Dikenali Tapi Tak Famous

12:21 p.m
apartment
tak jadi tengok Shear Madness. sedihnya. tak ada member free.
credit to diggingher.wordpress.com
assalamualaikum and hello lads!

tolonglah mengerti maksud di sebalik tajuk aku tu. itu aku okay. 
biarlah orang lain nak famous macam Yuyu ke Dena ke Kak Mialiana ke.. siapa-siapa je lah, aku tak nak. aku tak suka. aku benci. 
cuba tengok dekat facebook aku tu, ada tak aku share blog aku dekat orang? tak ada kan. aku tak nak orang tahu. certain member yang aku percaya je aku bagi dia blog ni. kalau tak, minta maaflah. you won't even know i'm a blogger. 

dikenali? yes, nama aku pun *syahirah* maksudnya terkenal. nak buat macam mana. haha. apa maksud dikenali tu? ada yang confuse. meh aku cerita okay. 

korang kenal tak Amy J? dalam fikiran korang, Amy J tu siapa? maybe, just maybe ada yang akan cakap:

ala, Amy J yang weird tu. 

or 

Amy J yang ada serigala dekat heder dia tu. 

ha, itu maksudnya dikenali. aku nak orang kenal aku dengan cara dan personaliti aku sendiri. bukannya, 

oh, Amy J yang macam artis ________ tu... 
nampak tak kat situ? aku ni macam copycat pula. no, i don't want that. i want people to know the real me. 

so, please, kalau rasa ada certain entry korang rasa nak share, please bagitahu aku dulu so aku tak terkejut menggila. AKU SANGAT BENCI ORANG SHARE ENTRI AKU TANPA IZIN.

bayangkan one day, tiba-tiba satu entri aku naik mendadak pageview dia. aku jadi furious gila. *macam semalam* serious, korang takkan suka dengan aku masa tu. TERUS and TERUS aku padam post tu. aku takkan teragak-agak dah. confirm ada orang share.

bayangkan bila dah famous macam blogger lain tu, aku tak boleh nak cerita pasal peribadi aku. aku rasa macam dah tak ada privasi. ada je nak tahu pasal aku. i hate that. i prefer to be invisible. it's just the way i am. so, please don't change that. 
credit to www.pinterest.com

korang nak famous, famous sendiri. jangan p canang aku punya blog dekat orang.

adios~


 
 
post signature

Share:

40 comments

  1. Replies
    1. haha. sorry, saya panas baran orangnya.

      Delete
    2. Tak apa. You made it clear. Harap2 yang berkenaan faham :)

      Delete
    3. dia x faham kak. lahai, dah report dah suruh buang. dia x p juga buang... -.-

      Delete
  2. teruskan melakukan sesuatu kerana Allah kalau kerana nk kejar manusia memg letih kan

    btw.i respect ur principe!~keep blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you. in shaa ALLAH. ditto :)

      Delete
  3. Kelip kelip mata baca entri ini. Moga orang lain hormat pendirian Amy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga sama-sama menghormati pendirian orang lain juga kan kak Farrah :)

      Delete
  4. Takutnye. Sabar yee Amy. Take a deep breath and smile :)
    Betul jugak, kite nak org kenal kite sebab diri kite kan..
    Bukan sbb populariti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe.... in shaa ALLAH. ye, betul. kalau nak popular, baik saya jadi retis terus, baik saya buat benda bodoh jadi viral terus, itu lagi senang...

      Delete
  5. marah sangta ni, harap yang berkenaan faham

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye maaf, saya kalau marah, memang saya senang meletus...

      Delete
  6. tak tau cerita tapi..sabar yer dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. xpelah, biar benda tu jadi rahsia... bila marah semalam, memang rasa nak malukan orang tu. tapi hmmm...

      Delete
  7. Err, xberapa nak faham sebab tak tahu cerita sebenar..hmm..sabar ye Amy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. xpelah kak... saya ada cerita semalam, tapi semalam punya entri, saya terlalu marah. so, bila akal waras dah datang balik, x elok pula duk p marah-marah... so, saya padam

      Delete
  8. janganlah marah dik..takut akak.dah berapa hari tak bw ni,nak selongkar gak apa sbnrnya jadi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... xde dah kak. saya dah buang. :)

      Delete
  9. patut la, nak tengok entri tu dah tak ada semalam. sabaq la naa. ^^

    ReplyDelete
  10. Semalam nak baca entri yang Amy letak, tapi dah tak available pula. Saya pun macam Amy juga. Tak share blog saya dekat Facebook or Twitter. Siapa yang tahu saya ada blog, tahulah. Siapa yang tak pernah tahu, biarkan sahaja mereka tak tahu. Lagipun, blog saya ni macam space untuk another side of myself.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... dah buang pun... ye betul. this is where i can be myself. kalau dah ramai sangat yang kenal baca, saya jadi x tenteram... rasa macam ada orang stalk and i hate it...

