AWESOME. 
 
cerita dia sangat kelakar. aku tak berhenti gelak. kadang-kadang rasa annoying je dengan lelaki-lelaki dalam movie tu. kadang-kadang rasa nak tampar, kadang-kadang rasa sweet. 
 
sebelum tu, meh aku ceritakan serba sedikit tentang siapa watak dia.
 
kalau korang dah tengok Horrible Bosses 1, korang akan tahu siapa Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) and Dale (Charlie Day) ni. diorang sangat benci dengan boss lama diorang. *diorang berlainan kerja tau*. and diorang decide untuk buka company sendiri. lebih senang.
 
baru promote produk dekat TV, dah ada businessman (Christoph Walt) yang berminat. sebab tak arif dalam bidang perniagaan, tersilap langkah, produk yang diorang hasilkan menjadi sia-sia. bankrupt lah jadinya. so, apa yang perlu diorang lakukan?
 
macam-macam idea datang. nak bunuh businessman yang kononnya nak tolong diorang tu ke. tapi diorang bukan professional killer. sampailah terfikir nak kidnap anak (Chris Pine!) kepada businessman tersebut.
 
disebabkan tak ada pengalaman dalam menculik orang, macam-macam benda pelik terjadi. si anak businessman tu pula yang kidnap diri sendiri. terkejutlah Nick, Kurt dengan Dale. tiba-tiba je si mamat tu ada dalam bonet kereta diorang dengan bertutup mulut dan berikat tangan.
 
credit to www.hypable.com
 
rupa-rupanya mamat tu nak uji bapa dia. dia nak tengok, bapa dia sayangkan dia or tak. atau lebih sayangkan perniagaan berbanding segala-galanya. 
 
macam-macam plan dibuat semata-mata nak dapatkan duit dari businessman tu. tapi lain pula yang terjadi. semua plan musnah! rupanya mamat tu .....................
 
credit to www.youtube.com
 
ha kena tengok sendiri okay ^^,
 
bagi aku, movie dia menariklah. sangat santai. sangat cliche. yes, cerita komedi memang macam tu. nak buat macam mana. tapi adalah juga plot twist dia. best lah... boleh jugalah nak layan dekat wayang. 

sebab semalam aku punyalah bad mood gila. maybe one of my worst day ever! tapi layan movie ni, hati jadi seronok balik. tenang je rasa. dapat tidur dengan lena. :)

dari yang aku nampak dalam cerita ni. even diorang berdua dalam tiga sahabat tu sangatlah annoying, sangat irritating, sangat blur, tapi diorang still stick together. diorang tetap bersama teruskan plan yang tak munasabah tu even tak ada skill. 
 
so, company yang diorang dah buka tu akan terus bankrupt atau naik balik? 
 
so, apa jadi dengan diorang? mampu ke dapatkan duit dari businessman tu? 
 
so, apa muslihat di sebalik kelakuan anak kepada businessman tu?
 
ha, jangan lupa tengok :P

thanks a lot Churp Churp for this opportunity ^^


 
 
 
 
post signature

Share:

20 comments

  1. yang 1st punya pun belum tengok. hehe. kena tengok yang 1st dulu la kot.

    ReplyDelete
  2. Laaaa Amy pun ada semalam kt hall mana akak di hall 4 seat C depan nun

    ReplyDelete
  3. macam best pula cite ni pas baca entri amy...kak wana pon dah lama x tengok movie di cinema..last sekali tengok ju-on..hee sedihnya

    ReplyDelete
  4. tertarik laa pulak nak tgok.. nak kena cari yang first dulu nie .. :D

    ReplyDelete
  5. kalau tak tengok yang first, boleh tak faham yang ni?

    ReplyDelete
  6. mcm best je nih Amy review nih.. nak kena tgk yg 1st dulu lah hehe

    ReplyDelete
  7. Huwaaaa apsal macam xtau pape ni... kena tengok ni... hakakkk kan seorang yang emosi... huahua

    ReplyDelete
  8. awwww bestnya dapat join event churp2.. cam best jeee

    ReplyDelete
  9. Awat menarik sangat cerita die..melonjak2 hati nak tengok baca review Amy ni..mcm best.. :)

    ReplyDelete
  10. kena tngok 1st punya ni. okay. nak donlod. hehe

    ReplyDelete
  11. Wahh mcm best je ni.. thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
  12. Mcm best je. Kne carik nie. Thnks sugget. Tgh2 cuti nie bole lyn..hihi
    Pencarian Sponsor Diperlukan

    ReplyDelete
  13. ada plot twist tu mcm best. tapi yg 1st x tgk lagi. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sama budak. Yg 1st pun tak tengok lagi ;)

      Delete
  14. huhu kena tengok yang first dulu ni..
    btw nak gak tiket free
    gimanakah..?

    ReplyDelete
  15. Rasa macam kama tak tengok wayang. Hehe.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.