Lunch Di Port Cafe, Seksyen 9 Bangi

8:36 p.m
apartment
malasnya nak study harini -.-


assalamualaikum and hello lads!


ha, memandangkan harini hari Ahad, jadi aku dengan kawan pergi makan di luar. sebelum tu, member ada buat research sikit dengan internet. and dia tertarik dengan Port Cafe dekat Bangi tu. so, masa lunch, kami p lah sana.

sampai je, x ramai orang. yes! itu yang aku suka. kalau ramai sangat, nanti makanan lambat sampai. aku emotional terlebih sikit kalau makanan lambat sampai. katanya waktu dinner baru ramai sikit orang datang. 

disebabkan aku tak dapat elaun lagi, aku order yang simple sahaja. iaitu Nasi Arab Mandy Ayam Single. air pula hanya sekadar Air Barli, my favorite! nasib baik ada. eh, ada kedai yang tak ada tau. -.-

member aku pula order Beef Stroganoff Rice berserta Guava Juice


drag gambar untuk tumbesaran. alah, buka facebook page dia je senang.

bila sampai je makanan, *yes cepat*, aku pun ambil gambar dulu. wakaka. disebabkan tak ada orang, boleh lah aku menggedik sat ambil gambar makanan. gambar kami tak ada. kami x berapa gemar ambil gambar sendiri. malu. heeee... 

makanan dia, wahhhhh, boleh tahan sedap juga okay. tak adalah sehebat Nasi Arab yang dari negara Arab tu, tapi still sedap. aku suka sambal dia. ayam dia pun sederhana besar. memang kenyang lah. member aku punya pun sedap jugalah. 
nasi aku berharga RM8.90 dan air barli pula hanya RM1.50

member aku punya pula, nasi dia berharga RM15.90 dan air guava dia berharga RM4.00


dia kata rasa muak sikit sebab ada garlic butter cheese *sedappppnya* tapi dia still manage untuk habiskan. sebab memang berbaloi.

suasana kedai tu pun best. selesa lah. cuma kecil je. kalau ramai sangat orang datang, aku rasa memang agak semak jugalah. kat luar pun ada sediakan kerusi meja juga. no worries.

and orang kata, paling best makanan dia adalah BAZOOKA! aduhai, menyesal pula tak rasa. tapi duit bukan banyak pun.

credit to facebook Port Cafe
kalau korang nak buat event birthday ke apa ke, pun boleh. macam gambar dekat bawah ni. 


in shaa ALLAH satu hari nanti, kami akan pergi sana lagi. :)

apa yang membuatkan dia unik? ini...... heheheheehehe..
details :
Tempat : No. 76, Jalan Medan PB1A, Seksyen 9, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
Facebook Page : Port Cafe
Website : Beautyheart-Pink
Operation Hour : 10:00 a.m - 11:00 p.m
all photos credited to Facebook Port Cafe
post signature

Share:

49 comments

  1. kenapa la dah habis belajaq. kalau tak boleh pi merasa kat sini *macam ada transport pulak nak pi. haha.
    nampak macam sedap.^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...nanti kalau datang bangi, saya bawa CIk Fafa makan kat sana. XP

      kalau nak makan dengan family pun sesuai kat situ. ^^,

      Delete
  2. wah wah wahh... sedapnye..... ramai la pulak yang post makanan harini.... >.< haih! jeless i! hahahhaha.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ye ke? alamak, ramai pula ye. semua syok nak kongsi tempat best. haha..

      nnti p la mana-mana kedai makan, pastu post kat entry sekali :P

      Delete
    2. sudah semestinye!! =D hihihi...

