Liebster Award #15 .:Kak Farrah MF:.

http://famf-tower.blogspot.com/

1. Jika boleh pilih mana-mana tempat di dunia ni untuk tinggal dan settle down (and bring along someone with you), anda akan pilih,...Mengapa?

.: London! dengan err.. dengan sesiapa je lah yang mampu bertahan dengan perangai aku.  sebab aku dah lama nak pergi London. tempat tu nampak sangat klasik dan vintage. aku suka bandar macam ni. tak terlalu moden. dan slang diorang. ahmaigad! aku sangat suka!  


credit to www.travelvana.com


2. Tempat kegemaran anda [restoran/kafe] apabila makan di luar.

.: Pizza Hut. hahahahaha... tapi tak selalu pergi pun... aku tak tahulah. kitorang jarang makan tempat sama setiap hari. saje mencuba something new. 

credit to www.stealingshare.com


3. 3 orang [tidak kisah siapapun] yang anda akan jemput untuk makan malam bersama anda. Mengapa?

.: Family *wajib ada, tak boleh pilih*
.: Best friend Hana
.: Siapa yang suka makan.


4. Satu makanan yang anda pretend suka (tetapi sebenarnya tidak!) semata-mata untuk jaga hati orang lain or simply nak nampak cool! Hahahah!

.: Crepe! and Pavlova. aku x mnat la.. hmm


5. Filem 'romantic comedy' kegemaran anda?

.: Leap Year


6. Filem/TV Show dalam koleksi anda yang paling banyak ditonton.  

.: The Big Bang Theory
.: Castle
.: True Blood *awesome gilaaa tapi 18sx*
.: The Flash
.: Chicago Fire + Chicago PD
.: Once Upon A Time

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTQ5MzY5ODE5M15BMl5BanBnXkFtZTgwNzU4OTM1MjE@._V1_SX214_AL_.jpg http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTU0NjM1NDA2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzI2Nzg3MjE@._V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_.jpg

7. Bad mood. Apa yang boleh buat anda kembali senyum?

.: Coklat! and a lot of Movies!


8. Orang pertama yang anda akan cari jika perlukan bantuan atau teman bicara.

.: Ummi kalau aku perlukan bantuan. Maeko Hoshi tempat aku luahkan perasaan.


9. Perkara paling 'adventurous' yang pernah anda lakukan.

.: Caving waktu malam! awesome!! tapi serious tak nak buat dah.


10. Satu skill/kemahiran yang anda ingin kuasai. Mengapa?

.: Main Drum. aku tak tahulah. aku lebih minat drum. :D

https://31.media.tumblr.com/tumblr_maiesyPBTc1qbnvdao1_500.gif
credit to www.tumblr.com


11. Satu benda/tool/gadget milik anda yang rosak atau perlu dibaiki.

.: Charger boleh tak? sekarang aku pinjam housemate punya charger. sian dia :\


post signature

Share:

40 comments

  1. kak wana nak ikut la amy gi london dan nak ikut amy gi makan sebab akak pun suka makan :p

    ReplyDelete
  2. hehe...nak duduk London kena banyak fulus tau..

    tak pernah tengok filem 'leap year'..dia ala-ala 29 Februari yang KRU buat tu ke?

    caving waktu malam?serius ekstrem!hebat Amy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. tau kak Sal... ini impian je. sobs...

      entahla.. saya filem melayu ni x layan sangat...

      yes, memang ekstrem gila!!! akak kena try. hehehehe

      Delete
  3. Nak pi london ajak yee. Nak pi jugak!

    Coklat kalau ada lebih post sini sikit ehh. Sikit pun jadilah. Punya tak tahu malu kann. Haaa

    Caving di mlm hari? Wow sound interesting. Kena try ni. Jom pi lagi sekali?

    nah tag amy : http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/11/liebster-award-13.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom..!! dah ajak dah ni... hehehe...

      xde :\ elaun x dapat lagi, kalau x, dah lama beli banyak2. hehehe...

      yes, caving di malam hari.. jom2... tapi kena prepare mental dan fizikal. hahaha..

      Delete
  4. kalau nak pergi makan jangan lupa ajak kaksha ye... wuahhahaa !!
    eh eh pizzahat?? feveret kaksha... :D ngeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omg..Look at the cheese all over...
      Sodap eee..

      Delete
    2. hehehehehehe.... fevret everybody!!! sedapnya kalau dapat makan sekarang. yummmy

      Delete
  5. Thanks sbb sudi jawab soalan2 ni ;) akak pun suka tgk leap year! Sweeet sangat!

    ReplyDelete
  6. Wah london..nak ikut..nk ikut..hehehe :) Drum? best jugak kalau dapat main kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, makin ramai ikut! hehe. best nya kalau sebelah je or dalam negeri kan... hari2 kita ley g sana. haha...

      tu lah, kalau main drum, dapat pukul dia tu memang perghhh! kalau gitar, kena petik2 je.. saya x reti. heee

      Delete
  7. Replies
    1. hehehhehe... of kos la kita kena ada sama :P

      Delete
  8. Wahh layan tu main drum... syok.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! cousin ada satu set drum kat rumah. haritu dia ajak. syok gila main. hahahahhaa

      Delete
  9. charger akak pun rosak. hidup tak tenteram betul.

    jom pergi london! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. ni pinjam housemate pnya.. sobs..

      jom!!! :D

      Delete
  10. kebanyakan drummer hensem2. haha. suka tgk dorang main drum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! hahahaha... i tergoda. ooppsss... tapi kalau Alejandro yang main drum lagi best :P

      Delete
  11. caving waktu malam? masuk siang pun dah rasa seram dah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... ha'a, memang agak seriau bila buat waktu malam. hampir terjatuh haritu. nasib baik ada tali -.-

      Delete
  12. mencabarnya la caving memalam tu..huhu.. harap dpt ke london ya..longhat dia mmg sedap didengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. agak mencabar juga. pukul 3 pagi tidur, pukul 10 pagi baru bangun. hahahahaha...

      yes, loghat dia menggoda hati. :D

      Delete
  13. Replies
    1. saya copy paste dekat google je. hehehe

      Delete
  14. skrg nie tgh kerja..customer xda boleh bw... perut plak lapaq..geram tgk piza

    ReplyDelete
  15. sukaa mkn coklat..tapi sis JM nampak Amy kurus je :-)

    ReplyDelete
  16. i love pastries.. tu yang tak kurus kurus ni. dok sumbat macam macam dalam perut hahaha..

    ReplyDelete
  17. Dulu coklat dapat menghiburkan hati sekarang ni dah kurang. Maybe dah berumur, so tak.berapa minat yang manis-manis dah

    ReplyDelete
  18. Charger apa yg takda tu Kak Amy? Main drum. Lain dr yg lain tu. IM teringin main piano dgn violin. Hehe

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.