Kena Design Apartment

6:40 p.m
apartment
tunggu maghrib
 
assalamualaikum and hello lads! 
 
credit to homepahlan.com
 
akhirnya, selama 4 tahun aku menjadi pelajar elektrikal dan elektronik, akhirnya aku buat kerja yang memerlukan complicated designing. -.-
 
aku kena design completed electrical system dalam service apartment yang terletak di kawasan KLCC. 
 
haiyoo.. mencabar betul. dah macam budak architecture pun ada aku rasa. cuma aku rasa, aku rasalah budak archy kena design layout rumah tu. kitorang pula kena design system yang diperlukan dekat dalam apartment tu.
 
security system lah, ventilation system lah, macam-macam. aiyark. boleh buat ke tak ni? nasib baik group work. kalau buat sorang-sorang, dengan fyp lagi, memang mampuih den. -.-

ada sesiapa berpengalaman dalam home wiring tak? haha.

adios~
 
 
 
 
post signature

Share:

45 comments

  1. hi dear, I know somebody who know about home wiring. Because he is major in elctrical and drafting. He can help you in designing the layout too. Email me if you are interested: naomie_clumsy@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh my, really?! thank you so much. i've emailed you just now. ^^

      Delete
  2. fuh, mencabar giler la assignment amy tu..hebat la..semoga berjaya ya dik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tu la. rasanya ni paling mencabar.. adeh. mekasih kak Wana ^^

      Delete
  3. pergh..dahsyat assignment.good luck ye!

    ReplyDelete
  4. Huhuhu tak dapat laa akak nak tolong.. akak dulu belajar course civil engineering.. member yang ambik electrical pun kerja bidang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ye ke kak? ala, xpelah. nak wat macam mana >.<

      Delete
  5. Haha..dasat nie. Akak giv up. Mampu pandang jela..hehe..gudluck! :D
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  6. Wahh mencabar ni... Bukan bidang saya, tak dapek nak tolong huhu.. All the best Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. xpelah, nk wat macam mana. mekasih abang KK ^^

      Delete
  7. Not my bidang la sayang...pening kepala tengok berbelit-belit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. xpe... ^^ saya pun pening. adeh

      Delete
  8. Pergghhh, nampak macam susah je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a bit complicated. tapi kalau dah power, senang je la kot rasanya hehe

      Delete
  9. Wow, SR tengok pun dah pening...Hehe. Apa-apa pun, good luck!

    ReplyDelete
  10. Waahh. Mencabar ni. Tapi selagi tak cuba kita tak tau kat mana kemampuan kita kan. Moga dipermudahkan ssemuanya Kak Amy. Nanti boleh buat untuk rumah IM pulak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... tu lah, betul juga cakap IM kan. kalau x cuba, xtahu... terima kasih IM ^^,

      in shaa ALLAH. tapi bahagian letrik je la :P

      Delete
    2. Sesama. Boleh boleh. Hehe. All the best Kak Amy ;)

      Delete
  11. Replies
    1. hahaha.. tu baru tengok, belum buat :P

      Delete
  12. Suami kak anim EE engineer jugak jaga motor dan lampu. tapi dalam industrial city..bukan rumah. Semoga dimudahkan kerja adik Amy ye. Telan b complex sebotol dik! Ting!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? hehehe.. xpe lah kak, mekasih ^^,

      saya ada alfalfa complex je. boleh? :P

      Delete
  13. ooo tidaklahh akak teror bab benda alah ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. xpe lah, nk wat macam mana :P

      Delete
  14. Pergh assignment die...xde pengalaman semua ni..tak dapat nak membantu..hee..

    Gudluck ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... xpe.. mekasih cik Mimie ^^

      Delete
  15. fuhhh tudia. naik juling bijik mata ana nengoknye ha.
    tak mampu nk tolong jugak ni. mmg fail la bab2 nih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... xpe.. nk wat macam mana ^^

      Delete
  16. Amy!!! U can do it, apply semua skill yg ada serta ilmu yg d pelajari selama 4 tahun tu :-)

    ReplyDelete
  17. baca ayat-ayat cik amy pun buat saya rasa pening.. acaner lagi nak design or wat homewiring.. memang tak lah.. huhuhu.. good luck cik amy.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... mekasih kak Gee.. saya pun ngah pening ni. adeh

      Delete
  18. Sorry, dik. Count me OUT! Akak fius terbakar pun belum tentu tau buat apa...Nway, wishing you all the best! Selamat menyempurnakan tugasan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... mekasih kak Farrah ^^,

      Delete
  19. Nasib baik ada group. Kalau buat sorang2 mau nangis ni.
    Btw, good luck amy :)
    Moga nanti baik keputusannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe! memang menangis gila-gila lah! hahaha. thanks kak budak ^^,

      Delete
  20. selamat maju jaya dan berjaya settlekan assignment.. buat dalam group harap dapat member yg membantu ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you nana. diorang semua okay, alhamdulillah :)

      Delete
  21. Hadoiii...memang nampak complicated.
    Semoga berjaya tau:)

    ReplyDelete
  22. Fuhhhhh... akk tgk pon akk ase nk pngsan nia... aushhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa.. saya pun nak pengsan dah ni

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.