Liebster Award #14 - Syaza Raihanah



wah-wah, tak sangka ada lagi Award ni. hahahaha. mekasih Syaza Raihanah sebab sudi tag aku ni. 
 
11 soalan daripada SR :-

1. Entri pertama anda tentang apa?  
 

 
2. Selalu singgah blog Apple Mints?
 
.: er er... sekarang suka komen pukal. so, jarang singgah selalu. heeee.. tunggu saya serang ye. :P'

 
3. Siapa yang korang minat dalam Runningman? Kenapa?
 
.: sorry, tak minat Kpop. 

 
4. Warna kegemaran anda? 
 
.: Putih!

 
5. Rutin harian sebelum masuk tidur?
 
.: baca ebook

 
6. Perkara yang anda teringin nak lakukan tetapi belum ada peluang?
 
.: Travel the whole world. kalau boleh nak dengan kak JM ke, kak CT ke, kak Sal ke. haha. sebab mereka ada pengalaman.

 
7. Tarikh lahir anda?
 
.: 10 Oktober 1992

 
8. Quotes kegemaran anda?
 
.: Alamak, banyak sebenarnya. hahahahaha... 

 
9. Apa yang akan anda lakukan jika bosan?
 
.: Menari :D
 
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7nrsh38In1rvmy38o1_1280.gif

 
10. Apa kelebihan yang anda dapat menjadi seorang "Blogger"?
 
.: Ramai kawan blogger! Ramai akak-akak and abang-abang yang sporting! 

 
11. Satu benda yang anda akan bawa kalau keluar rumah?
 
.: Dompet. Handphone tak ada pun takpe. tapi nanti ummi marah pula. hee

soalan aku :

1. Satu tabiat buruk tak boleh ubah
2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J. hahahahahaha. susah gila soalan. 
3. Tiga orang penting dalam hidup. Tunjuk gambar pun boleh :)
4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati
5. Lima makanan tak boleh tolak
6. Terbang atau baca fikiran orang?
7. Wahai *insert the name of your love*, saya sayang awak sebab ......
8. Binatang paling menakutkan
9. Kenapa korang suka/tak suka pergi kenduri kahwin? 
10. Apa perasaan korang harini? 
11. Rumah idaman

magsa tag : 

11. Nadyya *ditag oleh SR gak, tapi kena tag lagi. hahahahaha*

nak tag lain tapi ada yang dah x suka buat Award ni. ada yang busy nak buat. so, jangan terasa hati kalau tak ada ye... sorry. 
 
yang ditag ni, nak buat boleh. tak nak buat pun tak apa :)
 
post signature

Share:

64 comments

  1. Kalau akak, x boleh xde hp..mesti bekepit dgn hp walaupun drmh..hihi. Aik, nama akak naik la dlm entri ni.. Haha..btw, tq dear..insyallah nanti akak buat ya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? hahaha.. saya memang xler nak berkepit.. okay, sama-sama ^^,

      Delete
  2. suka jugak warna putih. suci murni gituuu.hehe
    thank you tag! nanti cikfafa buat na. bookmark dulu.^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. kan, suci je tengok. ^^,

      orait, take your time. :)

      Delete
  3. suka warna putih jugek. heee
    thanks tag amy. hehe soalan 2 paling senang. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.... yeah, sep sikit!

      sama-sama. la, ingatkan soklan tu paling susah. hahahaha

      Delete
    2. yeh! kite kan banyak persamaan. hoho
      esok kite jawap ye ^-^

      Delete
  4. kalau keluar rumah, kadang xbawak pape, ic ngan lesen tu pun mintak mak pegang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, ye ke? haha. bestnya xyah risau nak bawa pape. saya ni macam2 kena bawa.. lahai..

      Delete
  5. Amy tak minat Kpop sbb minat Hindustan kan hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, tepat sekali! saya bagi 5 bintang. hehe

      Delete
  6. tak minat kpop jugak. menari? wow! cer rekod skit nti bebila amy menari nk tgk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. alamk, segan la pula nak menari depan orang. saya menari sorang2 je :P

      Delete
  7. Awak tak minat Kpop sebba awak minat Hindustan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee. tepat sekali! saya bgi 5 bintang juga! ^^,

      Delete
  8. Kpop Cik Mimie layan RM je..sebab kelakar..hahahaha..