      Delete
  3. haha. cool gila boleh selfie.

    mcm sdappp nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu lah pasal. tapi segan la pula masa tu nak bergambar. amek gambar nasi pun segan wakakaka

      Delete
  4. menarik ni!akak selalu gak lepak bangi.nanti nak try lah.thanks share Amy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke kak? xtahu pun akak selalu lepak bangi. nanti roger-roger la sikit kak Sal XP

      Delete
  5. eh eh menariknya. suasana pun okay.
    eh... diskaun!!! heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, suasana dia sangat santai ^^,

      yep, tapi kena selfie dulu ler :P

      Delete
  6. Nasi Arab Mandy tu nmpk cam simple kan tp nmpk sedap jga..mmg unik la, selfie dpt disc..fuh, best la Amy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. boleh tahan sedap lah... kenyang la juga makan. hahaha.

      tu lah pasal, agaknya dia tahu memang orang zaman skang suka selfie XP

      Delete
  7. Semua makanan tu nampak macam sedap

    ReplyDelete
  8. makanan nampk sedap..singgah dr blog ross reza..nak follow sini..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. saya follow juga ^^,

      Delete
  9. Alamak teringinlahhhh. Tapi jauh na nak ke Bangi tu. Kang balik lapar huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. nnti kalau akak datang Bangi, akak roger2 XP

      Delete
  10. ala, jauhlah Amy.. hihi.. nampak sedap!
    berbaloi kalau pergi makan luar yang makanan dia sedap. puas hati masa kita bayar kan.. dan servis pun terbaik.. yang rasa tak best, makanan mahal, tapi rasa biasa je dan servis tak ok hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. tempat yang akak share pun jauh dari sini.. sobs.

      betul3. kalau servis slow and makanan x sedap, rasa berangin je. dah lah tengah lapar. saya pernah kena macam ni... haish..

      Delete
  11. uish...banyak betol ek nasi dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan lah.. memang kenyang la. haha

      Delete
  12. So sweet kek 33 tu.
    Walaupun kecik akak tetap akan nampak sebab akak 'hantu kek'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ^^, saya pun mnat kek. tapi kek yang ada buah-buahan la mostly.. hehe

      Delete
  13. Kenapa ada stated perkataan Free Lunch tu?
    Serbu karang..
    Tapi, akak lebih suka nasi beriani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. free lunch tu rasanya masa awal-awal pembukaan dia kot.. oh ye ke kak? sini rasanya ada nasi arab je. boleh la try kalau teringin. hehehe..

      Delete
    2. Amy ada suggestion mana2 kedai nasi briani yang best. Dulu masa belajar suka yang kat JJ Maluri, Cheras.

      Delete
    3. nasi beriani? nnti kalau saya singgah, saya try cari yang best ye kak ^^

      Delete
  14. fuhhh sedap2 semuanya..
    nseb la jauh.. lau dkt skg jugak nak pi sana. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... boleh je nak datang. hendak seribu daya, x hendak seribu dalih XP

      Delete
  15. Selfie dapat diskauun? Hahaha. Style. Style. ^^

    ReplyDelete
  16. wahh..mmg nampak sedap lah..portion pun banyak..sis JM yg dekat ni pun x tahu tentang kedai ni..alhamdulillah Amy share kat sini..leh try usha2 nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. yep, in shaa ALLAH sedap.

      nanti boleh le g sana dengan kawan-kawan ^^,

      Delete
  17. Wow... menarik. Boleh pergi ni. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh-boleh. g dengan family, memang syok ^^,

      Delete
  18. wow selfie get discount. giler kentang! nnti boleh syor kan dkat kakak. sbb die stay bangi skrg ni buat prektikel dkat unikl :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! haha, dah lama x dengar giler kentang tu...

      oh ye ke? haha, ha, suruh la dia try. tengok dia pnya taste macam mana pula.

      Delete
  19. Semuanya nampak sedap dan murah plak tu. Kenapa la jauh sangat, kalau tak boleh p try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. rasanya dia ada cawangan lain kak. cuba try cari.. XP

      Delete
  20. Wahhh. First time tengok restoran kalau selfie dapat diskaun. Menarik menarik. Pandai tuan kedai cari idea. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu lah pasal. lagi lah buat orang teringin nak ke sana.. :D

      Delete
  21. air barli tak semua kedai jual kan. huhu. suka air barli jugak :)
    kalau kite p makan situ mesti x dapat diskaun sbb x tau selfie (T.T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... sedih betul bila x semua kdai jual T___T

      hehehe. saya pun sama kak. segan nak selfie2 ni. luls

      Delete
  22. Penah lalu jugak dpn cafe ni... tp blm smpt singgh... hahaha nnt leh amy bawak akk g mkn sane lak ye

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.