CN1 .:MELANCONG DI MALAYSIA:.

10:03 a.m
apartment
layan lagu...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
harini bermula cabaran baru pula. yeah! :D
 
 


cabaran  ni datang dari kak Kathy Rbain kita. jom join sekali! aku buat cabaran yang pertama dulu. 

 1. Pulau Kapas

2. Kota Kinabalu

3. Pulau Sipadan
credit to www.1malaysiahotelstravelguide.com

4. Kundasang

5. Padang Besar

6. Semua Air Terjun di Malaysia

credit to ikhlasue.blogspot.com

7. Taman Tasik Taiping

8. Bukit Bendera

9. Bukit Tinggi

10. Warisan Rimba

credit to tokgajahfanatic.forumotion.com

11. Kelip-Kelip Kampung Kuantan
 
 
post signature

Share:

51 comments

  1. Taman Tasik Taiping tu best..
    semoga sampai ke destinasi ye cayang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH kak. semoga impian akak pun tercapai ^^,

      Delete
  2. semua tempat shark x pernah pergi lagi.
    sedih betul nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sama lah kita. sebab tu masuk dalam ni..

      Delete
  3. Replies
    1. jom!!!!!!!! kalau akak nk g, roger2 saya erk. hehehe

      Delete
  4. padang besar memang akak akan pergi setiap balik kampung
    hehehe
    lamanya tak mandi air terjun ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ye ke? untungnya. sobs. hahaha... kan.. bestnya dapat dengar bunyi air terjun. dapat menyelam lama-lama dalam sungai.. ufff

      Delete
  5. singgah ..

    http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/11/cn-1-1-11-tempat-ingin-di-lawati-di.html

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kannn.. sebab tu teringin nak g sana. hehe

      Delete
  7. yeay ~ da feeling better kan....???

    semoga impian mu tercapai....

    ReplyDelete
  8. Cik Mimie nak pergi pulau2 tu jugak..cam tenang je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! rasa feeling je bila dapat tengok pantai.. hehe

      Delete
  9. mai penang hello hello k..
    kalau dak akak
    mogok
    sebulan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait kak!!! hahaha, alamak, x ley la x hello hello macam ni...

      nnti saya nk g Penang, saya roger XD

      Delete
  10. macam best ja semua tempat yang Amy J sebutkan ini. Kampung kelip kelip lagi menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH memang best... teringin nak tengok kelip2 tu. hehehe

      Delete
  11. serius.. teringin sgt nak pegi kundasang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!! jom g sana sama-sama. hehehe ^^,

      Delete
  12. Amyy..kalau datang Sabah info akak tau..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik kak! saya pasti roger! hehehe.. ^^,

      Delete
  13. Jom g kelip2 kampung kuantan tu amy...
    Hhehehe mbe akk umah dia area situ je..
    Lame dah dia ajak g...
    Tah bile2 tah nk g sane

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kak! hehehe... oh, ye ke? bestnya.. tu lah, dah lama sangat nak try ke sana. tapi xde rezeki lagi..

      Delete
  14. Gambar jeram tu kat mana?
    Ada rumah situ..selamat ke?
    Tapi nampak best sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat mana entah. saya duk google saje, jmpa lak. hahahahah.. x sure la best ke x..

      Delete
  15. warisan rimba tu nampak cantik. tapi adakah indah rupa dari khabar?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah lah kak. saya pun xtahu. hahaha..

      Delete
  16. Replies
    1. tu lah pasal. geram je tengok. aish..

      Delete
  17. Teringin juga nak ke Pulau Sipadan.

    Warisan Rimba tu saya dah pernah pergi tapi . . . (faham faham sendiri la ya). hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom p sama-sama! hehehe..

      la, x best ke? reject la macam ni. hahaha

      Delete
    2. Jom! Jom! Saya okay je kalau nak travel dengan orang yang saya tak pernah jumpa. heeeee :)

      Awak pergi sendiri dan cuba dulu Warisan Rimba tu. Saya rasa Warisan Rimba macam .... tak tahulah kalau awak pergi nanti, awak rasa lain pula.

