Merisik di Petang Raya

11:09 a.m
apartment
lapar
 
assalamualaikum and hello lads!
 
hahahahahahhahahaa. meh kita gelak sama-sama dulu. alkisahnya cerita ni berlaku di hari raya Aidil Adha lepas, tapi harini aku baru nak buat entri -.-
 
pagi-pagi macam biasa bergambar dengan family. kalau dengan adik-adik aku, memang aku gila bergambar juga. cuma tak reti nak posing lah. haha. 
 
 
 


dah dekat tengah hari, baru gerak ke Ijok, stay rumah mak teh sebab nak pergi merisik untuk pak cik Ayom. ha, siapa baca betul-betul, baru tahu ni majlis untuk siapa.. jangan duk p cakap tahniah kat aku okay. aku tampar sorang-sorang. hahaha.

hantaran ada dua je. satu buah, satu coklat. COKLAT OI!!! kitorang sambil susun, sambil masuk mulut sekali. hahahahahaha.. macam kerang juga. kopek kerang, sambil makan. 

 

dalam pukul 6 petang, akhirnya sampai di Felda yang terletak di Kuala Selangor. aku x ingat dah nama tempat tu. tapi xde line internet -.-

yang paling x berapa best sebab semua cakap Jawa. erk, aku satu benda pun x faham sepanjang proses merisik tu. aiyark. orang gelak, adik-adik aku dengan ummi aku pun gelak. gelak sebab x mengerti apa-apa. hahaha. 

akhirnya semua berjalan dengan lancar. alhamdulillah.





 
eh, banyak pula tangan menghulur. erk.

sebenarnya masa ni dah maghrib. tapi kamera aku p edit sendiri jadi cerah.
 
adik aku sakit mata sebab tu dia pakai spek. hahahaha

 
itu je. adios~
 
post signature

Share:

49 comments

  1. Hahahaha...ingt majlis risik Amy tadi..rupanya pakcik Amy..hehehe

    ReplyDelete
  2. biasalah simple jelah hantaran.. tunggu time kawin nanti mesti banyak hantaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu xtahulah kak.. tengoklah nak berbalas berapa kan. hhe

      Delete
  3. Replies
    1. tu lah. kalau kedah, saya faham la.. kalau jawa ni, erk.. haha

      Delete
  4. haha..mesti muka blur je.sape sebenarnya yang dirisik.tudung kaler gold tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. yep, yang tudung kaler gold tu. :)

      Delete
  5. Yang sakit mata tu pun, kemain dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. adik saya tu memang suka bergaya... ^^,

      Delete
  6. Baru jee nak ucap tahniah dekat Amy. hehehe

    ReplyDelete
  7. Baru jee nak ucap tahniah dekat Amy. hehehe

    ReplyDelete
  8. cantik la gambar dinding kuning tu.. eh.. banyak pula tangan yg menghulur ye.. mana satu yg nak dirisik nih? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amek kat umah mak cik :P

      tu lah pasal, semua nak kahwin balik agaknya. hehehehe...

      Delete
  9. cantik la gambar amy dengan background kuning tu..fuh, banyaknya coklat..best2..selalu kalau ada sepupu yang dapat hantaran coklat dengan muka x malu ni meminta..hihik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. adik pnya idea amek kat situ... tu lah, kalau dapat semua coklat tu. perghhhhhh... saya pun x malu cilok... eehehehe

      Delete
  10. tuulaa.. igt majlis amy. hehe
    merisik da mcm tunang ek. huu
    wah coklat. sdapnyaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha', macam tu lah gayanya merisik... hehe

      Delete
  11. Replies
    1. hehehe. part mana lak yang kelakar nya tu abang KK?

      Delete
  12. err bila semua dok ckp jawa mmg sepatah haram pon x faham hehe.. sipbaik baca smpai habeh. kalo tdk msti kata tahniah kat amy hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu lah. adeh... naseb baik :P

      Delete
  13. utk pak cik ayom..okay bukan utk amy.ahahaha..
    tahniah uk pakcik ya..
    dah datang k.selangor singgah la rmahkita kat klang.. ehem....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.... oh, in shaa ALLAH kalau ke sana lagi ^^

      Delete
  14. tahniah amy J.......ehh pakcik ayom

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha...... mau mnx penampor ke tu :P

      Delete
  15. tahniah pakcik ayom :)
    haha. pandai ikut situasi la camtu. orang gelak kita kena gelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tu la, kalau x gelak macam kelakar lak..

      Delete
  16. Cantiklah dress yang pink kuning tu.
    Tapi, seswai utk orang tggi je kot.
    Akak ni 153cm je.
    Comei adik Amy. Baju ape dia pakai.
    Hitam - akak x nampak jelas. Tapi nampak cantik juga.
    And, tak lupa tengok baju Amy juga..hehe..cantik menarik.
    Ingatkan tuan badan nyer kenduri tadi.
    Nasib baik x kene penampau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli dekat Sha's Collection x silap. ha'a, mostly banyak jubah untuk orang tnggi. saya pnya pun labuh.. adik2 tnggi... nnti saya buat entry pasal jubah2 ni ye. hehehe...

      mekasih ^^,

      Delete
  17. Amboi2 posing sakan... lame btl mase raye haji lak tu... huhuhu geng2 jawa la tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh.. adik suruh :P

      ha'a, belah ayah...

      Delete
  18. Replies
    1. hahahahaaha.. xtahulah kak. kalau ada yang berkenan dengan saya, adalah majlis :P

      Delete
  19. koe arep lungo nengdi ? gawe opo . parihh keturunan jawa jgak . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk. apakah tu? x faham. haahaha...

      Delete
  20. Nasib baik baca sampai habis, kalau tak sia-sia kena tampo dengan Amy..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh.. xdelah, metaphor je tu :P

      Delete
  21. haha. selalu mcm tu kan? kita gelak ikut sekali tapi tak tahu gelak sbb apa. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. tu lah. kalau x gelak, orang kata blur pula >.<

      Delete
  22. Haritu mampu tengok tajuk entry, pikirinnya Kak Amy yg dirisik. Harini baca baru tau. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. xdelah... xde orang nak akak ni.. x lawa :P

      Delete
  23. Kelakarlah baca part Amy gelak sebab tak faham apa2 tu.
    Alhamdulillah, majlis berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. memang x faham kak. adoi >.<

      alhamdulillah :)

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.