    Ops, kena tag la..Thank you nanti Cik Mimie buat ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie dah jawab :)

      http://norshamimi.blogspot.com/2014/11/nineth-liebster-awards.html

      Delete
    2. RM tu apa dia kak? Running Man erk. hehe. pending jap. >.<

      orait, thank you Cik Mimie ^^

      Delete
  9. salam..

    akak tag amy ya..:) jom join
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html

    ReplyDelete
  10. jomlah kita travel gi taj mahal pastu joget-joget depan tu..hehe.dah bookmark, nanti free akak buat.banyak entry tertangguh ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. yeah, jom!! bestie saya nak ke sana nnti. sobs.. bestnya dia.. orait. xpe, take your time ^^

      Delete
  11. Nasib baik tak kena tkalau tag alamat lagi 3 bulan baru leh siap kan liebster award hahaha

    Putih itu warna kesukaan Rasulullah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. alamak, 3 bulan? lamanya... >.<

      Delete
  12. Wah nak pergi bercuti dengan Sis JM, Sis Sal dan Sis CT huhu nak gi korea ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. x semestinya korea Abang Arz. mana-mana pun boleh. ^^

      Delete
  13. ebook apa yang dibaca? kongsi la sikit. cara nak dapatkan ebook dan sebagainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, banyak sebenarnya. saya ada kongsi dulu nak cari ebook kat mana. hehe..

      Delete
  14. kuat firasat kita kata mesti ditag kat sini..hahaha..terima kasih .insyaaAllah jawab .ada juga modal entri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. hebatnya awak. saya pnya firasat pun kuat tapi saya x ikut mostly. wakakaka. -.-

      Delete
  15. sori amy..dah boleh dah tekan banner segmen tu..akak dah fix..ada masalah teknikal..hihi

    ReplyDelete
  16. amy setia kat hindustan dah la. kpop xbest pun. haha. kang ade plak yang bash aku.
    hehe. komen pukal sekali harung semua. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.. ha, baik-baik. adik Aina tu mnat kpop tau.kak CT pun sama :P

      Delete
  17. Pasal menari tu memang tau dah.
    Tapi, dok imagine camne Amy menari.
    Hehe..
    Pakai sari ke? Ni saje melawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe.... x power lah kak saya menari. saya banyak ikut tuto kat youtube tu... ^^,

      saya pernah try pakai sari kawan pnya. tapi rasa semak lak. hahaha

      Delete
    2. Tak boleh join Amy nari. Akak tak pandai,..only know how to balter heheh

      Delete
  18. Acik dah jawab ye..

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/11/liebster-award-16-amy-j.html

    ReplyDelete
  19. Plg suke jawan si naddya tu amy... hahahah pantang org bt libster award nie... jom kite g travel same2 ng dorg gak tu... cm best je kan.... sob sobb

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... jom! tu lah, nampak best sangat orang yang travel tu...

      Delete
  20. amy..akak dah buat award tu..jemput baca ya,http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/liebster-award-tagged-by-amy-j.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak Wana. saya dah baca pun. hehe ^^

      Delete
  21. Replies
    1. yeah, ada orang juga tahu tu gambar dari mana. hehehe..

      Delete
    2. ye ke? hehe. dah tengok yang baru kak? saya dah! hehe

      Delete
  22. Replies
    1. hehehe.. nnti saya letak parihh lak ye :P

      Delete
  23. done ^-^
    lepaSni bole la tag lagik ye. kekeke

    http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/the-liebster-award-15-amy-j-part-3.html

    ReplyDelete
  24. Seronoknya dapat pergi travel seluruh dunia. Kena bagi duit beranak.banyak-banyak dulu la...
    TQ tag akak, nanti akak jawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh... best dapat travel ^^,

      orait. tyt :)

      Delete
  25. Akak dah jawab..

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/liebster-award-tagged-by-amy-j.html

    ReplyDelete
  26. Oppss. Macam kenal yg no. 4 tu. Hihi. InsyaAllah nanti IM buat. Bookmark.

    ReplyDelete
  27. Oh, kena taglah. Nanti akak jawab ye :)

    ReplyDelete
  28. AKAK DAH BUATTT! Hehe

    http://www.schanazri.com/2014/11/liebster-award-amy-j.html

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.