Macam Langit Dengan Bumi, Ye Ke?

8:00 p.m
apartment
adik pun ada
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://s1.favim.com/orig/21/couple-imperfect-love-perfect-Favim.com-209030.jpg
credit to favim.com

haritu someone pernah cerita pasal dua darjat and sebut pasal langit dengan bumi. then, something caught my attention. 

kenapa samakan dua darjat yang berbeza takkan serasi dengan langit dan bumi ye?

cuba perhatikan betul-betul. langit sangat berbeza dengan bumi. betul. memang betul. tapi langit takkan sempurna kalau bumi tak ada. sama juga dengan situasi bumi. bayangkan kalau bumi ni, langit tak ada?

kita memang tak sempurna. sebab setiap antara kita berbeza. tapi itu tak bermakna kita tak sesuai jika bersama. two imperfect people makes a perfect couple.

http://1.bp.blogspot.com/-vx9odwedegE/Uf51m5s2esI/AAAAAAAAJfI/QqtAfQ3MeV4/s400/562148_489325031122059_2116954006_n.jpg
 
 
 
 
post signature

Share:

30 comments

  1. yess, agree. They still need each other :)

    ReplyDelete
  2. perumpamaan la katakan. hehe.
    tapi betul la, yang berbeza tu yang complement each other. hehe

    ReplyDelete
  3. tak perlu seseorang yang sempurna. cukup hnya seseorg yg boleh buat hidup kita seakan sempurna. kan?? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Jie ^^, bila berdua, barulah nampak sempurna.:)

      Delete
  4. aishh. sukanya mcm ni. masing2 memerlukan pasangan masing2 utk mnutup kelemahan kita.. lebih sana, kurang sini.

    ReplyDelete
  5. Tak pernah terfikir pun dari that kind pov. Interesting.

    ReplyDelete
  6. Ya..setuju la Amy..aik, mcm dah ada calon..cpt mgaku dgn akak?Haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, mana ada kak. xde lagi lah. hehe :P

      nnti saya dah ada someone je, akak orang first saya gtau ye. hehe

      Delete
  7. Betul tu... setuju sgt2... hidup ini mmg saling memerlukan.. :)

    ReplyDelete
  8. Rasanya tak perlu untuk jadikan darjat sebagai penghalang. Tinggi mana seseorang, dari bawah juga mulanya melainkan dari lahir dah ditaburkan dengab yg tinggi. Semua org boleh berusaha untuk jd lebih baik. :)

    ReplyDelete
  9. Berpandangan jauh.. good good..
    Tapi betul lah ape yg Amy cakap tu.
    Hubungan dua darjat? Tak perlu wujud kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, tapi manusia zaman sekarnag. hmm

      Delete
  10. Tp ada lg mentaliti yg Masih mementingkn darjat n harta. Itu yg ssh. Hurmm
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk wat macam mana kan... manusia akhir zaman. hmm

      Delete
  11. hubungan ada pasang surutnya. kena pandai give and take and tak putus asa. itu sahaja :)

    ReplyDelete
  12. betul, setuju sgt... kalau xde bumi, ape functionnya langit kan... btw, akak nak melalut...akak suke sangat bile bayang2 langit ade dekat atas air laut...terasa indah sangat tengok dunia ni...Allah buat perfect sgt... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul. ALLAH sahaja yg mmpu buat semuanya kelihatan sempurna ^^

      Delete
  13. dalam hidup ni,masing2 adda pasangannya sendiri.. masing2 utk lengkap melengkapi.. :)

    ReplyDelete
  14. perbezaan itulah yg menyatukan kita.
    seperti utara dan selatan pada magnet, saling menarik..

    ReplyDelete
  15. macam langit dengan bumi.

    setuju dengan cik Gee. perbezaan itu menyatuan..

    kalau tiada perbezaan, macam mana kite nak tgk dunia luar. btl tak? hee

    ReplyDelete
  16. biar bagai langit dan bumi yg penting saling lengkap melengkapi

    ReplyDelete
  17. Perlu saling melengkapi.
    Tapi memang susah..
    Insyaallah, Amy.
    Thanx for this.

    ReplyDelete
  18. dulu kan Amy akak slalu baca dalam novel aje yang antara dua darjat ni wujud. bila kena kat batang hidung sendiri.. akan macam wow tersedar ke realiti. mmg hakikat kita saling melengkapi. tapi tak boleh lari dari kenyataan hidup masyarakat kita. kita memandang darjat dan menghukum. tak cukup layak nak mendampingi jadi kena main jauh-jauh..

    ReplyDelete
  19. Indeed :) better kite berbeza dari bnyak persamaan :) ada variasi sikit..lagipun darjat dngan harta belum tentu dapat jamin kebahagiaan kite..juz be perfect!

    ReplyDelete
  20. Setuju...sempurna tu apabila saling melengkapi,...tak kisahlah langit dengan bumi sekalipun

    ReplyDelete
  21. Yup betul. Perbezaan tu lah yang melengkapi antara satu sama lain. Kalau dah semuanya sama, takdak adventure hidup ni.

    ReplyDelete
  22. two is better than one - taylor swift :)

    ReplyDelete
  23. Sgt setuju.. kite masing2 pon ade perbezaan masing2.. tak semestinye pasangan tu perlu ade minat yg same.. kadang3 kene ade perbezaan baru leh meriah

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.