Liebster Award #16 .:CAHAYA ALAM MAYA:.

8:52 a.m
apartment
study. eh..

assalamualaikum and hello lads!

first of all, nak minta maaf dekat bloggers yang aku belum singgah 'rumah' diorang. busy menjelma semula. nanti ada masa, aku singgah ye. sorry. sobs..

okay, kalini dari Nur As ataupun maybe korang kenal dengan nama Cahaya Alam Maya . thanks a lot dear!

1. Sekarang pukul berapa?
.: Seperti di atas

2. Hari ni dah update blog ke belum?
.: Ini first entri untuk harini.

3. Dah makan?
.: Belum. Baru bangun. heee

4. Dah solat?
.: Err...err..haram solat harini

5. Dah minum air suam / putih / jernih harini?
.: Dah, bangun je terus minum. Orang kata awet muda. Bacalah selawat sekali.

6. Dah ucap alhamdulillah untuk harini?
.: Alhamdulillah, terima kasih kerana mengingatkan :)

7. Kalau diberi dua pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak?
.: Rumah. Kereta aku memang tak berapa minat. aku prefer motor. ahahahaha.

8. Korang dah isi belum linkies ni? Tekan sini / menu tab. [baru letak tau]
.: Dah!! ^^,

9. Dalam banyak-banyak aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet yang bersesuaian buat penganggur ni.


10. Kalau gigi korang sakit, korang buat apa?
.: Hmm. dah lama tak sakit gigi, tak sure lah... menangis?

image

11. Agak-agak kalau teman nak buat business, korang nak support tak?
.: Of course lah support. Rasulullah pun berniaga kan. Kita buat benda baik.
credit to restoranramin.blogspot.com

12. Korang rasa teman ni jahat tak?
.: Erm.....jahat macam mana tu? tapi setakat ni tengok macam baik.
credit to drses.blogspot.com

13. Korang rasa teman ni macam mana orangnya? 
.: Misteri juga macam HSB. tapi HSB lagi misteri. bicara sangat santai. pandai berbual.

14. Last, apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang?
.: Dah masuk lama pun. sebab apa? sebab saya suka baca blog awak. so, nanti lupa nak singgah, better masukkan dalam BL. ^^
post signature

Share:

38 comments

  1. Cepat2 pegi breakfast dik..breakfast tu penting untuk memulakan tugas spnjg hari nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju ngan Wana. Meal lain tak apa nak skip, tapi breakfast perlu diutamakan :)

      Delete
    2. orait kak Wana ^^, tengah nak breakfast ni. hehehe..

      okay kak Farrah ^^

      Delete
  2. hehe. Amy panggil saya ke? XD
    haram solat hari ni. seronok la tido. lagi duk rumah bujang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah. HSB yang misteriii. wiiii

      Delete
    2. eh, eh, macam tau2 je diseru ye kak HSB :P

      xley tido.. kena study.. sobs sobs

      Delete
    3. haha. mesti la tau. amy guna telepati kan? lalalala

      pernah x study sampai tetido? sebab kat buku tu semua ada ubat tido. hehe

      Delete
  3. Paling tak tahan bila sakit gigi... nak ke klinik gigi lagilah takut... phobia.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.... tapi nasib baik dah x sakit gigi teruk.. teman kawan je selalunya. hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. comel kan ^^, tapi kena rajin buatlah. haha

      Delete
  5. hmm betul HSB macam misteri.
    hehehe

    jangan lupa somggah blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... memang misteri nusantara. haha.

      in shaa ALLAH, nnti saya datang ye ^^,

      Delete
  6. Replies
    1. hehe... boleh je nak jadi misteri.. :P

      Delete
  7. Macam mana nak jawb soalan Nur As ni?dah baca awak punya jawapan..adoii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ala...xpe.. kita ada pendapat masing2. hehe

      Delete
  8. baik juga beli rumah dr kereta..rumah harga makin lama makin naik,kereta smua makin turun..kena bijak merancang..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, kita kena cari tempat perlindungan dulu kan... kereta xde xpe.. basikal boleh, motor boleh. :)

      Delete
  9. Cik Mimie misteri tak Amy? hehehe

    ReplyDelete
  10. minat moto ka...
    pic lelaki ngah geram tue suka saya tgk...mcm nk buat mcm tue gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. mnat motor. hehehe....

      mmg gitulah gayanya kalau sakit gigi :P

      Delete
  11. Tahu riding ke?
    Akak minat..tapi takuuuutt..
    Nak juga cuba ride tapi entah bila2.
    Malas betul nak bawak kete pi masuk pekan sebab susah dapat parking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu! pro okay hehe :P

      try lah kak kalau ada masa. saya pun arwah abah yang ajar. sampai skang, saya better naik motor dari kete. hahaha.

      Delete
  12. Moto akk xde. N xde lesen pon. Hoho
    Diy tu mmg cantik. Kreatif btl!
    Jom join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... alamak, kalau lesen xde, naik kete je la gamaknya >.<

      Delete
  13. siapakah gerangan hsb . kena cari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik, x kenai ka? p kenai dengan dia okay :P

      Delete
  14. gigi kalau sakit rasa nak lempang orang hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sian orang yang dekat abang Arz tu. x pasal je :P

      Delete
  15. hai. hai hai hai hai. good luck test nntii! wiwiwiwii

    ReplyDelete
  16. rajinnye buat liebster ni..
    akak pun nak rumah. nak secure a house dengan segala macam menda harga nak naik. kereta cabuk pun x apa sebab akak tak suka motor. kena fkir jangka panjang. at least kena ada kereta..

    ReplyDelete
  17. IM dah baca entry ni tapi tak tinggal komen rasanya. Hehe. Ada idea DIY lg tak Kak Amy. Minat tengok tapi rajin buat yg simple2 ja. Hehehe. Comel snowman tu. Nanti cuti panjang boleh try buat.

    *Maafla, IM tenggelam timbul. Hehe. Tapi kdg tak lupa singgah sini. ^^,

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.