CN1 .:BILA BERTEMU BUAH:.

 

assalamualaikum and hello lads!

aku ada banyak entri nak buat dalam kepala. tapi malas nak taip. so, ini je aku buat dulu. hahaha. esok ada briefing FYP! >.<


kalini pasal buah yang diminati. hehe. ini salah satu challenge yang rare. actually, semua jenis buah aku suka makan. bagilah aku buah apa-apa, kalau aku suka, memang aku jadi kedekut. wakakkaa.

1. Mangga

2. Durian

3. Anggur

credit to www.popsugar.com

4. Jambu Batu

5. Epal 

6. Pisang

credit to www.hongkiat.com

7. Nenas

8. Strawberi

9. Tembikai

10. Betik

11. Rambutan

credit to www.wallpapersdesign.net
 
 
 
 
post signature

Share:

46 comments

  1. Hampir semua buah tu akak pun suka makan..Haha, jadi kedekut kerana buah..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kan! kdang2 adik marah sebab saya makan sorang2. tapi peduli apa >.<

      Delete
  2. buah-buahan tempatan sangat best... oh durian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, buah tempatan rasanya lagi sedap dan kampung. cewah..

      Delete
  3. Dah lama tak makan buah-buahan tempatan. Rindu! Penat dah asyik makan epal je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. nnti balik Malaysia, makan buah banyak2 ye XP

      Delete
  4. semua buah yang sedap.
    paling suka betik, pisang, mangga, manggis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, manggis pun sedap gak. haha. banyak sangat buah, xtahu nak list mana satu...

      Delete
  5. rambutan........ kenapa duduk bawah.. ikut ranking, mama suka makan rambutan..

    Ikhlas dari : Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ni bukan ada ranking pun kak. apa yang bertandang dalam fikiran, saya letak je. heee

      Delete
  6. Hahahah kite same la amy... klau dpt buah yg suke.. mmg kedekut sikit... and suke makan buah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kan kak.. saya makan cepat2 sebab xnak orang mnx. hahahahah

      Delete
  7. semua yang di atas pun kak Ros suka je :)

    ReplyDelete
  8. Cik Mimie bukan penggemar buah...hahaha..lagi2 durian..memang tolak awal2..hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? eehehe.. xpe, asalkan makan makanan lain yang berkhasiat pun dah okay ^^

      Delete
  9. suka gak makan buah, sebab sayur kurenng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik, ye ke? hehe.. okay la tu. at least buah-buahan, akak makan.. ^^

      Delete
  10. Replies
    1. ahahaha. betul. kalau saya ada masalah kesihatan perut je, saya makan betik ^^

      Delete
  11. semua buah kita suka..haha.. tak ada masalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu lah, saya sumbat je buah pape pun.

      Delete
  12. Yummy! Kita geng! Akak suka buah! Apa2 buah pun hehehe

    ReplyDelete
  13. suka jugak list buah kat atas ni. nyum2.^^

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. alamak, dia mnx 11 je. ni yang awal2 saya ingat. kalau x, nak list semua. hahahahah

      Delete
    2. ingatkan cik amy tak suka pelam.. hehe..
      saya taip perkataan ni je dah kecuq air liur.. ^_^

      Delete
  15. Fav utama akk: green apple.
    Pelam ke anggur ke jeruk asam boi mangga ke tolak tepi..syuhhh!
    Hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau green apple, saya suka order masa makan dekat luar. hehehe...

      Delete
  16. bleh kaaaata semua sama \\^^// hahaha.. durian sedapnyaaaa lahai. tapi akak slalu tak boleh makan banyak nnt demam. cepat sngguh demam even da minum air pangsa tu pun. i love betik senang nak uk uk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha.. yeah! saya pun x makan banyak sangat durian tu... eh, sampai demam? bahaya gak tu erk..

      betik memang pelawas sangat bagus.. haha

      Delete
  17. Suka buah jugak!
    Tapi kalau bagi mangga, mmg taknak share kalau boleh. HAHA perangai jaat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. saya pun jadi jahat sikit kalau dapat buah mangga.. >.<

      Delete
  18. semua buah saya suka.
    tapi malas nak kopek ja, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. suruh asben akak kopek je la macam tu XP

      Delete
  19. semua buah saya suka.
    tapi malas nak kopek ja, hehehe

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. ahahahaha... nenas tu, saya dengan ummi and adik2, suka makan saje.. padahal nak buat lauk. adoi

      Delete
  21. semua jenis buah yg Amy listkan tu akak suka..tapi x lah jadi kedekut bak kata Amy tu ahahaha

    ReplyDelete
  22. semua buah pun sedap. paling suka ciku. susah nak jumpa :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.