CN1 .:BEST FILM EVER:.

 


assalamualaikum and hello lads!

kalini pasal filem yang digemari pula. yeah! my favorite! :D 

of course lah aku ada banyak filem yang aku suka. tapi disebabkan kena buat 11 je, aku bagi lah 11 je. hehe.. favorite tak mengikut tahap mana aku suka. this is just a random arrangement.

1.  Leap Year .:Romance:.

credit to me. wakaka.. memang google, keluar blog aku -.-

dilakonkan oleh Amy Adams dan Matthew Goode. cerita dia sangat simple tapi sangat sweet. ini antara cerita romance yang boleh aku layan tanpa rasa mengantuk. 

kisah seorang perempuan yang nak melamar boyfriend dia semasa tahun lompat. this is very rare tapi pernah menjadi tradisi family dia. mula-mula dia rasa benda tu absurd, last-last dia buat.

tapi sepanjang perjalanan nak pergi melamar, dia bertemu dengan seorang lelaki. kat sinilah best dia! 

malas nak cerita banyak, cari sendiri and tengok sendiri. wakaka.. 

nak tengok review, boleh ushar post ni. tak sangka aku pernah buat review pasal movie ni rupanya -.-

2. X Men *semualah* .:Sci-Fi:.

3. Law Abiding Citizen .:Thriller:. - wajib tengok oi! 

4. Despicable Me .:Animation:.

 

5. Premium Rush .:Action:.

6. KKKG .:Hindi:. siapa tak tahu KKKG ni apa, aku tampar 100 kali. wakaka. gurau-gurau.

7. Maleficent

8.Charlie St. Cloud .:Drama:.

credit to www.fanpop.com

9. Back To The Future Trilogy

10. Chennai Express .:Hindi:.

best cerita ni! dah lama x tengok cerita Hindustan bergaduh gila-gila. hahahaha.


11. Rise of the Guardians .:Animation:.
post signature

Share:

44 comments

  1. Kabhi Kushi Kabhi Gam..tiap kali tengok mesti nanges.wahaha =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kancerita ni.
      Sama-sama macam kuch2 hota hai jugak.

      Delete
    2. hehehe.. yep, Kuch Kuch Hota Hai rasanya filem hindi pertama saya layan masa kecik2 dulu.. pastu terus melekat dengan hindustan.. hahahaha

      Delete
  2. Suka juga X-Men, dengan KKKG. Kalau tengok KKKG je, mesti banjir T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. x sah kalau x banjir bilik ni bila tengok. hahahahaha

      Delete
  3. Despicablee puunn bestt. sukaa layan. hahhahaa. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, comel je cter dia.. dah la kartun dia comelllllllllll!! XD

      Delete
  4. Filem no.1 tu macam best plak..aha, kalo KKKG tu memang suka tengok n nangesss..cite minion tu bestttt..layan ja kan Amy..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... simple je cter dia tapi seronok la tengok.

      betul tu kak... sayu je cter dia...

      minion dia comel! >.<

      Delete
  5. ehem ehem KKKG tu apa ye..?? kaksha tak tau lah.... lalalalala (mengidam penampau Amy)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaah.. kalau dengan kaksha, saya kena tampar slow2 je la.. nnti tuan macho kaksha marah XP

      Delete
  6. they both have dimple.. cute! love SRK 4eva.. but the thing is nowadays..
    takde actor yg sehensem actor zaman2 SRK.. awat jadi lagu tu.. ):

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, betul! hehe...

      tu lah pasal.. ada lah juga tapi x banyak yang berbakat macam dia. hahaha...

      Delete
    2. takde yg hensem. kenapa mak bapak diorang lagi hensem.. anak2 tak.. hehe..
      pastu suka buat kontroversi entah apa-apa..
      sekarang ni, my eyes on varun and alia bhat.
      depa dok habaq la varun and alia ni the next sweet chemistry couple after SRK and Kajol..
      we'll see........ ... ....

      Delete
  7. mama nak senarai filem sampai 11? pengsan............ mama bukan penonton filem yang baik.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... xpelah mama, skip je challenge ni XP

      Delete
  8. KKKG memang terbaek!! tengok byk kali pun tak bosan n sure nangis..heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn!!! boleh hafal skrip dia lagi.. hehehehehe

      Delete
  9. Replies
    1. haiyooo.. x tahu ka abang Arz? haha

      Delete
  10. wreck it ralph pon best . suka tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. cter tu comel je... hehe.. x sabar nak tengok Big Hero 6!

      Delete
  11. leap year tu dah lamaaaa nak tengok tapi belum tertengok. cari yang watch online tak jumpak.
    kkkg memang best! lagu2 pun suka siap boleh sing along.haha
    chennai express pun best sangat! 2x dah tengok. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ye ke? alamak, nnti saya try carikan ye...

      betul.! rasa nak menari sekali juga. wakakaka...

      saya pun dah banyak kali tgk CE. hehe

      Delete
  12. Amy ni mmg terror la pasal movie..lagu segala...boleh pass kat awak...
    You know what...kak nad tak pernah nak ingat title movie atau script movie tuh...tak kisah lah walau dah tengok banyak kali...sekali lalu jer dalam kepala...bangun pagi lupa terus haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. saya obses sikit dengan movie kak. sampai ummi pun marah xP

      ye ke? adoi... susah juga macam ni.. memang x mnat la namanya macam tu. hahaha

      Delete
  13. akak dh berulang kali tngok chennai express. tak muak2 jgakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha.. cerita tu banyak humour.. asyik tergelak je tngok. lagi2 part yang nyanyi tu.. lol

      Delete
  14. Akk ade tgk chennai express.. lawak2...
    Woooooo fav kartoon ever despacable me!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan, kelakar je cerita dia.. kalau siapa yang banyak layan Hindi, fahamlah keseluruhan cerita dnegan lagu tu... My Name Is Khan, Life of Pi, DDLJ, Rab Ne Bana Di Jodi, macam-macam lagi lah...

      Delete
  15. sampai hati nak tampar mereka yang tahu.. hihihi. maafkanlah mereka.. hihi. saje gurau.

    ReplyDelete
  16. Leap Year, KKKG akak memang suka!

    ReplyDelete
  17. Jgn sebut kkkg, kkhh pun berderai air mato mleleh2..haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... betul. ! saya masih lagi mencari cerita Melayu yang boleh buat saya menangis meleleh leleh.

      Delete
  18. sedih giler KKKG tu, nasib bek lagu-lagu dia best-best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahaa.. lagu dia semua best! penyanyi dia pun mantap! ^^

      Delete
  19. IM tahu KKKG. Hehe. 3 idiots best jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, nasib baik tahu XP

      yep, 3 idiots pun best ^^

      Delete
  20. KKKG tak tengok habis. hehe. lama sangat. jangan marah ye amy :)
    tetiba teringin nak tgk leap year.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.