CN1 .:BIGGEST PET PEEVE:.

10:40 a.m
apartment
dengar lagu Hindustan. muaahahaha
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
these are all the things that i kinda hate. so, maaf kalau ada yang terasa ye. 
 
 
1. Plastik/Fake
 
.: aku pun boleh jadi fake. tapi aku benci orang yang fake 100% and at the same time dia malukan orang lain. dia suruh kita benci orang tu sebab orang tu ambil kesempatan dekat dia. tapi bila orang tu ada, dia jadi baik gila pula dengan orang tu. wtf! *fish*
 
 
2. Bazir
 
.: aku tak tahu nak klasifikan macam mana. orang yang suka membazir. dah tahu tak masuk bilik air dah, tutuplah lampu tu. dah tahu tak ada orang dekat ruang tamu tu, tutuplah kipas. ini pergi biar je buat. banyak duit kau.
 
 
3. Menyampuk
 
.: masa kecil-kecil aku suka menyampuk. arwah abah marah. kata tak manis. now aku pun jadi tak suka orang yang menyampuk. aku tak cakap dengan kau, jangan masuk campur.
 
https://31.media.tumblr.com/69f6cc2d69896c7a1bce887f1b9b43d0/tumblr_inline_nckzjsBTjr1rg5gcb.gif
 
 
4. SMS while having a conversation
 

5. Perokok

.: aku tak kisah pun orang yang nak merokok ni. tapi tengoklah tempat. kat tempat banyak budak-budak juga kau nak merokok. woi... kau dah kenapa.


6. Pasang alarm kuat-kuat. *kalau senang bangun tak apa*


7. Parking suka hati mak bapa kau

credit to www.huffingtonpost.ca
8. Mungkir janji

.: kalau ada sebab tertentu tak apa, biasalah kita. tapi at least bagitahu awal-awal. jangan dah last minute, eh, tak jadilah.. memang aku angin je.


9. Ego maniac


10. Tak concentrate dengan movie

.: aku ni dah lah minat movie. so, bila orang tu layan movie sama dengan aku, tapi dia x fokus 100%, memang aku tutup terus. menyampah je. aku baling kang hp tu.


11. Lambat 

http://33.media.tumblr.com/tumblr_m62rx7OZ3d1ql6cmgo1_500.gif
credit to www.tumblr.com
 
 
post signature

Share:

32 comments

  1. Semua kat atas pun saya tak suka. Bikin sakit hati.

    ReplyDelete
  2. 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 11 damn i hate it so much! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ada damn tu, benci sungguhlah maknanya. :P

      Delete
  3. kan. perokok ni kadang2 macam x de otak. nak bunuh diri biarlah sorang2.--' ini nak ajak orang mati bersama tu dah kenapa..lols.

    //akak aina nak start esok lusa boleh. nak warm up balik. hahahah. XD. tapi kak.. email dengan password akak x kasi lgii. heee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...entahlah dik... nak tegur pun, bukan dimakan.... -.-

      alamak, ye ke? akak lupa. nnti akak bagi ye.. ^^

      Delete
  4. semua sy xsuka . hahahaha
    tp part last tuu salu terjadi.. 'sejuk' je rasa.. wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan... saya ni pantang betul orang lambat. rasa nak tampar2 je..

      Delete
  5. akak pun xsuka org yg tak fokus dlm wayang. sikit2 tanya kita. aiyaaa. spoil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahaha... kalau akak tengok cerita seram, akak jangan ajak saya, kompem saya lah orang tu :P

      Delete
  6. tak suka jugak bau rokok. rimas dengan bau asap. kalau lalu tepi orang merokok,memang tutup hidung depan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. saya pun selamba je tutup hidung. dah dia pun selamba je rokok kan..

      Delete
  7. Yang nombor 2 tu, samalah kita. Panas je hati kalau orang tak reti tutup suis bagai ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan... pakai reti pula, asal tutup x reti... -.-

      Delete
  8. Cik Mimie tak suka org merokok..kalau nk rokok boleh p jauh2 skit..tak suka bau asap tu..busuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.. pelik macam mana diorang boleh tahan -.-

      Delete
  9. Plg benci ye *bkn xsuka lg, bnci dah* si perokok i cant breath!! Comfirm batuk!
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tu lah... lagi-lagi yang merokok dalam bilik aircond. adoi.... -.-

      Delete
  10. Semua annoys akak kecuali 7, 9 & 10. Tang orang ego tu sebab dah selalu sangat jumpa & deal dgn diorang sampai dah immune hehehe dan akak paling tak suka bila kita tengah berborak, budak kecik menyampuk dan mak budak kecik ni dengan muka hebat cakap,.."bijak kan?!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke kak? saya xtahu lah boleh deal ke x satu hari nnti...

      haha, yang tu memang annoying.. aiyooo..~

      Delete
  11. plastik tu geram! kak ROs pernah alami. bukan main dia bagitahu itu ini tentang somebody, last2 bukan main baik lagi dia dengan si A.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.... apa point dia suruh kita benci orang tu. last-last orang tu benci kita, orang tu suka dia -.-

      Delete
  12. Husshh..terok nor parking tu.
    Tak consider orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa ler kak.. ada je manusia macam ni kan.. akak pun pernah kena juga kan..

      Delete
  13. Antara benda yg IM tak suka jugak. Yg suka lambat lambat pun tak suka. Geram.

    ReplyDelete
  14. amy panas baran ya? gurau ja.. hehe

    no.2 tu paling pantang la dengan merokok..

    ReplyDelete
  15. Bab SMS tu memang tak dinafikan. Macam dia tak appreciate kehadiran kita waktu tu kan. Cet.

    ReplyDelete
  16. oooi yang alarm tu..!! setuju setuju. pasang kuat kuat then letak tepi telinga lagi tapi seinci tak bergerak. heeey rasa nak hempuk aje.

    ReplyDelete
  17. sakit mata tengok orang yang suka membazir. lagi2 kalau bayar sama2. huhu.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.