      Delete
  18. Best gi kg kuantan tgk kelip2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. teringin nak tgk kelip2. sellau tengok dalam movie je. heheh

      Delete
  19. adalah beberapa tempat yg disebut saya pernah pergi.. good luck to you. inshaAllah one day right?
    ^_^

    ReplyDelete
  20. Jom kita adventure pergi semua waterfall! ohhhh yeayyy

    ReplyDelete
  21. teringin nak pi Kundasang.. cantikkk. tergoda tengok pic kat sana yang member kak Ros ambik.. nak pi!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... rasa macam kat oversea pun ada. hehehe... nak p jugaK!!

      Delete
  22. kat sabah,mmg banyak tempat yg masih terjaga habita flora etc..memang bebaloi pi sana.. dulu berangan nak ke sana..lambat lagi la dpt jejakkan kaki..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3. tu lah, entah bila la kaki dapat dijejakkan ke sana. haha

      Delete
  23. Lme x melancong. Last pn 2 thn lps kt sabah. Tu pn ikut pakej. Best woo sabah. trutama pntai2 kat situ. Rse mcm nk pegi lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke kak? bagus tak kalau ikut pakej ni?

      Delete
  24. Assalamualaikum..
    kami akan MeRealisasikan percutian anda bila berkunjung ke Sabah,
    BORNEO KINABALU TOUR & TRANSPORT SDN. BHD

    PAKEJ 3HARI 2MALAM

    01/ Hari Pertama (OVERNIGHT KUNDASANG)
    1000 : Jemput di Lapangan Terbang KKIA Terminal 1/2
    1030 : Melawat Rumah Terbalik (up side Down House) Tamparuli.
    1130 : Melawat Pekan Nabalu
    1230 : Melawat Ladang Lembu (Mini New Zealand).
    1400 : Makan Tengah hari di Kundasang.
    1600 : Check in Hotel/Homestay/Chalet (Kundasang)
    1900 : Hantar untuk Makan Malam pekan kundasang.
    *Tour Tamat*

    02/Hari Kedua (TOUR KUNDASANG & RANAU)
    0900 : Jemput dari Hotel/Homestay/Chalet
    1000 : Melawat Ikan Spa.
    1130 : Melawat Hot Spring, Canopy Walk & Air Terjun.
    1600 : Melawat Jambatan Tamparuli.
    1700 : Melawat Yayasan Sabah.
    1730 : Melawat Masjid Bandaraya Kota kinabalu.
    1800 : Melawat Signal Hills.
    1830 : Melawat pasar kraftangan (Pilipino Market).
    2000 : Check in Apartment Marina Kota kinabalu.
    *Tour Tamat*

    03/ Hari Ketiga (SAPI, MANUKAN ISLAND & AIPORT TRANSFER)
    0830 : Check Out dari Apartment Marina ke Jeti Jesselton Point.
    0900 : Menaiki bot ke pulau Sapi (aktiviti pantai & snorkelling).
    1200 : Makan tengah Hari BBQ yang disediakan.
    1245 : Menaiki bot ke pulau Manukan (aktiviti pantai & Snorkelling)
    1500 : Menaiki Bot ke jeti Jesselton Point.
    1530 : Jemput dari jeti Jesselton Point & Melawat Tanjung aru Beach.
    1700 : Transfer ke Airport KKIA T1/2
    *Tour Tamat*

    Pakej ini Termasuk :
    1). Pengangkutan Selama 3Hari 2Malam
    Van Pelancongan @ Taxi Limousine
    Pemandu
    Minyak
    Muatan Maksimum 10 Dewasa
    2). Penginapan Homestay Kundasang & Marina Apartment Kota Kinabalu
    May Homestay Kundasang (1Night)
    Marina Apartment Kota kinablu (1Night)
    3). Tiket-Tiket Masuk tempat lawatan
    Rumah Terbalik (up side down house)
    Ladang Lembu
    Hot Spring
    Ikan Spa
    4). Pulau Sapi & Manukan
    Tiket pulau Sapi
    Tiket pulau Manukan
    Insurance
    Bot
    Jaket Keselamatan
    Maks Snorkelling
    Makan Tengah Hari BBQ di Pulau Sapi.
    sila hubungi kami untuk mendapatkan pakej yang lengkap.
    +6016 8392919 (whatsApp, wechat, Telegram & Kakao Talk)
    Email : borneokinabalutour@gmail.com

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.