      Delete
    2. samalah kita amy :)
      saya pun tak share blog saya kat mana2. sebab takut org yg kenal saya tahu saya ada blog :)

      Delete
  11. uishh patutla dpt tgk tajuk je smalam.. sabaq byk naa Amy.. maybe depa tak tau la tu.. pasni mgkin depa x share sesuka hati dah la kot..

    mcm ana sendri pon x suka sharing link blog kat social site yg lain.. dan sbb tu jugak ana tukar link blog bebaru ni.. sampaikan yg Encik Boss tu pon dah xleh jenguk dah sbb ana ckp ana dah delete blog lama.. ana sndri pon rasa xdak privacy dah bila segalanya share kat social site.. sabaq byk naaa Amy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrr tapi.. tapi... Ana ada jugak share link blog Amy aritu yg psl Name Your Feveret Challenge tu.. Errr tp share kat blog je la. xdela share kat fb ke atau social sites lain.. Mohon maaf ye Amy sebab tak mintak izin dulu masa tu :(

      Delete
    2. hehehe... in shaa ALLAH :) tu lah, mula-mula marah tapi saya report dulu tapi smpai sekarnag dia x buat apa-apa tindakan. tu yang share kat blog tu.. x faham bahasa betul. geram je.. ish..

      oh, patutlah encik boss dah x singgah ye. hehe..

      eh, kalau kat blog macam challenge tu xpe.. saya x kisah... amek je... tapi kalau gambar family ke gambar apa-apa yang bersifat peribadi share kat facebook, tu yang saya marah....

      challenge tu pun saya amek kat google... hehe.. xpe ^^

      Delete
    3. Phewwww lega bila Amy dah explen pnjg lebor cenggini haaa hehehe.. takot kitewww bace hehehe.. tp kiteww dah klik report photo dah.. hopefuly dorang remove la nti.. hurmmm sabaq naaa..

      Errr Encik Boss ade datang and drop komen skali plak dah. Terkejut maaaaak nokk kikiki

      Delete
  12. Awat kaksha rasa macam kaksha salah sorangnya ... yelaaa kaksha kan ada screenshot pasal amy buat tag tu... kalau xsuka maaf ye , kaksha boleh padam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, hahahahaha.... alamak, jadi salah faham pula ye... mcam ni, ada satu gambar saya, friends of BN p share kat page dia.. gambar tu milik saya. gambar PERIBADI. ada biodata and semua maklumat kawan saya. tapi sesuka hati mak nenek dia nak share tnpa mnx kebenaran. dah lah x di censored maklumat tu. mana saya x marah.

      saya dah report dah, tapi dia x buang juga.geram betul! kata anti fitnah. anti kepala otak dia. -.-

      Delete
  13. Ala kenapa dh delete entry yg ramai orang baca tu? baru nak mintak link nak baca gak.. he hee e

    ReplyDelete
    Replies
    1. x boleh. itu masa tengah marah. entri marah dibuat bersama-sama dengan syaitan. hahahha.. so, terpaksa dibuang

      Delete
  14. yg sesuka share ni memang saja je. hmm. sabar yer syg

    ReplyDelete
  15. Semoga sentiasa dipermudahkan segalanya & terus sukses Amy... :)

    ReplyDelete
  16. Betol2. Kite x gile glamer xkejar femes pon. Xndakkk ponn~
    Pencarian Sponsor Diperlukan

    ReplyDelete
  17. Datang klikklik nuff!
    Haha... betul tu Amy, apepun biarlah dikenali dgn cara seseorang betul2 nak fren ngan kita, bukan nak kejar femes aje! Sbb bile femes ni dah tentu ada org akan nyampah ngan kite pulak nanti kan, xgitu? hehe

    ReplyDelete
  18. cuba ambil wuduk amy. inshaAllah awak akan lebih tenang. hehe. sekadar perkongsian.
    terlepas nak baca entry itu

    ReplyDelete
  19. kita auto post entri kat twitter n fb..mmg automatik,kalau tajuk n entri tak ada sentuh hal privasi atau apa2 yang buatkan orang terkejut tak ada masalah..kena berjaga2 lepas ni,n saya sokong prinsip awok.. ^^

    ReplyDelete
  20. alololo jangan memarah.. mungkin entry Amy tu dia rasa membantu or menarik jadi dia nak share. kena positive dulu ye adik manish..

    ReplyDelete
  21. Ambil tanpa keizinan tu salah. IM buka still ada lg. Sedih betul org mcm ni.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.