CN1 .:AKU SUKA DIA:.

 

assalamualaikum and hello lads!


harini in shaa ALLAH aku dengan member pergi tengok movie Premiere Screening Interstellar. semoga selamat sampai ke One Utama dan balik semula ke UNITEN. aamiin.

okay, berbalik pada challenge. disebabkan aku dah banyaaaaak kali buat challenge no 2, aku skip pada challenge ketiga. ini link kalau nak tahu juga aku nak pergi mana. wakaka.

actually, aku suka nama yang ada huruf F. kebanyakan crush aku pun ada huruf F. hahaha. kecuali sorang. dia je tiba-tiba lain sikit dari taste aku semua.. oppsss..~

1.  Ammar Fidaie : Fidaie tu ada maksudnya. aku lupa..

2. Aniq Farhan

3. Isyraf Fathi : ketinggian & pembukaanku, kemenanganku

4. Azwa Safrina: Si jelita yang pintar

5. Rayyan Rizqin: pintu syurga utk orang yang berpuasa, rezeki

6. Hawa Shadrina - Nama isteri Nabi Adam & hati

7. Wardah Hamra - Bunga mawar & kemerah-merahan

8. Taufiq Zarif - Pertolongan, petunjuk & periang, berjenaka

9. Nasrin Nazifa - Bunga & bersih

10. Umair Qayyum - Maju & abadi, kekal

11. Lutfi Ikhwan - Kehalusanku & persaudaraan        
 
 
post signature

Share:

51 comments

  1. Cantik dan indah nama2 tu..sukaaaa!! Boleh la simpan jika ada anak nanti..Haha..*_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... tu lah, dah simpan ni XP

      Delete
  2. fuhh semua nama sedappp :)
    kite pulak ramai crush yg bernama 'H' dan ade jugak name exbf yg bernama 'H' hahahah

    kite tag
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-by-cik-puan-jelita.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke? haahaha... entah2 jodoh pun huruf H tak? XP

      Delete
  3. Oooooo.. tu yang tnya name ank akk dah bagi blm ye... rayyan rizqin name sepupu eb asben lak tu...
    Suke gak name rayyan..
    Tp sbb da ade dekat2 ni..
    Tak jadi letak

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, hahahaha... xde lah.. ni kebetulan kak XP

      tu lah, rayyan sedap gak. tapi macam dah ramai je nama rayyan tu. hahaha..

      Delete
    2. Kan?? Ramai dah name rayyan...
      tu yg xboh tuu..
      heheheh

      Delete
    3. hahahaha... xpe, banyak lagi nama lain ^^,

      Delete
  4. Ex-bf akak masa sekolah sampai Tahun 2 Medic pun nama F.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumpang lalu kat sini,...nama akak pun ada F hikhikhik

      Delete
    2. eh ye ke kak Shikin? hahaha... entah kenapa lah saya suka dnegan huruf F ni. adeh.

      lalu je kak Farrah. hehe. eh, ye lah. ada huruf F. hahaha.. XP

      Delete
  5. sedapnya nama-nama ni..esok kalau ada anak, boleh mintak idea lah kat Amy nak taruk nama apa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. boleh-boleh. tapi kalau nak nama pelik2, jangan tanya saya. saya x suka nama pelik2.. susah nak menyebutnya. hahaha

      Delete
  6. nama pun sedap2 tu. maksud pun baik2. ^^

    p/s : rajin betul dapat premiere nuffnang kan. untung la. haha =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... asalkan maksud nama baik dah cukup bagus ^^,

      hehehe... mekasih XP

      Delete
  7. Wahhh ! sedapnyaa nama-nama tu.. tetiba terbayang nak rembat utk letak dlm cerpen baru nanti. hehek. (Y) ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh pilih nama utk jadi watak hero, Jie :)

      Delete
    2. hahahaha.. boleh-boleh... amek je.. XP

      Delete
  8. Hahaha, macam boleh je pakai nama-nama ni untuk buat novel. kbai. novel yang berabad tak siap. HAHA. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... amek je. tapi jangan tersama dengan Jie pula.. konpius kang ada dua hero nama sama. XP

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. alamak, lupa lak nak letak. hahaha.. dia mnx 11 je.. sorry XP

      Delete
  11. Sedap-sedap nama kat atas tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH satu hari nnti ada anak nama macam kat atas tu. hehehehehehe... jauh betul angan. aduh. -.-

      Delete
    2. Insya Allah. Saya doakan! :D

      Delete
  12. boleh save untuk nama anak nanti ni. haha

    ReplyDelete
  13. Wah, sedap2 namanya :) Nama sapa tu Amy? hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama anak? XP hahahaha.. nama untuk watak novel pun boleh. hee

      Delete
  14. Replies
    1. eh, hahahaha.. alamak, lupa juga nak letak kat atas... kalau dia mnx lbih dari 11, saya letak nama abang FF. XP

      Delete
  15. akak suka name laiyinul harir... xpasti ejaan dia camne...maksudnya selembut sutera...comel je kalau kasi name camni kat anak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, uniknya nama..! tapi sedap gak bunyi dia.. heheh..

      Delete
  16. Saya paling suka nama yg ada maksud bunga.
    Macam nama Wardah tu..
    Boleh dipertimbangkan.
    Hurmm.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel je nama yang ada maksud bunga kan ^^,

      Delete
  17. Akak dah tau dah nama anak amy esok apa..hahah

    ReplyDelete
  18. boleh save letak nama2 bakal anak akak nnti. ehh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh-boleh. x ada masalah. tapi harapnya x sama la.. XP

      Delete
  19. wah sedap sedap aih nama Amy senaraikan ni ;)
    oo suka F ek. nama abang dan adik lelaki kak Ros pun F jugak. eh tetiba.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. yep, suka huruf F. eh eh.... hahaha

      Delete
  20. perkataan pertama keluar dr mulut, 'Amboiiiiiiii..' haha
    sorry la amy.
    dengki dpt layan movie dgn kawan2.. hehe..
    btw,senarai nama atas ni mmg sedap dan maaksud baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... ni challenge tau. so kena list kan juga XP

      sorry, x berniat nak buat sesape jeles.

      Delete
  21. sedapnya nama-nama ni.
    kalau dalam novel nama gini, mesti terbayangkan hero dan heroin yang sangat hensem dan cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.... dalam novel selalunya memang watak2 dia hensem dengan cantik kan. jarang la nak dengar watak x comel bagai..

      Delete
  22. Boleh simpan buat nama anak-anak nanti.
    Hehe..lambat lagi.
    Kawin cepat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. xpe, simpan je.. kahwin pun xtau la bila..

      Delete
  23. Macam tertarik dgn yg no 10 tp semua macam best2. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. no 10 watak novel saya XP

      Delete
  24. rayyan rizqin tu macam nama anak rita rudaini. hehe. depan dia ada airit :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.